Náš život?

Uživatelský avatar
Sunny:-)
Příspěvky: 221
Registrován: sob, 31. kvě 2008, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Náš život?

Příspěvekod Sunny:-) » pon, 11. bře 2013, 21:32

Ahooj :-)
všichni hledači a nadšenci do podivných věcí přecházející běžné bytí. Dlouho jsem sem nic nepsal a nevím ani proč to dělám teď, možná jen hledám zapadlé střípky. Každopádně to, co bych rád rozvedl v tomto téma je, k čemu je podle vašeho celého dosavadního života dobrý náš život? :)

Všechno astrální cestování nebo lucidní snění, je obecně vzato úplně k ničemu. Zažíval jsem dnes a denně obojí z toho, cestování jsem prozkoumával obzvlášť hluboko a daleko po mnoho let, ale nakonec nás stejně vše vrací sem. Nemá smysl cestovat. Důležité je naučit se žít tady a teď v naší běžné každodenní přítomnosti. Všechny LD a AC i kdyby nás přivedly dál až k hranicím nemožného či za ně, nás jednoho dne přivedou zpět k tomu, kde jsme dnes. Vím to, z vlastní zkušenosti.

Paranolmální schopnosti a sbírání milionu zasvěcení a energií různých bytostí jsou sice hezké věci, ale opět si drbem jen vlastní ego a nakonec nás to přivede zpět k témuž. Našemu životu, který probíhá teď a tady. Je hezké vnímat to či ono, ale jen to nachvíli odvede naší pozornost jinam a k ničemu skutečně hodnotnému pro náš život to není. Jistá obdoba hraní počítačových her či sledování filmů a seriálů. Naše mysl je zaměstnána, máme pocit, že děláme něco pořádného a teprve až čas ukáže, jak malicherné a bezvýznamné to bylo.
Tím se dostáváme opět k jádru věci, našemu životu, který máme teď a tady, jak sedíme za svými pc a vesele datlíkujem sem. Všichni máme jistý omezený čas této naší nynější zkušenosti, nikdo neví, zda se ještě zítra probudíme. Naše časové možnosti mají tedy své hranice (i přes možné prodloužení v AC). Měla by pro nás být zásadní otázka, zda jsme skutečně šťastní v tento moment. Jste naprosto šťastní?

A pokud ne, tak bychom se měli snažit svým zítřkem věci napravit a naplnit skutečně tím, co chceme dělat. Náš čas je omezený a nemá smysl čekat až na někdy. Buď budeme pořádně žít dnes nebo nikdy. Žádné větší finance, domy, schopnosti, na tom nic nezmění. Vše je jen hrabivoat naší mysli, která nás odvádí od podstaty samé. Od právě probíhajícícho okamžiku, teď a tady. Pouze a jedině ten, je naše skutečnost, náš život. Je pořádný?.. Podívejte se na něj pořádně z blízka prosím.

Náš život se skládá z pozemské zkušenosti chození do škol, prací, společenského života, založení své vlastní rodiny a její zaopatření.. postarání se o naše potomky a jednoho dne o jejich zapomenutí na nás a postupném chátrání a smrti. Během tohoto krátkého cyklu bychom měli udělat náš život výjimečným. Život, jehož každý okamžik bude stát za to žít a jehož nebudeme za 50 let litovat. Často však naše každodenní zkušenost je daleko vzdálená naplněnému životu, vše se má sklon utápět v rutině a šedi. Často potom přichází různé úniky, jež naše společnost nabízí, abychom měli alespoň nachvíli pocit, že jsme z něj unikli (drogy, alkohol, hry a milion dalších věcí). Přesto se jedná pouze o úniky a ne o naprosto plnohodnotný život.

To, co bychom měli nalézt je proměnění každého okamžiku našeho bytí v něco výjimečného, ne nutně radikální změnou vnějších okolností (práce atp.) našeho života, pouze naší schopností vnímat jednotlivé dny, okamžiky. Tak abychom viděli naprostou dokonalost v každé činnosti, i kdyby to mělo být na první pohled bezduché. Vše má svůj naprosto dokonalý smysl, pouze jsme zavření ve své mysli a tak nám tento smysl uniká. Je třeba ztišit myšlenky, pořádně se zastavit, zhluboka nadechnout a skutečně vnímat, co je okolo nás. Pouze to, co je okolo nás. Nic víc, nic míň. Žádně zběsilé myšlenky na věci příští, naprosté zastavení a uvědomění si přesně tohoto okamžiku.

Pouze v tomto stavu naší mysli, přichází prozření a spatření božské dokonalosti. Žel bohu, cesta k tomu může být přímá či dlouhá, či to můžeme mít a časem opět zapomenout pod nánosem vnějších hloupostí deroucí se nám do hlavy.. avšak toto, je to jediné, na čem záleží. Být naprosto a plně v tomto jediném okamžiku. Teprve poté uvidíme náš skrytý potenciál a netušené možnosti. Navíc teprve tehdy uvidíme a skutečně naplno prožijeme tento jedinečný okamžik.
T. "Sunny:-)"

Kdo chcete, pište co budete jen chtít.. jen se prosím vyvarujte hloupého žvanění a dohadování, kdo má větší pravdu. Nikdo nemá pravdu, jedinou pravdou je náš život a jak hodnotný nebo bezcenný jej učiníme. Ne však pro druhé, ale pro nás samé.
Svým životem a každým naším rozhodnutím si tvoříme svět okolo nás. Tvořme ho proto s úsměvem a se zářivými barvami v ruce skutečně takový, jaký chceme ve svém srdci. ;-)
Obrázek

Uživatelský avatar
zebyja
Příspěvky: 131
Registrován: stř, 16. led 2013, 22:23

Re: Náš život?

Příspěvekod zebyja » úte, 12. bře 2013, 12:07

Musím uznat, že jsi to vystihl nádherně.. jen bych k tomu rád něco dodal.. Člověku je ke štěstí samotné bdělé bytí v přítomném okamžiku k ničemu.. Musí jít ruku v ruce se sebepoznáním(ve smyslu: To co již o sobě Víme).. V životě jsme všichni byli vystaveni všemožným nástrahám ve formě strachu, viny, názorů, podmíněné přízně, lhaní či obecně jakékoliv formě pocitů a myšlenek vycházející z pocitu oddělenosti od všeho.. Tyto nástrahy nás v malé či větší míře donutili postupně popřít sám sebe.. pocit oddělenosti od všeho nás svádí ke zkreslení našeho záměru.. neřekneme nahlas co bychom chtěli říct; chováme se tak, aby nás ostatní měli rádi; přejali jsme názory, jenž nejsou z hlouby duše naše; cítíme lítost či vinu k věcem, které se staly, ale už se nedějí; bojíme se udělat to co bychom udělat opravdu chtěli; či jakékoliv jiné popření vlastního Já.. Aby byl člověk opravdu šťastný musí být úplný a dělat, říkat či myslet si právě to co z jeho podstaty vyplývá.. Pokud jsme sami sebou a vnímáme to tady a teď.. Pak jsme šťastní.. Pokud je smyslem života opravdu být šťastný je třeba na to nahlížet i z tohoto pohledu..
Inteligentní člověk umí řešit problémy.. Genius jim umí předcházet..

Uživatelský avatar
Prince_Rakeem
Příspěvky: 221
Registrován: sob, 31. kvě 2008, 17:53
Kontaktovat uživatele:

Re: Náš život?

Příspěvekod Prince_Rakeem » úte, 12. bře 2013, 18:04

Všechno astrální cestování nebo lucidní snění, je obecně vzato úplně k ničemu.
To je odvazne tvrzeni . Citim z toho hodne sebekritiku a autorovu sebereflexi.;) :lol:
Samozrejmu chapu zamer jakym je puvodni myslenka vedena,
ale urcite zpusobi vyjadrovani mohou byt pro nekoho zavadejci a kazdy, kdo te nezna osobne,
to muze chapat presne tak, jak jsi to napsal, tudiz bez kontextu.
Tvrdit, ze je neco k nicemu a specialne z tzv. "vlastni zkusenosti" je treba jako tvrdit, ze pit caj je k nicemu,
cely muj zivot, vesmir, zdroj .Ze to vse je k nicemu. I dokonce to to co jsi napsal, je k nicemu.
A to bylo silne protireceni. Ale napsal si to. Takze.. Ono to asi tak uplne k nicemu neni! :)
Kazda vec, cin, at uz ma jakoukoliv podobu je cast, ktera nas utvari, dela nas tim cim jsme.

Ale, abych to tady moc nerozepisoval a nenudil tak ty co to ctou.
Nebudu reagovat na jednotlive veci, ale pokusim se to shrnout do jednoho.
Chci vsak predem zduraznit, ze tak chci ucinit, abych mohl nektera mista lepe priblizit.
Takze... prave ono stesti a byti v primem okamziku se snazime hledat. Neprichazi jen tim, ze luskneme prsty!
A v prubehu toho hledani, at uz je jakekoliv, se deje vse to co jsi zminoval.
Pro vsechny z nas, na planete proste nejde udelat takovy zkok. Tak jako nemuzes chtit po mravencovi,
aby se ze dne na den naucil mluvit. Proto tu mozna jsme, aby jsme to pochopili.
Aby jsme sebe, jako ciste "bozstvi" pochopili.
Take se mi libi vseobecne znama myslenka co jsi zminil, ale opet. Tak to proste nefunguje, nejde to hned.
Rad bych sdelil, ze neni nutne vse videt dualne, zlo-dobro, bezcenny-hodnotny.

Opet mi to vsak pripada, ze vsichni rikaji totez, jen v odlisnem jazyku a zpusobu vyjadrovani! Ale co nadelame :)
Shrnuti k textu a k tomu co jeste hezky napsal Zebyja:
Nehledejte TRVALE STESTI nikde kolem, to trvale stesti je v nas!

Nakonec chci vsak rict a nejen k tomuto tematu, ze jsem velmi rad, ze sem opet prichazi vice a vice starsich clenu z fora minuleho
;)
Nikdo nerozsvítí světlo,
aby je postavil do kouta nebo pod nádobu,
ale dá je na svícen, aby ti, kdo vcházejí, viděli.

Světlem tvého těla je oko. Je-li tvé oko čisté,
i celé tvé tělo má světlo. Je-li však tvé oko špatné,
i tvé tělo je ve tmě.

Hleď tedy, ať světlo v tobě není tmou!

Uživatelský avatar
Sunny:-)
Příspěvky: 221
Registrován: sob, 31. kvě 2008, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Náš život?

Příspěvekod Sunny:-) » úte, 12. bře 2013, 23:26

To má jeden chvilku žvanivou.. a kdo se nám tu hned nezjeví ;-) :lol:

Zebyja: Naprosto souhlasím, pochopení sebe samého je prvořadé a jde s vyše zmíněným ruku v ruce. :-)

Prince: :lol: ..tak autorova sebereflexe? :D Abych to uvedl na pravou míru, AC i LD mohou být prospěšné.. právě ve smyslu poznání vás samých, avšak má to své hranice přínosnosti a v porovnání s pořádným životem, který můžeme objevit zde.. Je to zanedbatelné.
Jinak vzal jsi jen víc věcí doslovněji než bylo zamýšleno, ale oba víme o čem mluvíme :-) Měj se pěkně a ať se ti daří (a pozdravuj) ! ;-)
Svým životem a každým naším rozhodnutím si tvoříme svět okolo nás. Tvořme ho proto s úsměvem a se zářivými barvami v ruce skutečně takový, jaký chceme ve svém srdci. ;-)
Obrázek

Uživatelský avatar
ZdENik
Příspěvky: 66
Registrován: pon, 31. říj 2011, 22:52

Re: Náš život?

Příspěvekod ZdENik » sob, 16. bře 2013, 22:17

ja LD a AC vnimam jako dokonaly nastroj k poznani skutecne podstaty strachu... aa to je finalni uvedomeni, ze je to opravdu vsechno jen v naas samotnych.. myslim ze stejne kazdy zvidavejsi jedinec objevi v techto metodach jiste hranice a ty ho prirozene posunou daal,.

Nicmene to co vsichni pisete je absolutne uzasnee.. moc dekuju za vsechny slova v tomto tematu, konecne neco z ceho citim opravdovost a dulezitost v dnesni ponekud "preplacane" dobe=]]
nejsem tím, kdo rozhoduje co je pro čí uši.. kdo nechce, stejně neuslyší

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Náš život?

Příspěvekod ATA » ned, 17. bře 2013, 21:18

Vnímám to stejně a k podobnému zaveru dojde temeř každý kdo se tím zabývá . AC a LD není cílem jen zastávkou na cestě k tomu lepe žit tady a ted.
Hlavní vyhodu vidim tom že spoutu lidi priměje na cestu vykročit i když na začátku většinou za uplně za jiným cílem . AC a LD umožní také jistý nadhled a poskytne par nastroju jak se sebou pracovat.

Samozdřejmě jde to i bez techle oklik ale uprimě kolik lidi je toho shopno .
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

IamI
Příspěvky: 145
Registrován: pát, 30. kvě 2008, 15:31

Re: Náš život?

Příspěvekod IamI » stř, 20. bře 2013, 02:12

Nechci tu polemizovat o smyslu astrálního cestování nebo lucidního snění. Odpověď je naprosto individuální, a každý je schopen si odpovědět správně sám. A každý je schopen zhodnotit sám, co mu dalo a vzalo. Jakékoliv zobecňování podle mě nemá smysl.
To o čem dál píšeš Sunny je jen špička ledovce. Vzhledem k tomu, že jsme v sekci šamanismus předpokládám že tě možná trošku inspiroval Carlos Castaneda. Chci jen upozornit, že existuje i trošku jiný zdroj informací který se tímto zabývá, a to je Kabala. Podle mého názoru je to vynikající zdroj informací, rozhodně doporučuji alespoň jednou přečíst. Pokud bys měl zájem, mohu přidat nějaké odkazy. Držím palce aby to dopadlo lépe než s tím astrálním cestováním :)
Všechno je jinak ... ;-)
Knihovnička esoterní literatury

Vit
Příspěvky: 157
Registrován: úte, 28. zář 2010, 18:21

Re: Náš život?

Příspěvekod Vit » úte, 25. čer 2013, 17:30

Pohlížení na existenci se mění "jednáním nezasahováním", postupný vývoj díky všem zkušenostem, který stále probíhá.
pokud někdo reagujete na nějaký můj dřívější příspěvek a chcete, abych případně také reagoval, napište mi zprávu, protože už fórum moc nepročítám a nemuseli byste se dočkat :)

Uživatelský avatar
Elen
Příspěvky: 287
Registrován: ned, 21. dub 2013, 17:44
Bydliště: Okres Znojmo

Re: Náš život?

Příspěvekod Elen » úte, 25. čer 2013, 19:36

Každý jsme na nějaké cestě a někam směřujeme. Já se snažím přijít na to co je to za cestu a kam vede, nebo kam by měla vést. Svýma zkušenostma přicházím na to, že život jde i žít lépe..tahle zkušenost mě přivedla i na LD a AC. Ač to tak může vypadat, nejde o utěk před hmotným světem. Někdo kdo mě zná by mohl říct, hm, fajn, taková to byla kočka, na diskotékách, tak dobře nás dokázala rozesmát, byt se přitom sama pokořila. a ted? Poustevník! Ale oni si neuvědomují, co mě to stálo energie, abych se cítila právě jim rovnocenná. Aby mě brali, urážela jsem svou podstatu. A ted jako poustevník? urážím se stejně, ale někde je to jiné. jakoby se urážky nedostaly až k mé podstatě, protože člověk by se neměl vidět v podřadné pozici. takže chovám se stejně, ale uvnitř vím své. Je to jako skála uvnitř:-) Studium magie mi v tom hodně pomáhá, je to krásná věda do té doby než ji někdo zneužije:-)

Uživatelský avatar
Elen
Příspěvky: 287
Registrován: ned, 21. dub 2013, 17:44
Bydliště: Okres Znojmo

Re: Náš život?

Příspěvekod Elen » úte, 25. čer 2013, 19:52

[*Všechno astrální cestování nebo lucidní snění, je obecně vzato úplně k ničemu. Zažíval jsem dnes a denně obojí z toho, cestování jsem prozkoumával obzvlášť hluboko a daleko po mnoho let, ale nakonec nás stejně vše vrací sem. Nemá smysl cestovat. Důležité je naučit se žít tady a teď v naší běžné každodenní přítomnosti. Všechny LD a AC i kdyby nás přivedly dál až k hranicím nemožného či za ně, nás jednoho dne přivedou zpět k tomu, kde jsme dnes. Vím to, z vlastní zkušenosti. ]

Sunny v tomhle s tebou nesouhlasím. Spíš bych se přiklonila k tvrzení, že nejsme natolik bystří abychom tato věci dokázaly využít:-)
Vždyt pokud se dožiju nějakých 75let, tak 25let prospím. Tolik věcí bych si přála v životě mít, nebo alespon zkusit. Stěží na ně někdy vydělám, aniž bych vlastní děti o něco neožebračila. Proto, to co bych ráda zažila, třeba jen jednou..vidět moře, letět v letadle, řídit auto postavit se někde na vršek Himalájí, proč toho nevyužít během onoho spánku, kdy se tam dokážu dostat a ony ušetřené peníze využít na něco kdy za málo peněz strávím se svými dětmi nezapomenutelný výlet třeba v zoo. Na srdci mě bude hřát jejich výraz nadšení a radosti, ten se nedá koupit:-) V tomhle já vidím plus, at už je to AC, LD nebo jen sen.

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Náš život?

Příspěvekod ArMi » sob, 27. úno 2016, 20:11

Úplně k ničemu to rozhodně není. Je to schopnost, která může pomoci zachránit nejen život, ale i celé lidstvo.

Vemte si takové šamany. Na kvalitě AC u opravdového šamana závisí život všech ostatních indiánů. On se uvede do tranzu a hledá loviště, kde může celý kmen najít obživu. Opravdu si myslíš, že by bylo lepší pro všechny indiány mého příkladu teď a tady umřít hladem? Ano, je to extrémní příklad.

A pro nás ostatní můžeme pomocí AC přinést právě do této reality inspiraci nebo varování, které může pomoci mnoha stovkám nebo tisícům lidí. Umělec může vytvořit daleko lepší dílo, pokud se pohybuje v nějakém tekutém poli prožitku a obrazů jiné reality. Vědec může najít objev, který pomůže celé zemi. Takhle paušálně to odsoudit rozhodně nejde.

Osudem každého z nás je stát se moudrou multidimenzionální bytostí. A v tom slově multidimenzionální už se skrývá schopnost vnímat i jiné reality než jedinou dominantní. Je jasné, že dominantní realitě musíme věnovat nejvice pozornosti, ale ignorovat ty ostatní je krokem zpět ve vývoji. A celý vesmír nedovoluje vývoj zpět. To je potom destrukce a chaos. Uzamknout se do jediné reality může naopak být velmi nebezpečné, protože potom zapomeneme na to, kým skutečně jsme každý z nás. A nevědomost plodí jedovaté plody ve formě válek, ničení přírody, ekologie a dalších jevů. Právě nevědomost způsobuje naše totální oddělení od Zdroje či Boha.

Celé lidstvo jednou objeví, že v srdci každého z nás se nachází Velký Portál, skrze který jsme všichni spojeni v Jednotu. Celé lidstvo lze přirovnat dle Levašova k nenarozenému dítěti chráněnému v děloze. Prenatál netrvá nekonečně dlouho a ke zrození musí nezbytně dojít.

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Náš život?

Příspěvekod ArMi » sob, 27. úno 2016, 20:48

Být trvale v přítomnosti je vysoká Boží ctnost. Ale vysokou ctností je také schopnost okamžitě přepnout na jinou obrazovku či aplikaci, v případě nutnosti "rebootovat systém", pokud to situace vyžaduje. Jinak dopadneš jako ten pštros na obrázku.
Cartoon-ostrich-with-head-below-sand.jpg

Maikl.S
Příspěvky: 34
Registrován: stř, 08. bře 2017, 18:12

Re: Náš život?

Příspěvekod Maikl.S » pát, 10. bře 2017, 17:01

Nemyslim si, ze AC a LD je k nicemu. Pokud lze z AC zjistit, co jsme byli v minulosti a pokud nejsme tedy v jakekoliv realite pouze jednou a konec, rekl bych, ze uz vzhledem k tomu, ze jsme tu ,,znovu,, , zivot mit smysl musi a diky prave te minulosti zjistene z AC bychom mohli prijit k tomu, proc jsme tu nyni. Co tu mame udelat, co se mame naucit, co musime zjistiz. Navic muzeme podle me diky tomu nalez to, cemu se rika skryty potencial. Vime preci, ze nekdo na neco ma vetsi talent....

Neni divu, ze Sunny pise, ze vse smeruje k nasemu soucasnemu zivotu, na ten se mame zamerit, kdyz tim muzem prave neco zrejme udelat, posunout, zmenit, abychom zase nekam postoupili. Diky Ac muze clovek preci naopak prijit na to, kudy by se mel dal timto zivotem ubirat, pokud na to ale prijde a pochopi to.

holka21
Příspěvky: 47
Registrován: ned, 21. čer 2015, 17:08

Re: Náš život?

Příspěvekod holka21 » čtv, 30. bře 2017, 23:17

Maikl.S: Je vidět, že jsi přemýšlivý ;-).

Důležité je teď a tady(přítomný okamžik) a ten by měl být výchozím bodem. Co se týká Sunnyho a jiných dalších lidí, co se přítomnému okamžiku začali věnovat až v dospělosti, tak ty se dle mě o mnoho ochudili, jelikož aspoň já osobně si život bez přítomného okamžiku neumím ani představit.


Zpět na „Vaše zkušenosti“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů