Bájné kontinenty

Uživatelský avatar
woa
Příspěvky: 210
Registrován: čtv, 09. črc 2009, 13:53

Bájné kontinenty

Příspěvekod woa » ned, 27. čer 2010, 15:50

Jsem přímo posedlý legendama o Atlantidě nebo Mu. Jestli o tom někdo něco máte tak, prosím, přihoďte odkaz. Rád bych se dozvěděl mnohem více než jsem doposud našel.
Život je jako bahno, jenom svině v něm uměj chodit.

Uživatelský avatar
Winsy
Příspěvky: 24
Registrován: sob, 31. říj 2009, 17:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod Winsy » sob, 21. srp 2010, 22:04

Já se teda moc o tu Atlantidu nezajímám.. Ale v knížce Jedna duše, mnoho těl, se doktor, který praktikuje regresi (cestu do minulých životů) a progresi (cestu do budoucích životů), zmiňuje o nějakém muži, který v minulém životě žil v Atlantidě, a zjistil jak přeměnit hmotu na energii a energii na hmotu, nebo něco takového.. Už si to moc nepamatuju.. Každopádně věřím, že to není jen výplod jeho fantazie.

Uživatelský avatar
woa
Příspěvky: 210
Registrován: čtv, 09. črc 2009, 13:53

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod woa » pon, 30. srp 2010, 10:26

Díky, mrknu se na to
Život je jako bahno, jenom svině v něm uměj chodit.

Pete
Příspěvky: 618
Registrován: ned, 31. kvě 2009, 11:44

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod Pete » úte, 31. srp 2010, 22:19

Doporucuji precist neco o Hermesovi a jeho Smaragdove desce, neco malo sem o tom cetl, a 7 zakonu z smaragdove desky maji byt bud tak silne zakony vesmiru ze kvuli tomu byla znicena Atlantida, nebo Hermes mel byt ucen z Atlantidy ktery prezil a predaval uceni dal ale tajne aby se neopakovaly dejiny atd..

Podle me neni ani dulezite jestli existovala nebo ne, ale pokud proc zanikla, a todle ti to muze pomoct pochopit, bohuzel zdroje nemam, ale urcite neco najdes v knihach o Hermesovi, Smaragdove desce, nebo na internetu
Deus est Homo

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod ATA » pát, 22. říj 2010, 19:33

no ja bych hedal trochu jinde např treba legendy kmene hopi
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!


Uživatelský avatar
carlos
Příspěvky: 92
Registrován: sob, 25. zář 2010, 16:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod carlos » pát, 07. led 2011, 21:36

pár let zpět jsem se o atlantidu zajímal, někde možná ještě najdu stránku z té doby, kterou jsem napsal, není už on-line pro "zastaralost," ale jestli si vzpomenu, tak ji někam nahraju a dám sem odkaz

Uživatelský avatar
woa
Příspěvky: 210
Registrován: čtv, 09. črc 2009, 13:53

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod woa » ned, 09. led 2011, 09:57

To by bylo supr ;)
Život je jako bahno, jenom svině v něm uměj chodit.

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Bájné kontinenty

Příspěvekod clario » pon, 30. zář 2019, 00:13

Velmi staré vlákno :D.

Na mnoha místech se mluví o tom, že Atlantida byla zničena díky samotným obyvatelům experimentujících s technologiemi se kterými neměli. Jinde se dočtete, že díky jejich válkám a dobývání Středomoří nahněvali bohy, kteří je potrestali jejich zničením atd. Ať už věříte Cayciho výpovědím, či romantickým vizím ovíněných romantiků, tak bych vám rád nabídl jinou verzi příběhu.

Jediné historické zmínky o Atlantidě pocházejí od Platona, který se o jejím umístění vyjadřuje ve zkratce tak, že leží někde za Héraklovými sloupy (Gibraltar), kdesi v Atlantiku. Mnoho lidí ji díky tomu umisťuje na dno oceánů. Co když je to ale maličko jinak.

Ještě před tím než Platón napsal Tiamaios a Kritias, žil člověk, jistě vám všem známý, jménem Herodotus. Ten nakreslil mapu tehdy známého světa. Jedna z jejich verzí. Jiná verze. Jak můžete vidět, tak nám tam nakreslil i Atlantidu. Nakreslil ji nicméně do severozápadní části Afriky. Člověk by si řekl, že jde o nějakou hloupost. Měla se přeci nacházet v Atlantiku. Ale..

Existují staré mapy, jako je například známá Piri Reisova mapa a další, které podle některých zobrazují Antarktidu a ke všemu bez ledu. Údajně jde o mapy vzniklé překreslením mnohem starších map. Podle oficiální verze se led na Antarktidě začal formovat před 35 000 lety. Ale co když to tak úplně nebylo? Není to tak dávno, co jsem narazil na článek (bohužel jsi nepamatuji název), kde nějaký vědec tuto oficiální verzi zpochybňoval a na základě některých indícií datoval počátek zamrznutí přibližně do doby před 6 000 lety. Chápete kam mířím? Na Antarktidě je vrstva ledu, která dosahuje až tří kilometrů. To je ohromné množství vody a pokud tam dříve nebyla, musela být hladina oceánů o něco výš.

Jak vznikla Sahara? Další zajímavá otázka, která některým zvídavým vědcům také párkrát probleskla hlavou. Jednou jsem si ji prohlížel na google maps a neubránil jsem se myšlence, že vypadá jako kdyby ji vytvořila voda. Pokud by byla hladina oceánů výš a pokud Herodotus umístil náš bájný ostrov právě tam, tak to možná bylo právě tak.

Další věcí, kterou bych rád zmínil je datování Atlantidy, která měla existovat do doby přibližně před 12 000 lety. Což je období, kdy se chýlila ke konci doba ledová. Severní polokoule byla částečně pokrytá ledem. Nebylo ho tolik, kolik je nyní na Antarktidě, nicméně ho asi byl dostatek na to aby při jeho postupném tání začaly hladiny oceánů stoupat ještě výš.

Verze, kterou vám nabízím je tedy následovná. V dávné minulosti byla díky absenci ledu na Antarktidě Sahara z části zatopená a na jejím území se nacházelo několik větších či menších ostrovů. Ze Středozemního moře k nim skutečně vedla cesta skrz Héraklovi sloupy. Na konci doby ledové začala roztávat pokrývka ledu na Severní polokouli a hladina moří se zvedla natolik, že zaplavila celou Saharu a s ní i Atlantidu. Pár tisíc let na to se začala akumulovat voda na Antarktidě v podobě ledu a hladina oceánů opět poklesla. Odhalila tak Afriku v podobě ve které ji známe nyní.

A teď ta největší otázka. Kde je Atlantida. Připomeňme si jak ji Platon popisoval. Měla sestávat ze soustředných kruhů vody a pevniny. Centrální ostrov byl obklopen dvěma kruhy pevniny a třemi kruhy vody. Na severu měla být zastíněna pohořím a přístup do města měl být na jihu. Už i tento popis by nám měl stačit. A skutečně, pokud se podíváte do mapy přibližně do míst, které vyznačil Herodotus, naleznete toto. Tady další obrázek. Takzvané oko Sahary, či Richat Structure. Sedí popis, velikost a jak jsme si tu nastínili, tak i umístění. Pokud to tedy bylo tak jak píši.

Jak to ale tenkrát bylo doopravdy se dnes už nejspíš nedozvíme.
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war


Zpět na „Jiné záhady“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů