Všeobjímající láska

Zazivot
Příspěvky: 12
Registrován: ned, 11. čer 2017, 09:32

Všeobjímající láska

Příspěvekod Zazivot » sob, 15. črc 2017, 11:06

Ukáži ti ve formě příběhu, který se mi momentálně nejvíce líbí na vysvětlení, jako ne úplně složitý, ale ani zas moc jednoduchý útržek života.

Nazvu jej láska syna a otce.

Můžeš to brát i, jako otce duchovního(boha) a člověka – smrtelníka (syna božího/jeho jméno jest třebas Ježíš) Jelikož možná jeho právě bereš, jako syna božího, jako mnoho lidí odsud.

Slova malého Ježíše:,, Otče, ty jsi tak chytrý, tak starostlivý, umíš ochránit mou maminku a i mě, sebe, ale i mnoho ostatních. Chtěl bych být, jako ty. „

Otec:,, Můj synu, všemu tě naučím, pokud půjdeš v mých stopách“ z jeho slov je cítit velká síla a mnoho bolestí s ní spojených, ale i velká láska a pochopení, která z něj dělá milujícího a chápavého otce.

Malý Ježíš:,, Otče, budu se snažit, co bude v mých silách, jelikož jsem tvůj syn“ Chlapec sklopí oči ale já navíc slyším slova jeho nitra, snad tě otče nezklamu a dokáži to.

Otec:,, Cožpak klopíš zrak, můj synu, nezapomeň na to, že i já byl malý, jako ty a měl jsem otce, který mě učil a já mu byl věrný. Budeš-li mi věrný, budeš, jako já. „ Hodí otec soucitný úsměv na syna, aby ho podpořil, protože soucítí, ví co cítí malý chlapec ;-).

Malému Ježíši se rozzáří očička, jelikož přijal a pochopil. Obejme svého otce a otec svého syna Ježíše. Netřeba slov, jelikož mezi nimi je láska, která je navždy pojí v jednoho i přesto, že jsou dva :)

Milovat a být milován, je ten nejcennější dar, který máme nazýváme jej jedním slovem láska. Je to jediná jiskra vesmíru, prima materia, nejjemnější látka/ energie. Pokud tuto neskutečnou sílu objevíš ve všem co se kolem tebe i uvnitř tebe skrývá, najdeš sílu, která spojuje celý vesmír! Je to také energie života(láska,bůh) a věčný život. Také jediné světlo které skutečně svítí. Jelikož pokud víš sám/a i umělá světla svítí, ale ta nejsou skutečné světlo, i přesto, že jako skutečné působí. A proto jen skutečná láska je ta jediná a pravá!!

Pokud tento příběh, který skýtá mnohá tajemství správně pochopíte, pochopíte, kdo byl Ježíš a jeho otec a jejich společnou lásku.

Zdroj: Mé srdce, skrze něj. Jen nechci, aby jste si mysleli, že jsem to někde ukradla-obšlehla.
Naposledy upravil(a) Zazivot dne ned, 16. črc 2017, 06:59, celkem upraveno 4 x.

Zazivot
Příspěvky: 12
Registrován: ned, 11. čer 2017, 09:32

Všeobjímající láska

Příspěvekod Zazivot » sob, 15. črc 2017, 18:33

.

Zazivot
Příspěvky: 12
Registrován: ned, 11. čer 2017, 09:32

Všeobjímající láska

Příspěvekod Zazivot » ned, 23. črc 2017, 10:48

Neberte to tak, že se nakláním k Ježíši právě proto, že jsem použila zrovna jeho jméno, ale líbilo se mi z hlediska toho, že jej mnozí za syna božího považují. Já mám k Ježíši vztah neutrální, jelikož jsem ho osobně nepoznala a tak jej nemohu přisuzovat, ale ani odsuzovat. Takže klidně můžete jméno malý Ježíš, nahradit i jinými jmény, Petr, Oldřich a mnoho dalších, ale také i to nemusí být syn, ale i dcera Jitka, Bětuška a mnoho dalších :-) také sestřenice, žák, zaměstnanec, .. atd.
A otce můžete nahradit matkou, strýcem, učitelem, vůdcem, zaměstnavatelem, .. atd. ;-)


Zpět na „Mimo témy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host