Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Popis rôznych techník na dosiahnutie AC
holka21
Příspěvky: 47
Registrován: ned, 21. čer 2015, 17:08

Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod holka21 » sob, 21. lis 2015, 22:39

Ahoj,
už je to přeci jen nějakou dobu, co jsem sem psala, že nejsem na AC připravená, jelikož by se mi to už musela povést.
Dlouho jsem přemýšlela, co bych sem napsala, ale stále jsem váhala a popravdě ani nevěděla, co pořádně napsat, abych trochu pomohla(vložením vlastních zkušeností)těm z vás, kteří by za pomoc byli rádi a aby text byl přiměřeně dlouhý. Nebudu sem vypisovat vše, jelikož věřím, že pokud jste připraveni a nebo jste si některými kroky už prošli, že až nadejte ta správná chvíle budete mít své vlastní zážitky, takže by vám zážitky někoho jiného byli celkem k ničemu(dokud sám člověk neprožije, nemá to žádný význam a byla by to jen oboustraná ztráta času).
V případě těch, kteří nechtějí používat různé látky, je další z možností vytrvat a neztrácet naději. Občas je to těžké, u mě to nebylo jiné, byla a jsem stále chybovačná, ale bez toho by se člověk nikam nedostal, prostě musíme chybovat, abychom pochopili. Dělala jsem hodně dlouho chybu typu, honem, rychle už, aby to bylo. Nic nelze uchvátat, většinou místo, aby člověk došel k cíli, dostane ho to zpět na startovní čáru a tak to bylo nějakou dobu u mě, než jsem pochopila, že do tohoto prostě nedočkavost nepatří, dokonce tam ani nepatří přílišná radost, která se mě zmocnila, když jsem byla teprve na samém začátku a začalo se dít něco neobvyklého, na co nejsem zvyklá. Dnes už je to pro mě zcela běžné, ale předtím to bylo něco úžasného. Někdy se mě zmocňoval strach a měla jsem hned rozbušení srdce. Většinou to způsobovalo, uvědomění si, že mělce dýchám a nebo, že až vylezu, že mě někdo lapí nebo že uvidím něco hnusného. Teď už vím, že jsme chráněni naší nepřipraveností a tak je to u všeho, když na něco člověk není připravený, většinou se mu nevede něčeho dosáhnout. A když vytrváte, tak většinou se dostaví nějaký posun, ale třeba si ho ani nevšimnete.
Já jsem si třeba nevšimla, že když jsem byla malé dítě, tak jsem pravděpodobně prožívala LD, myslela jsem, že jsou to normální sny. Je možné, že to co jsem považovala za LD je vlastně AC, jen mám k tomu navíc tělo.
Možná, že to, co očekáváme je prostě nemožné, jelikož to, co očekáváme, můžeme už prožívat, jen o tom nevíme nebo to tomu nepřipisujeme. A proto tu jsou druzí, kteří mohou pomoci nám odhalit pravdu a já věřím, že si vzájemně dokážeme pomoci a tu pravdu odhalit.
Pokud by jste měli nějaký komentář či dotazy, tak se ptejte, vypsala jsem sem pouze to, co si myslím, že je zatím dostačující a pro některé z vás, i tak přínostné.

holka21
Příspěvky: 47
Registrován: ned, 21. čer 2015, 17:08

Oprava byla nutná, zarazilo mě, co jsem to předtím napsala.

Příspěvekod holka21 » ned, 22. lis 2015, 18:08

[předchozí text má pár neuvědomělých chyb, proto potřeboval úpravu, vymazání zbytečností a několik přepisů. Ten původní nelze smazat, proto jsem musela text opravit a ten předchozí nechat, ale aspoň uvidíte, že mé chyby jsou velice zřetelné a jsou stále přítomné]

Ahoj,

už je to přeci jen nějakou dobu, co jsem sem psala, že nejsem na AC připravená, jelikož by se mi to už musela povést.
Dlouho jsem přemýšlela, co bych sem napsala, ale stále jsem váhala a popravdě ani nevěděla, co pořádně napsat, abychom si vzájemně byli nápomocni výměnou našich vlastních dosavadních zkušeností a aby text byl přiměřeně dlouhý.
Nebudu sem vypisovat zážitky, jelikož pokud jste připraveni a nebo jste si některými kroky už prošli, tak až nadejte ta správná chvíle, budete mít vlastní zážitky.
V případě těch, kteří nechtějí používat různé psycho. látky, je další z možností vytrvat a neztrácet naději. Občas je to těžké, u mě to nebylo jiné, byla a jsem stále chybovačná, ale bez toho by se člověk nikam nedostal, prostě musíme chybovat, abychom pochopili. Dělala jsem hodně dlouho chybu typu, honem, rychle už, aby to bylo. Nic nelze uchvátat, většinou místo, aby člověk došel k cíli, dostane ho to zpět na startovní čáru a tak to bylo nějakou dobu u mě, než jsem pochopila, že do tohoto prostě nedočkavost nepatří, dokonce tam ani nepatří přílišná radost, která se mě zmocnila, když jsem byla, teprve na samém začátku a začalo se dít něco neobvyklého, na co jsem nebyla zvyklá. Někdy se mě zmocňoval i strach a měla jsem hned rozbušené srdce. Většinou to způsobovalo, uvědomění si, že mělce dýchám a nebo, že až vylezu, že mě někdo lapí nebo že uvidím něco hnusného. Myslím si, i když s jistotou to říct nemohu, že jsme chráněni naší nepřipraveností. A když vytrváte, tak většinou se dostaví nějaký posun, ale třeba si ho ani nevšimnete. Já jsem si třeba nevšimla, že když jsem byla malé dítě, tak jsem možná už tehdy prožívala LD, ale stejně tak je možné, že ne a je to jen má domněnka. Je možné, že to co jsem považovala a stále považuji za LD, je možná i AC, ale stále je to jen mé domnění.
Možná, že to, co očekáváme je prostě nemožné, jelikož to, co očekáváme, můžeme už prožívat, jen o tom nevíme nebo to tomu nepřipisujeme.
Na jakýkoliv dotaz ráda odpovím, ale přeci jen, jsem stále na začátku a spíš ještě sama se musím, ještě hodně učit a vlastně ani nevím jestli jsem na AC dosáhla či nikoliv.
Pokud mám i v tomto skoro stejném, akorát opraveném textu nějakoukoliv další chybu, kterou jsem po tentokrát už pečlivějším přečtení nenašla, tak se omlouvám, ale ráda najdu poučení či odlišný úhel pohledu.

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » čtv, 12. kvě 2016, 18:47

Pod tohle bych se klidně i podepsal. Líbí se mi poctivý a svědomitý přístup.

Jen taková technická poznámka. Pokud se podíváš na jiné cvičební soustavy, třeba Bránu, tak ty nikdy nezačínají pokusem o astrální cestování. V nich se adept připravuje klidně i mnoho let a vyrovnává nedostatky v charakteru, vyrovnává živlovou nerrovnováhu atd. Pak se snaží o rozvoj astrálních smyslů a kontakt se strážným andělem. A potom může být i astrální cestování bezpečnější.

Jsou tady mezi námi i tací velmi pokročilí, kteří získali potřebné znalosti v minulých životech na Zemi a nebo rovnou přišli z jiných prostorů. Pro ty vyvinutější duchy jsou naše pokusy asi úsměvné. Ale ani to nemusí být pravidlo. Země má specifickou vibraci a tuhost a i taková bytost může být zdejším prostředím ochromena a omámena a zůstat po mnoho životů neprobuzena v podstatě ji nelze rozeznat od běžného člověka. Sice se může navenek chovat mírně odlišně, ale ty rozdíly jsou nepatrné. Pro ně je něco jako AC naprosto samozřejmé a je pochopitelné, že svůj původní stav chtějí obnovit.

Ale to asi nebude tvůj případ ;) co?

Každý by měl vědět, že těsně nad hrubohmotným světem je éterická sféra a sféra nižšího astrálu, kde se potuluje všemožný odpad duchů již vyhynulých zvířat a pokud není dotyčný proti tomu ochráněn, tak z toho může dopadnout velmi špatně. Problém je, jakmile tato zvířata najdou kořist, tak udělají cokoliv aby z ní mohli nějakou energii dostat. První rada je prostě zkusit tyto bytosti ignorovat. Prostě se navzájem vidíte a co? Člověk/lidský duch je poměrně velká hvězda, aby ji bylo možné snadno zrušit - pokud tomu nezavdá příčinu třeba strachem. Tím podle mě vyřešíš 90% procent problémů.

Mám takové podezření, že dnešní psychiatrie o těchto světech neví a namísto toho s pomocí léků dočasně poškodí lidské tělo. Ty kontakty s astrálem současné "léčení" přeruší zejména proto, protože i pro ta zvířata se energie dotyčného člověka začne stávat toxickou. Ale jakmile by se někdo "vyléčil" a znovu pokusil o to samé, tak může dopadnout velmi podobně. Po takovém pádu se musí začít téměř od začátku, jen s daleko větší zkušeností.

Tobě bych doporučil to samé, co Andree: viewtopic.php?f=28&t=1565&p=14582#p14533 s tím rozdílem, že on si ten svůj stav vědomě zavinil intoxikací.

Čerpal jsem z materiálů ruského spisovatele N Levašova.
Přílohy
UrovneAstralu.jpg

OZiiK
Příspěvky: 24
Registrován: ned, 28. dub 2013, 09:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod OZiiK » úte, 17. kvě 2016, 19:46

To si snad děláte srandu. Velice by mě zajímalo proč toto forum vlastně existuje. Číst tyhle pohádky jak je všechno úžasné je vážně na nic. Ano uznávám kdysi jsem taky věříl že prostě můžeme opustit tělo a cestovat mezi světy. Ale už jsem z toho vyrostl. Hádám že to co se vám děje je jen jakýsi výplod vaší bůjné fantazie. Zkrátka až umřeme umřeme prostě už nebudeme existovat tělo se spalí nebo schnije konec žádné dvě těla nejsou. Hledal jsem důkaz přes jedenact let a nenašel jsem ho takže je to jasné.
Každý z nás má svůj úkol, každý je důležity i ten koho nenavidíme nebo se nijak neprojevi.

megalomansk
Příspěvky: 22
Registrován: čtv, 02. črc 2015, 18:23

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod megalomansk » úte, 17. kvě 2016, 21:56

To si snad děláte srandu. Velice by mě zajímalo proč toto forum vlastně existuje. Číst tyhle pohádky jak je všechno úžasné je vážně na nic. Ano uznávám kdysi jsem taky věříl že prostě můžeme opustit tělo a cestovat mezi světy. Ale už jsem z toho vyrostl. Hádám že to co se vám děje je jen jakýsi výplod vaší bůjné fantazie. Zkrátka až umřeme umřeme prostě už nebudeme existovat tělo se spalí nebo schnije konec žádné dvě těla nejsou. Hledal jsem důkaz přes jedenact let a nenašel jsem ho takže je to jasné.
Je to až vtipné číst , když se člověk právě probere z AC/LD .

Skepticismus se mi líbí , sám se snažím být nadměrně kritický a skeptický . Jen tak dál ...
Stejně tak jak popisuješ to hodnotil i Tom Campbell - s tím rozdílem , že to prožíval . No , oči mu otevřelo až zjištění , kdy jeho kolega popisoval na AC/LD do jisté .
Mimo to s Bobem vybudoval Monroe-uv institut a několikrát spolupracoval s NASA - Hodně přínosný člověk . Najdi na youtube , pokud Tě to bude zajímat .

I se mi moc líbí , že zde na foru lidé přispívají přínosným a zajímavým , což holka21 i ArMi dělají . ;)

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod clario » stř, 18. kvě 2016, 22:33

OZiiK: Jsou chvíle kdy si vážně přeji aby to bylo tak jak píšeš :D. Bohužel vím na základě mnoha svých zkušeností, že to co nazýváme realitou je jen zlomkem toho co je kolem.
Když jsem byl ještě malý prcek, tak mě tahle myšlenka často trápila. Všude jsem se setkával s přesvědčením, že po smrti nic není a nedokázal jsem to ani v nejmenším pochopit. Nic a prázdno. Jenže ono by nemohlo být ani to prázdno, žádná černočerná tma, žádné prázdno, nic. Říkal jsem si jak tam může po smrti být prázdno či ona tma, když tam nebude nikdo, kdo by to ono nic prožil. Nedokázal jsem pochopit samotnou neexistenci a dodneška ji nechápu. Nerozumím tomu jak někdo mohl přijít s nápadem, že po smrti nic není a že mu tolik ostatních uvěřilo, protože mi taková myšlenka připadá a vždy připadala až nechutně nelogická.
Na jednu stranu by to bylo hezké, vědět že smrtí vše končí a nic nepokračuje, všechny problémy zmizí a zavládne naprostý klid. na tu druhou jsem ale rád, protože by jsme byli ochuzeni o tolik věcí a byla by to neskutečná nuda :D. To že jsi za jedenáct let neměl (nebo si ho nepamatuješ) takový zážitek, který by tě přesvědčil, přeci ještě nedokazuje, že je to nemožné ;). Neuzavírej tolik svoji mysl, možná je to těžké po tolika marných pokusech, nicméně je to velice nezdravé :D
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » stř, 18. kvě 2016, 23:00

To si snad děláte srandu. Velice by mě zajímalo proč toto forum vlastně existuje.
Ano, každý má právo na svůj názor. A každý má svoji pravdu - i ty máš svoji pravdu. Jen nesmíš zapomenout, že je relativní.

Mám takový pocit, že Prozřetelnost si výslovně nepřeje přesvědčovat lidi jako ty. Existuje spousta zábav pro lidi jako ty a nechápu, proč čteš takovéto fórum. To je jako kdyby ses na fóru o střelných zbraních vydával za pseudohumanistu/sluníčkáře a říkal, jak jsou zbraně špatné.

Můžeš pokračovat ven z fóra třeba sem: https://kscm.cz/nase-strana nebo sem http://www.pivnifestival.cz/.
Mimochodem i zarytý materialista vnímá Boha, jen jemu se jeví jako idea vyššího dobra, ke kterému se snaží společnost nasměrovat.

Za komunistů se děti učily tuto básničku:
  • Ať mír jak bílý holoubek nad celým světem letí,
    aby si mohly v klidu hrát na světě všechny děti.
A nenapadá Vás, že bílá holubice je klasickým tradičním symbolem Ducha Svatého?
Obrázek

Mimochodem všechna velká náboženství věří, že je něco za tímto světem. Všechna, bez vyjímky. Myslíš, že to jsou všechno výplody chorých mozků, že Kristus i Buddha byli šarlatáni? A že milióny věřících jsou daleko hloupější než ty, který jako jediný znáš realitu lépe?
Neuzavírej tolik svoji mysl, možná je to těžké po tolika marných pokusech, nicméně je to velice nezdravé :D
Podle mě je to příliš silné. Já bych radil ať dělá, co ho těší. A směl bych být tak zvědavý, abych mohl vědět, co to je?

A pro Ozzika - kdybys byl přímo konfrontován s duchovními světy, tak bys možná dopadl daleko hůře než holka21, která je alespoň odvážná, že to zkusila a sice se šrámy, ale ustála to. Raději od toho dej ruce pryč.

Uživatelský avatar
Tidus
Příspěvky: 313
Registrován: pát, 30. kvě 2008, 15:47

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod Tidus » úte, 21. čer 2016, 23:30

Zdar! Ono není špatné, když si občas vymněníme názory i se skeptikem. Já osobně AC/LD myslím zažil už mnohokrát, a přesto nejsem přesvědšený o jeho pravdivosti. Bohužel jsem se to nikdy nenaučil do takové míry, abych si dokázal obstarat důkazy. Pokud se ale omezíme na vlastní zkušenosti, a vynecháme všechny domněnky a informace z vnějšku, tak asi málokdo bude mít důkaz, že je vše ohledně AC takové, jak si to představujeme. Když si vemu, jak různé esoterické směry popisují AC a jak si často protiřečí, nebo jak to považují za něco tak složitého, že to dokáží jen vyvolení po dlouhé praxi jiných cvičení. Osobně si nemyslím, že člověk musí být připraven. Vlastně věřím, že skoro vše, co se můžeme dočíst, jsou spíše pověry. Nikdy jsem nepraktikoval žádný konkrétní směr, který by mě měl dovést k AC. Vyrovnání živlů, nebo zdokonalení charakterů pro AC je dle mého pitomost. Osobně jsem na začátku přečetl jen Astrální projekci od Roberta Bruce a dvakrát denně cvičil, dokud se to zkrátka nepodařilo. Každý má k tomu určitě jiné vlohy, ale věřím, že úsilím se k tomu může dostat každý.
Vzdáš se jednou, vzdáš se vždycky...

Uživatelský avatar
psychonaut
Příspěvky: 47
Registrován: čtv, 25. čer 2015, 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod psychonaut » pát, 24. čer 2016, 21:54

Aj na tomto odkaze snáď nájdete nejaké dobré rady k AC. Petr Chobot tam hovorí ako sa dostať von so znečisteného astrálu z okolia planety Zeme
https://www.youtube.com/watch?v=FK_JcRM ... jARkmbV2dw

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » sob, 02. črc 2016, 22:16

Tak s tímto bych souhlasil. Už jsem i do tohoto vlákna psal to samé - podívejte se na ten obrázek. Nižší vrstvy astrálu to je humus. A jeho obyvatelé na sebe vezmou jakoukoliv podobu, třeba Budhy aby Vás oklamali. Nejlepší stav nastane pokud se obyvatelé těchto sfér Vám záměrně vyhýbají a tak máte klid. Stačí jich pár zničit a ostatní pochopí. Také mají silný pud sebezáchovy.

Bohužel jsou poměrně silné egregory různých světových náboženství. Ty mohou mít větší sílu, než jakou disponuje jednotlivec, protože sají energii z miliónů lidí. S těmi není moc dobré se střetnout. Egregor křesťanství nemá s Ježíšem nic společného. A protože se lidé od křesťanství odklánějí, tak musí vyvolávat násilí, aby mu lidé dávali svou energii.

Zajímavé je, že vznikají úplně nové egregory jako je třeba Facebook a nebo různé počítačové hry mají své analogie v astrálu. Mnozí lidé vůbec netuší proč pořád mají nutkání něco do Ksichtoknihy postovat a oni tím ve skutečnosti krmí egregor. Z toho vzniká závislost podobná jako drogy.
Ono není špatné, když si občas vymněníme názory i se skeptikem.
Z tohoto nutkání někoho přesvědčovat či mu něco vykládat jsem se již dávno vyléčil. Lepší je své názory zatlouci.

Nejhorší je, že pak se na tebe někdo chvíli dívá tak všelijak a pak mu jebne a začne šílet. Takhle už jsem zbytečně přišel o pár kamarádů. A to jsem jim neřekl ani desetinu toho, co jsem naplácal tady na fóru.

Uživatelský avatar
ZdENik
Příspěvky: 66
Registrován: pon, 31. říj 2011, 22:52

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ZdENik » ned, 03. črc 2016, 18:48

to je dosti zajímavé.. odkud čerpáš informace o egregorech? zase někde z vnějšku? ... taky jsem se k tomu právě někde dostal.. co tak pátrám v paměti.. není to z "Hackeři snů"?
nejsem tím, kdo rozhoduje co je pro čí uši.. kdo nechce, stejně neuslyší

Uživatelský avatar
psychonaut
Příspěvky: 47
Registrován: čtv, 25. čer 2015, 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod psychonaut » pon, 04. črc 2016, 09:04

Čavko ZdENik, ArMi písal komentár inšpirovaný uvedeným videom - hoci video má nadpis , že je o náboženstve, hovorí tam Chobot prevažne o egregoroch. Náboženstvo a egregory to spolu úzko súvisí.
A môžem potvrdiť, s vlastných skúseností, že náboženstvo je veľké zlo, veľmi to ľuďom škodí. Určite si veľmi vážte ak ste neboli pokrstení a že ste sa narodili v nenáboženskej ČR - nie je to samozrejmosť.

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » úte, 12. črc 2016, 00:07

to je dosti zajímavé.. odkud čerpáš informace o egregorech? zase někde z vnějšku? ... taky jsem se k tomu právě někde dostal.. co tak pátrám v paměti.. není to z "Hackeři snů"?
Škoda, o "Hackeři snů" nic nevím. Vím akorát o skupině na Facebooku se stejným jménem, ale nečetl jsem o čem píší.

Když jsem si to zadal do vyhladávače, tak mi to hodilo odkaz na tuto knihu:
https://www.kosmas.cz/knihy/143916/hack ... aci-ducha/ http://www.databazeknih.cz/knihy/hacker ... nama-95930 ale nevím, cos měl konkrétně na mysli?

Abys pochopil, co je to egregor, je vhodné nejprve pochopit koncept elementálů a elementárů. To jsou takové astrální útvary. Elementál působí jen na mentální úrovni - můžeš ho za někým třeba poslat a on mu napovídá při písemce ve škole. Elementár je daleko silnější a zhuštěnější forma téhož. Egregor je ještě silnější, protože vznikl působením více lidí.

Třeba v astrálu existuje takový "Ježíš Kristus" přesně podle notiček církve. Lidé se k němu modlí a tím tu obludu krmí. Je to krvežíznivá saň horší než Satan. S původní osobou Jehhuou ben Josephem má společnou pouze a jen vnější formu.

O egregorech pojednává třeba technologie DVTR. V podstatě i toto fórum za sebou vytváří v astrálu egregor určitých kvalit. Čím je kdo silnější, tím může více tento egregor ovlivnit. Velice pravděpodobně egregor stvořil Sunny - nebo přesněji energoinformační komplex za ním stojící. Pokud je egregor stvořen na určité úrovni, tak chrání diskutující před vstupem trollů a rozvracečů na fórum. Samozřejmě pokud se diskutující odchýlí od určité formy a začnou se mezi sebou hádat, tak tento egregor zevnitř přetvářejí na jiný daleko nenávistnější, který už je přímo jako pozvánka pro trolly.

Zejména doporučuji ke studiu toto:
Школа КОБ - Эгрегоры: как входить и выходить https://www.youtube.com/watch?v=mUVWiRYjYKI
15 КОБ - Эгрегоры (часть 1) https://www.youtube.com/watch?v=1L6uO3entMk
16 КОБ - Эгрегоры (часть 2) https://www.youtube.com/watch?v=cFDE0COtzQY
Пякин В. В. Теоретический семинар "ЭГРЕГОРЫ" часть_1 из 8 https://www.youtube.com/watch?v=qeiO5rIK_i0
Пякин В. В. Теоретический семинар "ЭГРЕГОРЫ" часть_2 из 8 https://www.youtube.com/watch?v=Oz41YaFXTac
Toto je spíše orientované na krocení společenských egregorů jako třeba státních útvarů. A pokud neumíte rusky tak sorry.

To video od Chobota nebylo pro mě ničím novým, ale podává to tam velice dobrou a přijatelnou formou pro všechny lidi.
..... Určite si veľmi vážte ak ste neboli pokrstení a že ste sa narodili v nenáboženskej ČR - nie je to samozrejmosť.
Souhlas.

Ale na druhou stranu pokud jednáš trvale ve vnitřním spojením s Bohem, tak tě vstup do egregoru Křesťanství nijak neovlivní. Prostě vejdeš a pak dle tvého rozhodnutí zase odejdeš. A můžeš se i něco uvnitř přiučit jako kdybys vešel do knihovny. Egregor současného vražedného islámu se může stát pro mnohé členy pastí na mnoho životů. A budou ho moci opustit až poté až ho svým utrpením očistí. Ale i tak v něm může být nějaká informace či inspirace, které může prohloubit a zlepšit poznání každého z nás. Je nutné se učit jak od pozitivního tak i od negativního principu a opět oba principy vnitřně spojit v jednotu. Negativita pak může zůstat pouze jako neprojevená potenciální možnost.
72-muslim-virgin-cz.gif
Naposledy upravil(a) ArMi dne úte, 12. črc 2016, 12:20, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
psychonaut
Příspěvky: 47
Registrován: čtv, 25. čer 2015, 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod psychonaut » úte, 12. črc 2016, 12:15

ArMi diki za zaujímavý príspevok.

Tak čo sa týka náboženstva, tak žiaľ aj nenáboženskí ľudia na Slovensku zvyknú dávať svoje deti len tak s tradície pokrstiť a na náboženskú výchovu v školách, čo je dosť smutné. Dieťa má údajne veľmi slabú auru (teda je veľmi zraniteľné) a obrad krstu ho už dokáže prepojiť s egregorom náboženstva.
V ČR je v tejto oblasti situácia lepšia. Keď je tam aj veľa ateizmu - ale ateizmus vie byť k iným názorom tolerantní - nie je to tak agresívny egregor ako náboženstvo. Konzervatívní alebo praktizujúci kresťania považujú celú "ezoteriku" alebo šamanizmus takmer rovné so "satanizmom". To naozaj nesradujem.

A to je určite súhlasím, že sa dá s islamu zobrať aj niečo pozitívne, ako hovoríš: keby ľudia trénovali opustenie tela tak vytrvalo a fanaticky ako moslimovia fanaticky vyznávajú náboženstvo tak, to by sme sa teda významne posunuli dopredu :). AC má veľa využití, ktorými sa dá spoločnosti veľa pomôcť.

Po rusky síce nerozumiem, ale ten generál alebo dôstojník sa zdá byť teda dosť odvážny. Keď hovorí o egregoroch v podstate tým nepriamo kritizuje aj Ruskú vládu, resp. propagandu Kremľa lebo aj propaganda (a všetky propagandy) je založená často na veľmi agresívnych egregoroch.

Egregory: ako funguje propaganda
https://www.youtube.com/watch?v=rVyyzKUpeYM

Psychotronická manipulácia a propaganda z Ruska. Tajná služba FSB
https://www.youtube.com/watch?v=uGOZS-o5BHw

Budúcnosť Ruska. Súčasné Rusko ovláda temnota náboženstva pravoslávia
https://www.youtube.com/watch?v=-UShgyC4m7Q

V Rusku je situácia veľmi vážna, tvrdosť diktatúry začína byť porovnateľná so Severnou Kóreou. Internetové spoločnosti v Rusku ekonomicky skrachujú, kvôli radikálnej špionáži Ruskej vlády, pretože ak budú musieť ukladať poskytovatelia internetu všetky prezreté dáta každého človeka vrátane videí, tak to je extrémne nákladné.
http://www.hlavnespravy.sk/putin-podpis ... onu/804900

Uživatelský avatar
ZdENik
Příspěvky: 66
Registrován: pon, 31. říj 2011, 22:52

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ZdENik » úte, 12. črc 2016, 19:38

Zdravím potapěči ;) ::: Ahha.. jasný, jenže na ty videa se já dívat nemůžu.. respektive to je zavádějící pojem.. můžu ale mám celkem omezené data tady v zahraničí a stolní počítač mimo dosah wi-fi. (jen data z mobilu)

Ale to video jsem myslím viděl už dříve..

Co se Ruska týká.. já to cítím trochu jinak.. jako poslední odpor západu a ten všechen humbuk kolem.. jen taková mediální masáž na lidi, aby byli proti rusku. Ale možná už jsem zpracovaný nějakým egregorem.. težko říct.. Na hlubší studii asi nemám čas =/. Každopádně pocitově.. Rusko a slovanský národ obecně myslím, že je poslední konzerva lidství, které se celkem vytrácí tady z planety nahrazován věčným konzumem, nadprodukcí a "zombiizmem".
nejsem tím, kdo rozhoduje co je pro čí uši.. kdo nechce, stejně neuslyší

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » úte, 12. črc 2016, 19:53

ArMi diki za zaujímavý príspevok.
Děkuji za povzbuzení.
Tak čo sa týka náboženstva, tak žiaľ aj nenáboženskí ľudia na Slovensku zvyknú dávať svoje deti len tak s tradície pokrstiť a na náboženskú výchovu v školách, čo je dosť smutné. Dieťa má údajne veľmi slabú auru (teda je veľmi zraniteľné) a obrad krstu ho už dokáže prepojiť s egregorom náboženstva.
V ČR je v tejto oblasti situácia lepšia. Keď je tam aj veľa ateizmu - ale ateizmus vie byť k iným názorom tolerantní - nie je to tak agresívny egregor ako náboženstvo. Konzervatívní alebo praktizujúci kresťania považujú celú "ezoteriku" alebo šamanizmus takmer rovné so "satanizmom".
Svým způsobem mají pravdu. Většina ezoteriků pouze pozvedne svoje schopnosti, ale za tím se skrývá touha po moci či po ovládnutí druhých.

Přeci jen křesťanství i v té cenzurované podobě lidi nějak chránilo a stále má v sobě jisté pozitivní ideje. Cílem globálních elit je demontovat i ty poslední zbytky ochran. Ne všechny vysoké ideje se podařilo zatemnit. Spousta Jeshuových podobenství se hloupým cenzorům nepodařilo odstranit a stále mohou otevřít oči věřícím lidem. Ale to by je museli pochopit. Pokud se již někdo napil z číše církevního učení, tak by tu číši měl dopít do dna. To znamená ovšem vlastní studium s otevřenou myslí.

Ateismus je ještě horší, protože odnímá všechny duchovní opory a člověk je vydán napospas vlivům z nižších duchovních světů úplně.

To, co tady prezentuji, s ateismem mnoho společného nemá. Pokud prohlašuji, že každý musí hledat své vnitřní spojení s Bohem a bůh postavený mimo člověka je falešný a iluzorní. Z takových názorů se dělá zle nejen ateistům, ale i církevním manipulátorům.
Po rusky síce nerozumiem, ale ten generál alebo dôstojník sa zdá byť teda dosť odvážny. Keď hovorí o egregoroch v podstate tým nepriamo kritizuje aj Ruskú vládu, resp. propagandu Kremľa lebo aj propaganda (a všetky propagandy) je založená často na veľmi agresívnych egregoroch.
Ono ten egregor musíš udržovat na úrovni běžných lidí. A průměrný ruský mužik je stejně jednoduchý jako náš hospodský "Pepa".
Egregory: ako funguje propaganda https://www.youtube.com/watch?v=rVyyzKUpeYM
No toto je utrpení poslouchat. Autor by se nejdříve měl naučit přednášet a pak si po sobě tu katastrofu poslechnout. S tím doporučeným cílem pozitivní energií je to celkem past - ten koncept je o něco složitější. No a chválením homosexuality tomu nasadil korunu. Sám dělá homosexualitě propagandu.

O homosexualitě psal ruský léčitel S.N.Lazarev, že je to maskovaná agresivita a nenávist takové úrovně, že takový člověk je přímo blokován aby nemohl prožívat normální vztahy a přenést agresi na nové pokolení.

http://www.nwoo.org/2013/07/09/ticha-hr ... sexuality/ Cituji: "Tolerance homosexuality je veliký krok od dob, kdy byli homosexuálové pronásledováni a pouhé přiznání této orientace znamenalo uvěznění nebo smrt. Byl to krutý trest pro člověka, který svůj stav nemohl nijak ovlivnit, a proto vnímáme dnešní přijetí homosexuality jako velký pokrok. Zde jsme se však měli zastavit, protože ať jsme k sexuální orientaci jakkoliv tolerantní, musíme brát ohled na lidskou přirozenost, a tou homosexualita beze sporu není. ... Jako celek se však potřebujeme reprodukovat, takže homosexualita představuje jakési slepé rameno, které můžeme v organismu tolerovat, ale které by nemělo výrazněji organismus ovlivňovat a brzdit."
  • S.N.Lazarev, který o jejích duchovních příčinách hovoří takto:

    „U všech, kdo byl u mě na příjmu s problémem homosexuality, jsem viděl tentýž obraz. Ohromná smyslnost a zranitelnost, ale zároveň i vysoká úroveň agresivity, která byla zakrývána změnou pohlavní orientace. Všichni homosexuálové jsou v nitru neuvěřitelně žárliví. A obyčejné vztahy pro ně mohou být sebevražednými. Takový rozsah závislosti se obvykle nahromadí postupně během několika pokolení nebo během několika životů“…..“Prudké zvýšení počtu homosexuálů ve společnosti je, podle mého názoru, ukazatelem velmi vážné krize, z níž vyjde lidstvo buď jako obnovené (uskuteční konceptuální únik k lásce a Bohu), nebo se vydá cestou Sodomy a Gomory. Nemoc obnovuje silný organismus a zabíjí slabý. Nemoc duše vypadá zvnějšku neškodně, ale ve svém důsledku je mnohem rozsáhlejší a hroznější.“ (S.N.Lazarev: Diagnostika karmy 8)
Psychotronická manipulácia a propaganda z Ruska. Tajná služba FSB https://www.youtube.com/watch?v=uGOZS-o5BHw
Ano, manipulace je sice možná, ale to je přesně energie Atlantis. V určitém bodě je manipulátor smeten procesy takové intenzity, že si to ani sám nedokáže představit. Po této říši se slehla zem a všichni, kdo si mysleli jak jsou vyspělí utrpěli strašlivý šok. Život se nenechá v globále ovlivňovat mentálními stavy a dříve či později to dá jasně najevo.
Budúcnosť Ruska. Súčasné Rusko ovláda temnota náboženstva pravoslávia https://www.youtube.com/watch?v=-UShgyC4m7Q
Tak toto jsem opravdu netušil, že pravoslaví je až tak ujeté. Ale i Chobot předpovídá dobrou budoucnost Ruska. Nejhorší v Rusku byla asi tak 90 léta, kdy opilý Brežněv Rusko téměř rozprodal západu. Současný Putin alespoň posílil armádu, zastavil rozklad vzdělávání, zastavil úpadek průmyslu, zakázal LGBT, zakázal GMO, zastavil církevní restituce atd. Takže Putin představuje určitý pokrok.
V Rusku je situácia veľmi vážna, tvrdosť diktatúry začína byť porovnateľná so Severnou Kóreou. Internetové spoločnosti v Rusku ekonomicky skrachujú, kvôli radikálnej špionáži Ruskej vlády, pretože ak budú musieť ukladať poskytovatelia internetu všetky prezreté dáta každého človeka vrátane videí, tak to je extrémne nákladné.
http://www.hlavnespravy.sk/putin-podpis ... onu/804900
No jo. Ale všimni si jakou demokracii USA vyexportovaly do Libye, Iráku a teď i na Ukrajinu a do Sýrie. Lepší je vládce s tvrdou pěstí třeba Kaddáfí, než bojůvky, které spolu neustále válčí. Tolik lidí, co dříve krutý diktátor nechal popravit za rok, dnes umírá každá den.

Oni se v Rusku bojí dalšího majdanu na svržení současné vlády. Majdanovou technologii mají v USA dobře zmáknutou. Procpou ideje přes neziskovky a sociální sítě. Už jsem tady jednou napsal, že manipulace v Rusku je zjevná. Ale manipulace v USA je daleko horší. Je to skrytá vláda koncernů, zbrojních lobby a bank. Proto ten internet musí cenzurovat až tak tvrdě. Stalin sice vládnul železnou pěstí, ale za jeho vlády se velice zkvalitnila vzdělanost lidí.

Je to hloupé, ale většina obyvatel je tupý dav a když jim rozdá někdo sušenky (Nulland) nebo koblihy (Babiš), tak za ním jdou. A naprosto nedomyslí, kam to povede.

Nejlepší by bylo, kdyby společnost fungovala na principu totální lásky. Jenže mnozí lidé toho nejsou schopni - nedozráli do tohoto stavu. Proto je současný stav to nejlepší, čeho je naše společnost schopna.
Co se Ruska týká.. já to cítím trochu jinak.. jako poslední odpor západu a ten všechen humbuk kolem.. jen taková mediální masáž na lidi, aby byli proti rusku. Ale možná už jsem zpracovaný nějakým egregorem.. težko říct.. ........
Pod to, co napsal Zdenik, bych se klidně bez výhrad podepsal.

Západ je ve smrtelné křeči před vlastním kolapsem. Ten kolaps pouze neznamená konec světa, ale chaos trvající dlouhá desetiletí ne-li staletí. Akorát že než se z toho západ vyhrabe, tak už Rusko může být před nimi. Západ je odsouzen ochutnat bolestivé plody vlastní kultury konzumu a falešné korektnosti, která ignoruje nejen lidství, ale i ekologii a jen se honí za ziskem počítaným v ničím nekrytých penězích.

Uživatelský avatar
psychonaut
Příspěvky: 47
Registrován: čtv, 25. čer 2015, 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod psychonaut » stř, 13. črc 2016, 09:39

ArMi. Diki za reakciu.

Tak ano tú súlasím, že väčšina ezoterických liečiteľov a duchovných učiteľov sú viac menej šarlatáni (nepáči sa mi napr. nadmerná komercia), avšak na druhej strane má ezoterické presvedšenie dosť veľké percento ľudí v ČR ato je si myslia kozervatívni kresťania si o veľkej časti populácie, že takmer vyznávajú "satanizmus" alebo "zlo" je trochu extrém :). Podľa praktizujúcich kresťanov všetci títo ľudia nebudú spasení a pôjdu do pekla. To naozaj vážne.

A podľa mňa ten ruský generál alebo dôstojník z armády, sa asi v egregoroch tak dobre nerozumie len tak náhodou. Ako hovorí aj Chobot v rámci ruskej armády exstuje aj oddelenie, kde sa vojaci venujú opúšťaniu tela. Takže je dosť možné, že ten chlapík z armády má informácie priamo s kuchyne. V rámci stavu mimo telo a v rámci astrálu sa človek dokáže naladiť na egregory a pochopiť ich. A zaoberať sa egregormi pre účel propagandy je pre ruskú vládu klúčové.
Perfektné video od Chobota: Psychotronické manipulačné zbrane Ruskej rozviedky. Totálny brainwashing https://www.youtube.com/watch?v=90XE5jHB-x0

Čo sa týka politiky, tak to tu nebudem podrobne rozoberať, to je už nad rámec tohoto fóra. Vidím, že si horlivý zástanca názorov z alternatívnych médii. Alternatívne média sú mi dobre známe, sledujem ich: prinášajú veľmi veľa pozitívneho ale na druhej strane netreba sa nechať uniesť emóciami a egregogmi propagandy. Hlavne treba veľa používať zdravý rozum a podrobiť kritike aj alternatívne média. Nie je všetko zlato čo sa ligoce. Alternatívne média šíria ako aj pravdivé informácie tak aj dezinformácie a propagandu. Treba sa to naučiť rozlišovať. Nič nie je čiernobiele.
Čo sa týka tých videí, tak je dobré si pozrieť celý playlist pre pochopenie kontextu.
...a ja ako človek ktorý som študoval psychiatriu (a to dosť podrobne, hoci nie ako profesionál), musím uznať, že o homosexualite alternatívne média šíria nemalé hoaxy. Tie hoaxy nie sú prípustné, ani pre nábožensky konzervatívnych psychiatrov.

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » stř, 13. črc 2016, 22:27

Tak ano tú súlasím, že väčšina ezoterických liečiteľov a duchovných učiteľov sú viac menej šarlatáni (nepáči sa mi napr. nadmerná komercia), avšak na druhej strane má ezoterické presvedšenie dosť veľké percento ľudí v ČR ato je si myslia kozervatívni kresťania si o veľkej časti populácie, že takmer vyznávajú "satanizmus" alebo "zlo" je trochu extrém :). Podľa praktizujúcich kresťanov všetci títo ľudia nebudú spasení a pôjdu do pekla. To naozaj vážne.
Tady jsem pouze prezentoval koncept ruského léčitele Lazareva. Problém je, že psychotronici proniknou do informačních vrstev hluboko, ale zase ne až tak hluboko. Nejhorší je, když někdo zůstane stát na půli cesty a myslí si, že vše je dovoleno a že on je jediný, kdo má moc a ovládá tím druhé.

Ano, jako mezistav vesmír něco takového toleruje, ale člověk by měl dojít alespoň na hranici, kde začíná pokora před úchvatnými silami, které stvořily tento svět a které ho současně udržují v chodu.

Za komunistů tady bylo kolem 10 léčitelů a ti byli opravdu dobří. Dokonce i sami soudruzi za nimi jezdili, když oficiální medicína nezafungovala podle jejich očekávání. Dnes se s léčiteli roztrhl pytel a jsou jich stovky či tisíce. Co si třeba mám myslet o léčiteli, kterého požádám o pomoc a on mě místo toho začne proklínat? Samozřejmě ne veřejně, ale já ty energie do jisté míry vnímám. Je dost dobře možné, že o mě nesmýšlel pozitivně a vrhnul na mě negativní síly nechtěně. Právě proto, že to vnímám tak jsem stačil požádat o pomoc dříve než se ta energie stačila realizovat.

Léčitel by měl dojít až do takové úrovně pokory, že by si měl být vědom toho, že skoro každá nemoc je vyjádřením Boží vůle. A není to on, kdo léči. I když je léčitel velmi dobrý, tak maximálně poskytne pacientovi odklad. Ale dokud pacient nezmění svůj pohled na život a své bytí, tak se nemoc bude vracet stále v jiných a jiných formách. Léčitelé se ve své podstatě vůbec neliší od materialistické medicíny. Ta se snaží opravit jen hmotné tělo, oni zase jemnohmotné, ale příčiny ležící na hlubších úrovních zůstávají nedotčeny.

Ježíš Kristus, o jehož léčitelských úspěších nikdo nepochybuje, údajně tvrdil, že nikdy nikoho nevyléčil a ani nedělal žádný energetický zásah. Jediné, co udělal, že za každou lidskou bytostí viděl jejího ducha jako anděla světla a toho poprosil aby svůj hmotný obraz přivedl ke zdraví.

Jak daleko se naši léčitelé blíži k tomuto člověku? Co si pak máme myslet o různých biotronicích, kteří manipulují s biopolem za tučný peníz?

V případě zdravotního problému je dobré zajít za lékařem. I ten může poskytnout nějaký odklad. Ale pak je třeba se vrátit k tichému hlasu Vaší duše a přijmout sdělení o tom co v životě neděláte dobře či by jste dělat měli podle jejích představ.

A podľa mňa ten ruský generál alebo dôstojník z armády, sa asi v egregoroch tak dobre nerozumie len tak náhodou. Ako hovorí aj Chobot v rámci ruskej armády exstuje aj oddelenie, kde sa vojaci venujú opúšťaniu tela. Takže je dosť možné, že ten chlapík z armády má informácie priamo s kuchyne. V rámci stavu mimo telo a v rámci astrálu sa človek dokáže naladiť na egregory a pochopiť ich. A zaoberať sa egregormi pre účel propagandy je pre ruskú vládu klúčové.
Perfektné video od Chobota: Psychotronické manipulačné zbrane Ruskej rozviedky. Totálny brainwashing https://www.youtube.com/watch?v=90XE5jHB-x0
Je to možné, že to umí. Ale pokud člověk nedosáhne určité zralosti je vždy ve svém rozletu vibračně omezen. A dokonce se může stát, že nevhodným otevřením svých energetických obalů umožní vstup negativním silám před kterými by byl jinak chráněn.

To ale v armádě nikoho nezajímá, kdežto zde na fóru by to naopak měla být alfa a omega svůj vývoj neuspěchat. A minimalizovat při tom riziko, čímž se zase okruhem vracím k 1. přispěvku holky21.

Mimochodem Život se nenechá dlouhodobě ovládat pochody mysli a veškerá tvárnost je pouze iluzorní. Alespoň na takovéto úrovni rozhodně ne, ale o tom my rozhodovat nebudeme kdy Život řekne DOST! A to dost může být řečeno jak američanům, tak rusům, tak i celému lidstvu. Jenže Život či Bůh není jen dobro či světlo. On má současně temnou stránku. Není možné tuto temnou stránku ani vypustit ani ignorovat.

Čo sa týka politiky, tak to tu nebudem podrobne rozoberať, to je už nad rámec tohoto fóra. Vidím, že si horlivý zástanca názorov z alternatívnych médii.
Do jisté míry určitě. Protože třeba celá Evropa je zaplavována uprchlíky a mainstream pořádá festivaly na lepší integraci. Každý myslící člověk se nad tím musí pozastavit, jak je možné, že mainstream produkuje taková kvanta účelových manipulací polopravd či celolží. Třeba to, jak hřímali o tom, jak Rusko sestřelilo Boeing. Nebo také lhali o Sýrii. Dneska zase straší Ruskem jako potenciální vojenskou hrozbou.
V mainstreamu to funguje tak, že novinář, který chce psát pravdivě není povyšován, jezdí velmi málo nebo vůbec do ciziny. Zato ti, kteří správně pochopí nepsané notičky, jdou raketově nahoru.

Máš naprostou pravdu, že alternativní média nejsou spása. To, co je přiživuje je ona zjevná manipulace. Na druhou stranu je v nich spousta fantazií a lží. Pokud takový plátek spravuje jediný člověk jako třeba Zvědavec pan Stwora (Pan Stwora se snaží psát seriózně.), tak není v jeho silách ověřovat věrohodnost textů a nějak informace čerpat potřebuje. A tyto distribuční kanály je možné také naplnit účelovou propagandou stejně jako mainstream. Zato pan Mašek z Osudu spíše potřebuje vyprat peníze ze svého nevěstince v Ústí nad Labem. Ale i na Osudu se může najít přínosná a hodnotná informace.
...a ja ako človek ktorý som študoval psychiatriu (a to dosť podrobne, hoci nie ako profesionál), musím uznať, že o homosexualite alternatívne média šíria nemalé hoaxy. Tie hoaxy nie sú prípustné, ani pre nábožensky konzervatívnych psychiatrov.
Pokud něco kritizuješ, tak je vhodné najít konkrétní příklad a na tom přesně ukázat jaký typ hoaxu máš na mysli? Jinak je to informace typu "jedna paní povídala".

Jednou jsem si chtěl vyměnit pár mailů s autorem Matrixu. Když napsal jakousi geniální rovnici na mimozemská vesmírná plavidla, tak jsem se nejapně zeptal jaké jsou jednotky veličin? To je pro každého, kdo studoval techniku naprostý základ a on se urazil. Jeden můj kamarád zase věděl podrobnější informace a našel nedostatky v jeho článku o nacistických továrnách a pan Chvátal se málem urazil. Když se pan Chvátal takto chová k informacím, kterým částečně rozumím, jak se asi chová k těm ostatním, které si nemůžeme snadno ověřit????

Každý, kdo chodí do práce má omezené možnosti a když média neplní svůj účel tak je to špatné. Snažím se alespoň trochu poskládat skládanku toho, co se kolem děje. A to si myslím, že alespoň malý přehled mám.

Uživatelský avatar
psychonaut
Příspěvky: 47
Registrován: čtv, 25. čer 2015, 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod psychonaut » čtv, 14. črc 2016, 19:27

Mimochodom bola odhalená aj ošklivá pravda o portáli aeronet.cz. Dôvod anonymity autora je údajne ten, že je v ČR trestne stíhaný a je na úteku a skrýva sa na neznámom mieste v SR https://www.youtube.com/watch?v=PByZC32z8-Y

Alternatívne média nie sú objektívne, pretože jednostranne glorifikujú a idealizujú Rusko a nikdy žiaden kritický článok o Rusku nenapíšu. Samozrejme Ruská vláda urobila aj dobré veci, ale zakrývať si oči aj pred negatívnymi vecami v Ruskej vláde je tiež chyba.

Mimochodom v SR a ČR je veľmi odlišná situácia: v SR majú už väčší vplyv a čítanosť alternatívne ako mainstreeamové - to vytvára obrovský tlak aj na média hlavného prúdu, ktoré nemajú najmenší problém bez servítky na ústa ostro kritizovať napr. islamizáciu Európy. V ČR ešte stále ťahajú za dlhší koniec média hlavného prúdu a aj manistreamové média píšu niečo iné ako v SR.

Alternatívne média môžu príliš spropagovať napr. Mariána Kotlebu ten ak sa dostane k politickej moci, tak úprimnú sústrasť so Slovenskom. Takáto scenár je veľmi reálny.
Pokud něco kritizuješ, tak je vhodné najít konkrétní příklad a na tom přesně ukázat jaký typ hoaxu máš na mysli? Jinak je to informace typu "jedna paní povídala".
Rád by som sa k tomu vyjadril podrobnejšie, ale to je nad rámec tohoto fóra.

ArMi
Příspěvky: 207
Registrován: pon, 22. úno 2016, 17:45

Re: Pojďme si navzájem vyměnit, nějaké ty zkušenosti.

Příspěvekod ArMi » čtv, 14. črc 2016, 22:38

Alternatívne média nie sú objektívne, pretože jednostranne glorifikujú a idealizujú Rusko a nikdy žiaden kritický článok o Rusku nenapíšu. Samozrejme Ruská vláda urobila aj dobré veci, ale zakrývať si oči aj pred negatívnymi vecami v Ruskej vláde je tiež chyba.

.......

Alternatívne média môžu príliš spropagovať napr. Mariána Kotlebu ten ak sa dostane k politickej moci, tak úprimnú sústrasť so Slovenskom. Takáto scenár je veľmi reálny.
Jasně, ale jak jsem psal výše za tohle si může mainstream sám protože to s lhaním prostě a jednoduše přehnali. Existuje určitá míra propagandy, kterou jsou ochotni lidi skousnout. Po jejím překročení se lidé k mainstreamu otočí zády a trvá dlouho než si zlepší reputaci. Technicky by se dalo říci, že chování vykazuje určitou hysterezi. Opakuje se skoro stejná situace jako před pádem komunismu a lži je třeba látat dalším lhaním až se do toho zamotají a někdo omylem řekne pravdu: https://www.novinky.cz/domaci/409147-ho ... -cssd.html.

Zrovna dnes vyšel na Seznamu článek, jak vakcína papilomavirem z holky udělala invalida.
https://www.novinky.cz/zena/deti/407966 ... ameti.html A na podobná rizika upozorňovali v alternativních médiích dlouho. Tato rizika jsou bohužel daleko častější a farmaceutické firmy se je snaží tutlat a maximalizovat své zisky za jakoukoliv cenu.

Aeronet na mě spíše dělá dojem, že ho založil nějaký člověk s kontakty na dřívější Státní bezpečnost. Přeci jen některé informace třeba o práci amerického velvyslanectví si úplně z palce vycucat nemohl. Nějaké zdroje mít musí. Pravdivost informací dosvědčuje i to, že po něm šlo vyšetřování. Ať je jaho autor jaký chce, tak upozorňuje na mimořádně patologické jevy ve společnosti http://aeronet.cz/news/norsko-vsechna-z ... li-o-azyl/, kterým se naše média vůbec nevěnují.

Za vlády Karla IV také české země vzkvétaly a stát byl stabilní. Dalo by se to srovnat s činností Putina. Teď si představte, kdyby Putina svrhnuli - pravděpodobně by zavládl totální chaos. Rusko je stejně řízeno gubernačním způsobem a gubernátor má ve svém kraji velké pravomoce. Tak velkou zemi nelze řídit z jediného místa jedním člověkem. To nejhorší v současném Rusku je "elita" novodobých zbohatlíků, kteří si ohybají zákony pro sebe a chlubí se beztrestností a hrabou či spíše kradou. Putin jim vládne tak, že na každého má "šanon" a proto mu elita musí být do jisté míry poslušná. Prostě to funguje a stát drží pohromadě. Ani Putin si nemůže dělat co chce, ale on ví, co si ještě dovolit může a co už ne. V tom by se od něho mohli mnozí státníci učit.

Obrázek na zamyšlení:
Obrázek


Zpět na „Techniky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů