Křišťálová koule?

Mafii
Příspěvky: 14
Registrován: ned, 14. bře 2010, 19:16
Kontaktovat uživatele:

Křišťálová koule?

Příspěvekod Mafii » čtv, 08. pro 2011, 18:43

Zdravím,
objedna jem si křišťálovou kouli a chci s ní začít pracovat a tak se nejdříve zeptám zkušenšjších - máte s tím někdo nejaké skušenosti? A je pravda, že kouli nesmím vystavit slunečnímu světlu ani když je oblačno? (zdá se mi to trochu přehnané). Pokud nějaké zkušenosti máte, tak jaké?

díky :)

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod ATA » ned, 11. pro 2011, 12:51

Zkušenosti nemám ale řekl bych že je to spíš drahá zbytečnost ono i historii vetšina koulí nebyla z křištálu ale z berylu a ješte dřív se používaly kristaly
podme mě to funguje tak že zaměrenimse na se dostáváš do hypnagogického stavu pripadne stavu tranzu kde vidíš obrazy podobné pokusům se zrcadlem .
U prace z křistálem se vetšinou zameřuje na nejkou tu praklinku v nem takže uplne čire jsou dost nanic. Z energetického pohelu by ten tvar mohl mit nejakou funkci
a rohodne bude lepši křištál než sklo. Pak je tu jete možnost magických zrcadel o tech se dočtech treba v bardonovi jednou jsem chel udelat magické zrcadlo z obrazovky televize :) aůe nedostal jsem se k tomu.

Jako lepšicestu vudím práci pres hypnagogický stav vyvolaný relaxací mel by byýt snadneji dosáhnutelný.
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
SkarMa
Příspěvky: 50
Registrován: čtv, 19. srp 2010, 23:43

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod SkarMa » ned, 11. pro 2011, 15:07

Podle mě je to jako se zrcadlem. Tím že se vystaví slunečnímu záření se nabíjí, ale jinak by mělo být někde uložené v temnu. Spíš by to vyděl na nějakou knihu kde bude víc informací. Jinak stejně se dá použít i čistá sklenice naplněná vodou (dřív jsem stim měl docela úspěch).
Obrázek

Vit
Příspěvky: 157
Registrován: úte, 28. zář 2010, 18:21

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod Vit » pon, 12. pro 2011, 18:41

Ono v podstatě tam není potřeba žádná koule, zrcadlo, sklenice ani vodní hladina nebo cokoliv jiného. To slouží jen k zaměření pozornosti, aby ses měl na co soustředit a koncentrovat. Jsou to pomůcky k dosažení potřebného stavu, jde to i bez toho.
pokud někdo reagujete na nějaký můj dřívější příspěvek a chcete, abych případně také reagoval, napište mi zprávu, protože už fórum moc nepročítám a nemuseli byste se dočkat :)

Uživatelský avatar
Jarda
Příspěvky: 400
Registrován: ned, 01. čer 2008, 17:50

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod Jarda » úte, 27. pro 2011, 09:20

V Bráně k opravdovému zasvědcení od Bardona se o tom píše tak nějak... resp. tam uvádí jak pomocí živlů dosáhnout různých výsledků a působení. Světlo je analogický k živlu ohni a zíráním do lesklých předmětů by se v oku a hlavě měl hromadit živel ohně, který způsobuje ony vizuální vize. Doporučuji se na to mrknout... nemám chuť tu psát znovu co už jednou bylo napsáno a bylo to napsáno líp než to tu teď píšu :-)
Spokojený je ten kdo má splněné svoje potřeby. Šťastný je ten, kdo si to uvědomuje.
Nespokojený je ten kdo nemá splněné svoje potřeby. Nešťastný je ten, kdo si to uvědomuje. ;-)

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod clario » sob, 07. led 2012, 03:21

Tato Bardonova vysvětlení pomocí živlů a fluid mi zrovna u tohoto jdou trochu proti srsti. Také bych si nebyl moc jistí tím, že je to s koulí stejné jako se zrcadlem. Podle mých zkušeností a domněnek jde u zrcadla hlavně o to, že díky němu vidíme sami sebe jakoby "zvenčí". Ano jsme stále ve svém těle, ale přitom zároveň vidíme sami sebe přímo před sebou, což musí mít na naše vědomí či podvědomí nějaký vliv. Náš mozek toto dle mého názoru mate, neví jak to uchopit a tak po nějaké době zírání na sebe sama dochází ke změněnému stavu vědomí způsobeného částečnou podvědomou ztrátou oné jistoty v naší fixaci na tělo ke které dochází právě kvůli tomu, že tam "jsme" dvakrát. Z trochou tréninku (vlastně i bez něj) se dá pomocí zrcadla dostat do změněného stavu vědomí poměrné snadno.

Pokud jde o kouli tak to bych vysvětlil zase na příkladu rybky v kulatém akváriu. Pokud se někdo z vás zajímá o akvaristiku, tak určitě slyšel o tom, že kulatá akvária na rybky zrovna moc dobře nepůsobí. Jak koukají přes onu kulatou stěnu akvária, která láme světlo tak nepřirozeným způsobem, můžou s toho časem "zblbnout". Při správném způsobu koukání do křišťálové koule dle mého názoru dochází k něčemu podobnému. Nekoukáme se sice jako ony rybky zevnitř ven a koukáme zvnějšku, nicméně i tak je lom světla odrážený koulí pro mozek asi hodně nepřirozený, ten si s tím poté neví rady až tak dobře a může tak opět docházet ke změněnému stavu vědomí.

Jak zrcadla tak koule jsou jen prostředkem pro vyvolání určitého stavu vědomí a pokud víte jak s nimi pracovat (není to až tak obtížné) a dáte tomu trochu času dá se za jejich pomocí dosahovat zajímavých stavů mysli a zážitků. Nicméně jedinci se slabší myslí si tak můžou přivodit i celkem traumatizující zážitky, hlavně pokud jde o zrcadla (na internetu se dá najít pár takových zážitků), takže pokud o sobě víte, že vás něco může snadno vylekat, tak na to asi ještě není ta pravá doba.
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war

Uživatelský avatar
Firzen
Příspěvky: 225
Registrován: úte, 27. dub 2010, 21:57
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod Firzen » ned, 08. led 2012, 20:34

Ahoj clario, jak se máš? :D

Chtěl bych se jen tak stranou zeptat, jak je to s těmi zrcadly. Slyšel jsem o koukání do zrcadla samozřejmě už asi stokrát, ale pořád si nemůžu pomoct a zrcadla se mi nelíbí; prostě mám pocit, že jsou nějakým způsobem destruktivní. A dlouhé koukání do zrcadla ve mně vzbuzuje velké obavy.
Jaký je váš názor na ně?
Respice finem et non peccabis.

Uživatelský avatar
clario
Příspěvky: 693
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod clario » pon, 09. led 2012, 01:01

ahoj :D Nooo jde to :D :D tak znáš to :D.

Pokud jde o ty zrcadla tak kolik lidí tolik může být zážitků. O zkušenostech s nimi vypovídá hodně lidí, někteří mluví o kontaktech s anděli jiný zase o tom, že se tak k nim s astrálu dostal nějaký "bodel". Tady v podstatě platí jednoduše to, že podobné přitahuje podobné a pokud k tomu zrcadlu usedneš, když budeš nějak rozhozený či ve strachu, tak si tak jednoduše můžeš přitáhnout takový druh zážitku, který tomu odpovídá. No a pokud budeš víceméně v pohodě a v klidu, tak není tak velká šance, že se stane něco traumatizujícího. Zrcadlo tedy samo o sobě destruktivní není, pozitivní či negativní jsou až samotné zážitky. Hodně se o zrcadlech mluví jako o portálech a o řekněme "bráně" mezi světy, kdy se sem z astrálu může skrze ně dostat leccos, zase bych to ale tolik s takovou představou nepřeháněl, protože je často mocně přiživována spoustou duchařských filmů, ve kterých jsou zrcadla vyhledávány duchy jako průchody k nám :D, což je více než přehnané. Nicméně zrcadlo tak na člověka prostě působí, přesto že je pevné a nepropustné, tak vidíme něco jiného, v našich očích ten prostor prostě dál pokračuje a tak na nás zrcadlo ať už na vědomé či podvědomé úrovni působí jako něco co je jakousi branou dál, čímž tomu vlastně takovou moc i jistým způsobem propůjčujeme.
Pokud se tedy zíráním do zrcadla přivedeme do změněného stavu vědomí můžeme tam vidět mnohé a nikdo ti nemůže zaručit co přesně to bude i když nejčastěji lidé vidí různé deformace svého vlastního obličeje. Můžou se ti tam ale promítat i různé obrazy, můžeš tak navázat kontakt z různými bytostmi odjinud a také by mělo být možné se skrze zrcadlo pokud máš ty správné zkušenosti do jakékoliv části světa.
Při kombinaci s některými halucinogeny se zážitek může o mnoho prohloubit, já jsme se tak jednou po marihuaně na sebe do zrcadla koukal docela dlouhou dobu a nemohl jsem se od toho odtrhnout, za celou dobu jsem ani nemrkl a celkově ten zážitek byl v mnohém zajímavý, někde jsem tu o tom již dříve psal ve spojitosti s marihuanou. Raději se ale podobných kombinací různých látek a zrcadel vyvarujte zvláště pokud nemáte více zkušeností aby jste pak nedopadly jako Pippin s palantýrem :D.
Ze začátku jsem s toho měl taky celkem obavu, ale donutil jsem se ten strach přemoci se slovy, že to čeho se bojíme nejvíce je to co nás může nejvíce obohatit. Na závěr bych řekl asi to, že ti nikdo nemůže zaručit to co uvidíš, s největší pravděpodobností ale jen ty zmíněné deformace. Pokud k zrcadlu usedneš se strachem, tak možná ale i něco víc, což je asi důvod proč bys neměl koukat na následující video http://www.youtube.com/watch?v=9L7lJ_GMLLY :D. Pokud někde uvnitř cítíš, že bys to měl udělat, tak si počkej na správnou chvíli a udělej to, pokud jsi jen zvědavý, tak se nenuť pokud to sám nechceš.
Earth shakes,
Stone breaks
The forest is at your door
The dark sleep is broken
The woods have awoken
The trees have gone to war

Uživatelský avatar
Jarda
Příspěvky: 400
Registrován: ned, 01. čer 2008, 17:50

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod Jarda » stř, 11. led 2012, 15:52

Tady jsou magická zrcadla podrobněji rozebraná: http://www.ulozto.cz/7789669/pavel-sedi ... rcadla-pdf Pro někoho to ale může být náročnější na čtení :-)
Spokojený je ten kdo má splněné svoje potřeby. Šťastný je ten, kdo si to uvědomuje.
Nespokojený je ten kdo nemá splněné svoje potřeby. Nešťastný je ten, kdo si to uvědomuje. ;-)

Uživatelský avatar
SkarMa
Příspěvky: 50
Registrován: čtv, 19. srp 2010, 23:43

Re: Křišťálová koule?

Příspěvekod SkarMa » sob, 14. led 2012, 19:11

něco je i tady
http://puc.michal.sweb.cz/thema/magicka_zrcadla.html
http://puc.michal.sweb.cz/thema/experimenty.html - Experiment I - zrcadlo duše

ale je to dlouho neaktualizovaný - mrtvej web
Obrázek


Zpět na „Magie“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů