Lapač snů

Uživatelský avatar
Mojzma
Příspěvky: 28
Registrován: pát, 06. čer 2008, 21:07
Kontaktovat uživatele:

Lapač snů

Příspěvekod Mojzma » sob, 09. srp 2008, 21:49

Co si o tom myslíte? Máte nějaké zkušenosti.? :?:
Na internetu se píše:
Podle legendy vyrobila první lapač snů indiánská máma, které stále plakalo dítě. Když si nevěděla rady, jak mu ulevit, zašla za moudrou stařenkou a ta jí poradila, jak vyrobit kouzelný talisman pro klidný spánek. Od té doby dítě spalo klidně a neplakalo.

O lapači snů se říká, že dobré sny sklouznou po peříčku přímo do duše spícího a ty špatné se zamotají v síti a první sluneční paprsek je spálí. Proto by lapač snů měl viset nad lůžkem tak, aby na něj alespoň na chvilku mohlo zasvítit slunce.
Má cenu ho zkoušet vyrábět?

Uživatelský avatar
Silver
Příspěvky: 18
Registrován: pát, 30. kvě 2008, 23:32

Re: Lapač snů

Příspěvekod Silver » pon, 11. srp 2008, 20:35

Nevím jak vyrábět, dá se i koupit. Já osobně mám takový malý kupovaný, bohužel nemám místo nad postelí (mám patrovou), Takže visí jenom vedle... K účinnosti: Nevím jestli přímo pomáhá, ale přestala se mi zdát moje dlouhodobá noční můra... Zdála se mi asi tak každý 2.-3. měsíc a teď už asi pul roku nic ... Ale je možné, že to bylo způsobeno něčím jiným ...
When a rich wage war it's the poor who die.

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Lapač snů

Příspěvekod clario » pon, 11. srp 2008, 20:50

Lapač snů mam taky, spíše ale jako dekoraci, jestli má nějámé účinky soudit nemůžu, mam ho na okně. Pokud dokáže lidem odpomoc od nočních můr a někoho nějáká taková tíží, tak by měl i tak jeho použití zvážit, protože ty noční můry tu jsou z dobrého důvodu, mají nám na něco poukázat něco podvědoměho co by se mělo vyřešit, ne se hned snažit ho jakkoliv potlačovat.
Má cenu ho zkoušet vyrábět?
Jak už řikal Silver dá se koupit, pokud tě ale něco táhne k tomu, aby sis ho udělal, tak myslím že by jsi měl ;)
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war

Uživatelský avatar
Helias
Příspěvky: 217
Registrován: čtv, 05. čer 2008, 20:43
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lapač snů

Příspěvekod Helias » úte, 12. srp 2008, 15:38

Na otázku, zda funguje můžu jen říct, že si myslím, že určitě funguje, když tomu budeš věřit. Jinak ale souhlasím s clariem až na to, že já ho nemám :lol: , ale chtěl bych si ho koupit nebo vyrobit. A tak se plynule dostávám k otázce druhé, že pokud ho chceš a nechceš si ho kupovat (což je jednodušší a mnohdy i estetičtější), vyrobit se dá a celkem jedoduše. V obchodě sem se díval na techniku pletení a je to jen o tom, že dokolečka omotáváš špagát do spirále v dřevěné obroučce.

Na internetu jsem našel pracovní postup, ale je malého formátu. Něco tam však vidět je. Přikládám i detailnější fotografii, kde to jde také vidět:

Obrázek

Obrázek
Carpe Diem

Uživatelský avatar
Sunny:-)
Příspěvky: 221
Registrován: sob, 31. kvě 2008, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Lapač snů

Příspěvekod Sunny:-) » úte, 12. srp 2008, 22:58

Několik takto provedených lapačů máme doma, některé i celkem velké, že by ale nějak fungovaly, tak jsem nezaregistroval. Jedná se u nich spíše o příjemnou dekoraci, která svůj účel bude plnit pouze pokud v to budete věřit, či jej na to "naprogramujete" (myšlenkou, zasvěcení atd) jako u výroby talismanů. /a tím z toho skutečně funkční věc uděláte/ :)

Tak jako tak jedná se o pěknou dekoraci do každého interiéru. :)
Svým životem a každým naším rozhodnutím si tvoříme svět okolo nás. Tvořme ho proto s úsměvem a se zářivými barvami v ruce skutečně takový, jaký chceme ve svém srdci. ;-)
Obrázek


Zpět na „Pomůcky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů