Samovolná psychedelie

Vit
Příspěvky: 157
Registrován: úte, 28. zář 2010, 18:21

Samovolná psychedelie

Příspěvekod Vit » pon, 23. zář 2013, 18:36

Dlouho dobu jsem se zveřejněním této zkušenosti váhal, necítil jsem, že ji mám zveřejnit, ale teď již její doba nastala. Nevkládám tento příspěvek do témat LD nebo AC zkušenosti, protože charakterově neodpovídá zážitkům, jež jsou tam běžně řazeny, ale spíše mnohem více odpovídá zkušenostem řazeným mezi psychedelické a jiné prožitky po požití psychoaktivních látek. Podle mě jsou tyto skupiny podobné a prolínající se, ale rozhodně ne identické. Tento zážitek není tripreportem po požití nějaké látky (chcete-li drogy), byť tak zajisté vypadá. Pro kompletnost doplním, že již před touto zkušeností jsem se intenzivně zajímal o stavy vyvolané požitím různých látek, ale tato zkušenost není touto cestou zapříčiněna ani ovlivněna.

Tento článek nemá za cíl k něčemu nabádat, něco vyzdvihovat nebo tvrdit, co je správné. Ani nemá uvažovat o všeobecně pozitivním či negativním přínosu. Jde jen o subjektivní záznam událostí. Bude-li sloužit k zamyšlení a rozšíření obzorů, budu jen rád.

Předpokládám, že velkou roli hrálo to, že pár dní před tím jsem si pořídil nový notebook a v podstatě stále jsem se zajímal o to, jak jej dovést do stavu, s kterým bych byl dostatečně spokojen. To znamená vše aktuální, funkční, šlapající a bez zbytečností. Samozřejmostí bylo, že po ozkoušení, co jak funguje, jsem notebook zformátoval. Leč pak se mi nepovedlo nainstalovat operační systém, s tím jsem šel spát.

Noc z neděle 24. 3. 2012 na pondělí 25. 3. 2012 (přesný přepis zápisu z deníku)
V noci jsem se probudil, protože jsem začal kašlat - to mě drželo při bdělosti. Byl jsem v polospánku, střídalo se bdění a spaní, aniž bych to postřehl, potom jako bych snil při bdělosti. Sebe jsem vnímal jako nějaký počítač, notebook. Vnímal jsem kabely - své tělo v té chvíli. Kašel jsem stále vnímal jako křížení "krčních" kabelů (myslím, že byly tři hlavní) a také jsem uvažoval, že jsem nainstaloval něco špatného, třeba vir. Okolí jsem neviděl a nevnímal, viděl jsem a vnímal jsem své tělo - kabely, především jsem byl zaměřen na "krční". Kabely byly živé, viděl a vnímal jsem v nich život a životní energii, byla to část živého a žijícího organismu. Nevyužíval jsem běžně svou paměť, takže přechody mezi zážitky jsem moc nevnímal, případně mám problém je chronologicky seřadit, prolínají se. Když jsem zavřel oči, hned jsem měl hypnagogie, viděl jsem žlutočerné prolínající se oblasti, pak to přešlo v obraz nějakého místa, ale nepamatuji si to. Když jsem se opět vnímal jako notebook, povedlo se mi přesvědčit se, že já přece nejsem z kabelů a místo "krčních" kabelů jsem viděl vnitřek svého krku. Nevím, kolik bylo hodin, protože jsem se nechtěl divat na hodiny. Ale když jsem šel někdy průběžně na záchod, bylo čtvrt na tři. Netuším, jak dlouho celý zážitek probíhal. Připadalo mi, že je to velmi dlouho, celá věčnost, ale rozhodně jsem se vůbec nenudil. Nakonec jsme si nachystal polštář, lehl si na bok a usnul jsem. Ráno jsem nebyl vůbec unavený. Pak se mi několikrát vrátilo, že jsem se částečně vnímal jako notebook.

Doteď si pamatuji jak průběh, tak i uvažování nad výběrem slov při zapisování ještě téhož dne. Řekl bych, že není třeba tam nic doplňovat, akorát bych to stejné vyjádřil jinými slovy, možná trochu přesněji a podrobněji. Snad jen dodám, že během toho dne se mi asi třikrát začal vracet stav, kdy jsem si připadal jako notebook a uvažoval tak, ale to jsem vždy hned v počátku zarazil. Žádné další následky jsem nezaznamenal.

Ještě ten den jsem zjistil, proč mi operační systém na notebooku nešel nainstalovat, a úspěšně jej nainstaloval.

Domnívám se, že tato zkušenost byla způsobena hlavně:
stresem - nadměrné psychické vytížení kvůli dané situaci, čili nutnost uvolnění zátěže organismu v podobě snů
udržovačem bdělosti - velmi časté kašlání a škrábání v krku z důvodu nachlazení, což velmi ruší a budí
+ možná zájmem o tyto typy prožitků

Kromě tohoto si z noci pamatuji jeden sen, kde z velkého krystalu vytahuji jeden menší krystal, který je trochu od lišejníku, takže jej očistím.

Na závěr povím, že hodnotím tento zážitek velice přínosně, jsem za něj velice vděčný a velmi si jej cením.
pokud někdo reagujete na nějaký můj dřívější příspěvek a chcete, abych případně také reagoval, napište mi zprávu, protože už fórum moc nepročítám a nemuseli byste se dočkat :)

Zpět na „Vaše zkušenosti“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti