Dotaz

Popis rôznych techník na dosiahnutie AC
Kenneth
Příspěvky: 5
Registrován: ned, 05. dub 2009, 21:14

Dotaz

Příspěvekod Kenneth » ned, 05. dub 2009, 21:30

Ahoj, mám jeden takový dotaz - potřeboval bych pomoct nějak rozebrat a definovat, co jsem zažil během jednoho cvičení a jak s tím hnout dál. Dle mého názrou to nějak souvisí s AC, ale možná nikoliv...

Cvičíval jsem meditace a koncentrace v klasické jednoduché asáně, tzn. v sedě v lotosovém květu. Když jsem přestál svědění a jiné vyrušování nastalo lehké spontánní kymácení, které vycházelo od kořene páteře a rymticky a přijemně uvádělo tělo a mysl do lehčího tranzu, ktr se postupně prohluboval. V rámci asi dvouleté přerušované praxe jsem se setkal s jedním stavem, který si neumím přesně vysvětlit - jednak se mi z ničeho nic prostě zalilo celé tělo silnou vlnou tepla a všechno začalo vibrovat, zvýšila se mi teplota, tlukot v hlavě apod... jednou se mi stalo, že se mi spustilo navíc něco čemu jsem říkal "orgasmický spasmus" - prostě jsem se kýval jak dříve, ale mnohem intenzivněji a jaksi to navodilo navíc ten stav zvýšení teploty... orgasmický, protože se ještě zintenzivnil ten rytmus vycházející z konce páteře, tzn. někde z pohlaví (hodně mi to připomínalo kolíbání se malých dětí nebo i mentálně postižených)

Tehdy mě napadlo, že to třeba může být nástup na AC, popř. "rozjetá kundalini", jak mi bylo řečeno - ptal jsem se "odborníků", buddhistů, magiků, četl jsem o AC, nicméně jsem nedostal uspokojivou odpověď.
Čili můj dotaz je teno - souvisí výsledek mých cvičení s AC? Pokud ne, tak o co se podle vás jedná?

Díky za každou odpověď, protože jsem se na delší dobu v praxi zaseknul a moc nevím, jak s tím dál...

Kenneth

Uživatelský avatar
Tidus
Příspěvky: 313
Registrován: pát, 30. kvě 2008, 15:47

Re: Dotaz

Příspěvekod Tidus » pon, 06. dub 2009, 10:55

Kenneth: O kundalini jsem se zatim moc nezajimal. Muzu ti ale dat kontakt na meho mistra reiki. Ten by te myslim mohl odkazat na nejakou zenskou, ktera ma nejaky institut nebo co na pomoc tem, u kterych se probudila kundalini. Ta by ti o tom urcite mohla rict hodne. Jinak pokud ti jde o AC, je lepsi to zkouset v lehu nebo sedu v pohodlnem kresle. Zkratka tak abys nemusel drzet telo vzprimene a mohl se poradne uvolnit. Nemel bys pak ani problem s kolibanim.
Vzdáš se jednou, vzdáš se vždycky...

Kenneth
Příspěvky: 5
Registrován: ned, 05. dub 2009, 21:14

Re: Dotaz

Příspěvekod Kenneth » pon, 06. dub 2009, 11:27

Diky, vcera jsem si o tom neco cetl a asi to bude ono, nicmene v hodne male mire + hned jsem to zkousel a nastal nabeh.
Kdybys mi napsal ten kontakt, tak budu rad - kdyz tak: kenneth78@seznam.cz
U AC mam zatim problem, ze bud usinam, nebo se proste nejsem schopen dostatecne zrelaxovat, myslel jsem, ze mi treba toto, co jsem spustil, pomuze "ven" nebo, že je to nejaky mezistav. Jeste ti projdu cely forum a kdyby pripadne nekoho neco napadlo, tak mu budu moc vdecny.

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Příspěvekod ATA » pon, 06. dub 2009, 19:24

rozhodne to bude nejaky uvolneni energie možna i častečny probuzeni kundalini jako cesta do AC by se to použit dalo ale zas tolik o tom nevym když se ta sila probudí jeste víc tak to muže vest k rozšiřenymu vedomi nebo te to rovnou kopnout z těla.Tahle ceta ma ele i smy rizika rekenem že když to pustiš moc tak ti to uskvaři obvody
ale nema cenu se toho bat spiš jen trcochu opatrnosti aneco si o tom zjistit.

Pokud jeste neznaš tak si nastuduj neco o čakrách a hlavnich kanálech energie poímuže ti to ten stav lip navodit ovládat a držet pod kontrolou.
Vetšina metod je prave delan na stimulaci čaker podlel pateře a dostani nergie do hlavy problem nastane když ji tam dostneš moc a nejseš na to pripravenej bezpečnejši sou cvičeni ketry vedou nergiji po bou stanách tela tak by se nikde nehromadila.Podrobnosti sou i enkde tady na foru.

Zkus sledovat pocity na te pateři jaky koli pocit mravenčeni ,tlaku , tepla ,chladu , pulzace muže se stat že se to nekde sekne a bude to treba i trochu bolet pak to miste chce uvolnit medot na to je tyk vic nejlepši asi bude mikrokosmiská dráha to je to vedeni po obou stanách tela nebo pak spimulace primo toho mista


To houpani je tam taky duležeity distav te to tranzu prohlubuje stav a tyk masiruje a dela pulzy do patere a tim tam stimuluje ty centra pak je to jako pumpa.
To prodeni se pak da ejte posilit treba masši určitych center tim se aktivujou a pak pri cvičeni ruznejma vizualizacema nebo specilanima pozicema ruzny zamky ketry uzaviraji enrgetické dráhy
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
Jarda
Příspěvky: 400
Registrován: ned, 01. čer 2008, 17:50

Re: Dotaz

Příspěvekod Jarda » úte, 07. dub 2009, 06:24

Re k tomu teplu... tuhle tepelnou meditaci používají Tibetští mniši, aby neumrzli. Zvládají to i při různých denních činnostech. To teplo začíná myslim z podbřišku a pak se rozleje do celýho těla a z něj pak dál ven. Víc jak na 60 °C to ale vytáhnout nejde, protože by se ti vařila krev a denaturovali bílkoviny :)
Spokojený je ten kdo má splněné svoje potřeby. Šťastný je ten, kdo si to uvědomuje.
Nespokojený je ten kdo nemá splněné svoje potřeby. Nešťastný je ten, kdo si to uvědomuje. ;-)

Uživatelský avatar
Akyana
Příspěvky: 22
Registrován: čtv, 26. úno 2009, 00:49

Re: Dotaz

Příspěvekod Akyana » stř, 08. dub 2009, 02:16

Díky za každou odpověď, protože jsem se na delší dobu v praxi zaseknul a moc nevím, jak s tím dál...
Můžeš popsat to zaseknutí?
Jak už je to dlouho?
Jakou praxi děláš?

ATA Ti dal výbornou odpověď.

Jinak, mám takový pocit, ač jsi mi neodpověděl zatím na mé otázky, že se potřebuješ uvolnit.
Víš, nechat Boha, aby otevřel dveře.
Protože tuším, že je to tak, že Bůh chce vejít, ale nemůže, protože ty tlačíš na dveře z druhé strany.
Chceš je otevřít aby vešel ,ale neuvědomuješ si, že tím tlakem z druhé strany mu nedáváš šanci vejít.
Ty dveře se otevírají dovnitř, ne ven.

Opsala jsem to, snad pochopíš, co jsem chtěla říct.

Kenneth
Příspěvky: 5
Registrován: ned, 05. dub 2009, 21:14

Re: Dotaz

Příspěvekod Kenneth » čtv, 09. dub 2009, 22:59

Nejdřív díkuju všem za dobré a podnětné rady a postřehy.
Asi mi nedáte radu na tělo, nicméně odpovím všem (asi budu opakovat, co jsem už psal)
projdu ještě tohle fórum - určitě najdu něco :-)

ATA
Díky moc za podrobnou odpověď - myslíš, že jisté principy z toho, co jsem nacvičil během těch asán (tranzy, uvolnění energie) jsou použitelné během vymístění v leže - nejsem si jistej, jestli chci kundalini cvičit do takové míry - zajímá mě např. hodně bioenergetika, kde s tělem pracuje mnohem přirozeněji - toto je naopak jak vypustit rakutu do těla a čelat, že se to vrátí v klidu zpátky...
asána je o zpevnění, ale jen lehkém, nicméně je tam tlak - při relaxaci má dojít k pravému opaku, čili je to možná kontraproduktivní? --- jinak ještě k té relaxaci - děláte (dělali jste) jako astrální cestovatelé nějakej třeba strečing? nebo je to čistě o uvolnění myšlenek? ---- já mám dost sedavý zaměstnání, šlachy se zkracujou i na zádech a člověk to sakra rychle pozná, během těch pokusů o AC jsem prostě cítil, že mě tělo nepustí... (no asi si odpovídám sám :-) )

Jarda
Je to fakt, že jsem často cvičil úplně nahej jen zakrytej dekou a při tom zahřání to bylo jak u kotle - s tím Tibetem je to fakt, jak tam choděj po sněhu :-) ----- známej mi teď říkal, že nebezpečí kundaliní se projevuje hlavně tam, kde je tělo míň podél páteře chráněný - ledviny, srdce, a pak zátylek (jen to po něm opakuju) - že právě tam kundaliní může způsobit velkej problém - mně se najednou zvýšil tep, rychleji sem dýchal, vše regulovala právě ta asána, rovný záda, rytmickej dech, klidný mylšení - nicméně je to jak když ti píchnou adrenalin - no a pak to zmizelo a ten stav jsem dál nedotáhnul, protože byl prostě fuč - stav poté (ráno) byl velmi euforický

Akyana:
Začal jsem Bardonem, pak meditace - pak jiné systémy, hodně okultismus apod. - nicméně na těch meditacích se mi spustilo dost rychle něco co jsem nečekal - tedy to, co jsem popsal - po pravdě řečeno okultismus neřeší tyhle stavy moc technicky a tak jsem hledal jinde - tedy v knihách, na ktr okultisté nesahají :-)
Jinak máš možná pravdu moc tlačím na věc a jsem málo uvolněnej. Je to v takových těch malých věcech během cvičení, držení pozornosti apod. ulítne ti ten pocit pryč a začneš se hnát rychle za cílem a ten stav, ktr následuje až po udržení tranzu prostě nenastane, protože se vyčerpá mentální kapacita v tom soustředění

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Příspěvekod ATA » pát, 10. dub 2009, 16:42

ty vĚci určitě použitelny jsou , Ac mužeš doshnout klidne i v te asane o par takovejch pripadech sem slišel kdy se stalo Ac spontáne behem meditace.

Tu kundalini zas neber jako nic exteramniho je to prirozeny jen to chce brat postupně protože te energie se tam muže uvolnit fat hodně a chce se s tim potupne učit pracovat proto sem si tam prave radil to cvičeni kde energie obyhá po obou stanách těla u toho neni tolik problemu melo by to snad by i nekde tu na foru pokud nenajdeš dej vědet a napišu.

na ty čakry se ti bude hodit schoplnost vizualizace a koncentrace pak se naučit vest tu enrgiji po telea ty centra aktivovat v tvym pripade se bude hodit hlavne to smerovani dkyb nekde došlo k přetiženi muže se to projevyt treba jako silnej tlak ,bolest bicháni silne bušení..zaleži v čem bude problem stav se to treba u hlyv když se dodtan moc nergie do hlavy a človek neni zvyklej tak ho muže začit biolet pomuže když se pak enrgie prevede do 3čakry-kousek pod pupek.Jeste jedna duležitá vec kam jde pozornost jde vědomí a za nim energie da se toho využit ale muže to i delat problemy.
pokud jeste nemaš doporučuju přečist tohle je tam dost informaci http://satori.webpark.cz/techniky.html


Je to i o ulolnení těla nejky procvičeni rozhodne pomuže ja bych použil nejko jogu nebo čchi kung tam se telo dobře protahne a zaroven to zlepši proudeni nergie a uklidní mysl. Primo na začatku cvičeni když už ležiš je vhodny proužit progresivní svalovou relaxaci -napinani a povolovani svalu http://wiki.astralni-cestovani.org/Meto ... 9_relaxace
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Kenneth
Příspěvky: 5
Registrován: ned, 05. dub 2009, 21:14

Re: Dotaz

Příspěvekod Kenneth » pon, 13. dub 2009, 13:29

ATA: díky moc za info, až to prostuduju a něco se spustí, tak se zase případně ozvu...

díky moc za rady


Zpět na „Techniky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů