Astrální cestování & Půst?

Popis rôznych techník na dosiahnutie AC
Uživatelský avatar
woa
Příspěvky: 210
Registrován: čtv, 09. črc 2009, 13:53

Re: Astrální cestování & Půst?

Příspěvekod woa » sob, 17. črc 2010, 22:28

Řkněte mi, když vod dětství nejed.....proč je tak starej? Timle zbůsobem se dá žít stovky někdy i tisíce let....tak proč je tak starej? Ten na svuj věk zkutečně vypadal.........leda že by vo svym věku lhal aby nezpůsobil rozruch na veřejnosti :D ......Třeba nelže vo svym věku von ale vědci....přemejšlejte v tom ;)
Život je jako bahno, jenom svině v něm uměj chodit.

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Astrální cestování & Půst?

Příspěvekod clario » ned, 18. črc 2010, 03:00

To, že nejí přece ještě neznamená, že nebude stárnout. Stárnutí je biologický proces na který jsme prakticky všichni přistoupili, proto je potřeba mnohem víc než jen nejíst, proto aby ho člověk mohl zvrátit. Strava je jen jednou z věcí, které můžou a nemusí člověku prodloužit život. Stravovací návyky sice délku lidského života přímo ovlivňují, ale to nakolik jí ovlivňují si určuje každý sám svým vlastním myšlením. Proto je pro mě tvrzení které by se dalo shrnout takhle "nejíst = téměř nestárnou" prostě chybné, protože je potřeba na levou stranu rovnice prostě ještě něco přidat a stejně tak bych nechtěl tvrdit, že to "nejíst" je tam v tomto případě nezbytně nutné.

Jinak mi prosím tě pověz, proč se za každou stranu snažíš dávat písmeno "v" kamkoliv to jen jde?? :D popravdě alespoň teda na mě to nepůsobí moc dobrým dojmem :D .
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war

Uživatelský avatar
woa
Příspěvky: 210
Registrován: čtv, 09. črc 2009, 13:53

Re: Astrální cestování & Půst?

Příspěvekod woa » ned, 18. črc 2010, 09:13

A co bys teda dal na levou stranu rovnice?


Jinak s tim "V", pokud se nejedná vo překlep, tak to asi bude tim že sem z vysočiny, tady se tak mluví a mě se to tak líbí že tak i píšu :D , ale estli vám to vadí tak teda budu psát zpisovně :(
Život je jako bahno, jenom svině v něm uměj chodit.

Heimdall
Příspěvky: 94
Registrován: úte, 22. črc 2008, 23:29

Re: Astrální cestování & Půst?

Příspěvekod Heimdall » ned, 18. črc 2010, 15:44

to woa: No já myslím, že to asi až tak nikomu moc nevadí, ale vypadá to neohrabaně a tímpádem škodíš spíš sám sobě, neříkám aby každý přísně užíval všechna slova ve spisovné formě, používal diakritiku a správnou interpunkci, ale musíš si taky uvědomit kde své názory umisťuješ, a proto je rozdíl psát se svým kamarádem o momentálním rozpoložení tvých emocí na icq, nebo tvořit úvahu na nějaké duchovní téma v nějakém duchovně zaměřeném fóru. Každá akce budí sobě odpovídající reakci a tak se můžeš zamyslet nad tím, zda je to správná volba a zda na sebe nesvrhneš zbytečně negativní pozornost, někdy mi totiž přijde, že tam to "v" cpeš až násilně rozhodně pod rouškou spontánosti, nebo se tím netajíš a bereš to jako image, ve vší úctě :) .

K tématu:
Všeobecně vzato jsou základní podmínky života: světlo, teplo, vzduch, voda a živiny.
ve vztahu k člověku:
- První tři si nemusíme obstarávat sami a práce organismu s nimi probíhá víceméně bez našeho vědomí.
- Vodu sice vyhledáváme a používáme, ale pořád zde není možnost výběru, pokud ji bereme čistě jako hydratující prvek a ne jako nosič jiných látek.
- Kdežto poslední složku cíleně vyhledáváme a používáme, z toho pod živiny spadají: cukry, tuky, bílkoviny
+ což do živin nepatří, ale za zmínku stojí: vitaminy, minerály a stopové prvky jako stabilizující prvek(imunita a některé důležité funkce v těle).
Toto všechno jsou látky, které nezbytně potřebujeme pro výživu a vývoj.
Vyvstává zde tedy otázka, co je to vlastně stárnutí a zda na něj má nepříjmání, nebo nadměrné příjmání těchto látek nějaký dopad.
Stárnutí je proces, kdy tělo fyzicky chátrá a organismus pomalu přestává efektivně fungovat. Stárne každý člověk bez rozdílu a to jak rychle kdo stárne může mít mnoho ovlivňujících faktorů, které můžeme rozdělit na stránku psychickou a fyzickou, kdy psychická spočívá v tom jak kdo myslí a uvažuje, tedy emocionální rozpoložení a u fyzické se jedná právě o životosprávu. Deficit té které složky v těle může stárnutí urychlit stejně jako jeho nadměrný příjem, jak už tady uvedl clario. Z tohoto pohledu nejpomaleji stárnou lidé, kteří jsou někde uprostřed, což se dnes zprofanovaně vysvětluje jako vyvážená strava, pokud k tomu připočteme nepříjmání toxických látek(alkohol, tabák, jiné drogy) a sport máme z toho zdravý životní styl atp.
To je jen všeobecné uvažování, pokud jdeme tedy více do hloubky, zamýšlíme se nad tím, jakou cestou se tyto látky do těla dostávají, v drtivé většině tenkým střevem přes klky a do krve, z tama dále do míst kde je jich potřeba. Jedná se ale o čistou energii sloužící pouze pro bdělý stav a aktivní funkci všech orgánů v těle?(to zmiňuju, protože zde je alternativa příjmu energie z Universa možná a právě daleko lepší a šetrnější, člověk však musí znát své meze). Nejedná, kromě cukrů jsou zde i ony látky, které nezbytně potřebujeme jako stavební prvky a to ať už je nám deset, nebo osmdesát let, z tohoto pohledu se zdá tedy jako naprosto zbytečné snažit se naučit postit do té míry kdy to ještě tělo zvládne, půst sám o sobě je zřejmě nejúčinější metoda jak se zbavit toxických látek, které nám tolik znepřijemňují život, je ale nutné to přehánět? Myslím, že většina přiznivců půstu až moc klade důraz na to jak dlouho se člověk postí, ale daleko větší význam má pro ogranismus to, jak často se člověk postí a to by se němělo opojímet, protože pak si můžeme daleko více ublížit než pomoci.
Co jsem touto nepřehlednou sbírkou textu chtěl vlastně říct? Zřejmě to co už zde padlo, jen jsem to rozvedl.
- Člověk, který čistě hypoteticky desítky let nepožívá potravu a nepije vodu stárne stejně přirozeně jako každý jiný organismus.
- Stáří jedince má ve věci půstu velmi malý význam.(ve smyslu, že stárnoucího jedince může ohrozit stejně jako dospívajícího)
- Pro tělesnou harmonii není Rozhodující délka půstu, ale jeho četnost za určitý časový interval.
- Príjem energie z Univerza nemůže nahradit potravu v celém jejím spektru.
- AC půst může ovlivnit jak negativně tak pozitivně, v případě cca jednodenního půstu může být dobrým pomocníkem.(samozřejmě je to individuální záležitost)

Na závěr bych rád jen dodal, že myšlenka je pro mne více než hmota. Vše na Zemi je ale udělané tak aby to fungovalo, je potřeba být informovaný a nezácházet zbytečně do extrémů :) .

Uživatelský avatar
woa
Příspěvky: 210
Registrován: čtv, 09. črc 2009, 13:53

Re: Astrální cestování & Půst?

Příspěvekod woa » ned, 18. črc 2010, 20:11

Heimdall: Jo beru to jako image, ale když ste proti tomu tak teda budu psát normálně......ale jenom to "v" :D


k věci: Jak se teda dá prodloužit život?
Život je jako bahno, jenom svině v něm uměj chodit.

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Astrální cestování & Půst?

Příspěvekod clario » ned, 18. črc 2010, 20:29

Rád bych ti řekl jak se dá prodloužit život, ale zatím to jsou pro mě pouze domněnky :D zeptej se mě znovu za 200 let a snad ti budu schopen odpovědět aniž bych se nemusel bát zda neplácám jen blbosti ;) .
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war


Zpět na „Techniky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 hostů