THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » ned, 01. lis 2009, 17:45

postupně sem budu davat překlad manualu ,linky ,dalši techniky .. at to ve vedlešim tematu nezapadne až to bude vše pohromade presunem na wiki

Linky na stažení :
http://www.mininova.org/tor/157187
Tu se da stahnout Complete Gateway Experience. Format MP3, dl luxusni (100-200kb/s mozna vam to pojede vic mam pomaly net) velikost 1,57GB, obsahuje i anglicky navod.

Wave I ve flac
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... covery.rar
by nou Wave II: http://uloz.to/2973473/wave-ii-threshold.tar
Wave III: http://uloz.to/2984845/wave-iii.tar

v mp3
http://uloz.to/2964876/wave-i.zip
http://uloz.to/2964873/wave-ii.zip
http://uloz.to/2964877/wave-iii.zip
http://uloz.to/2964875/wave-iv.zip
http://uloz.to/2964874/wave-v.zip
http://uloz.to/2965002/wave-vi.zip
http://uloz.to/2965001/wave-vii.zip
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -manual

Příspěvekod ATA » ned, 01. lis 2009, 17:50

První kousek manualu oproti originálu dost upravenej některy časti změněny.

GATEWAY EPERIENCE -Zážitek brány - příručka
http://www.youtube.com/watch?v=R7qw82fi ... r_embedded
Obrázek

Zážitek brány - brána k sebepoznání

Zážitek brány je systém osobního rozvoje, nejedná se o formu psychoterapie, filozofie, náboženství, nebo lékařského ošetření, je to pouze prostředek k získaní znalostí a zkušnosti, aplikace a výsledky jsou výhradně ve vašich rukách .

Varování:
Nepoúživejte při řízení
Pokud užíváte nějaké prášky (od psychiatra) nebo chodíte na terapie nejdříve konzultujte použiti s vašim doktorem.
Nepoúživejte tyto pásky pokud trpíte epilepsijí


AFIRMACE
The Gateway Affirmation
I am more than my physical body. Because I am more than physical matter, I can perceive that which is greater than the physical world. Therefore, I deeply desire to Expand, to Experience; to Know, to Understand; toControl, to Use such greater energies and energy systems as may b ebeneficial and constructive to me and to those who follow me. Also, I deeply desire the help and cooperation, the assistance, the understanding of those individuals whose wisdom, development, and experience are equal to or greater than my own. I ask their guidance and protection from anyinfluence or any source that might provide me with less than my stateddesires.

CZ
Jsem víc než mé fyzické tělo, protože jsem víc než fyzická hmota. Já mohu vnímat víc než fyzický švět. Proto hluboce toužím rozšiřovat, poznat, chápat, ovládat a používat takové větší energie a energetické systémy, které mohou být přinosné a konstruktivní pro mně a pro ty co mně následují. Hluboce též toužim po spolupráci, pomoci a chápání těch jejichž moudrost, vývoj a zkušenosti jsou stejné nebo větší než moje vlastní, žádám o jejich vedení a ochranu před zlem nebo nějakým jiným zdrojem, který by mohl zničit mé tužby.

(tato afirmace se v pruběhu času vyvíjela a na některých nahrávkách muže být v mírně odlišné verzi. Pamatujte si že váš záměr je zde důležitější než slova)

(*Většinou používám tu anglickou verzi nebo se přímo soustředím na myšlenku ktrerá to všechno obsahuje. AJ verze by mohla být účinějši, používá se už 30 let a určite bude mít dost silný otisk v Astrálu, cílem afirmace je trochu naprogramovat podvědomi ,přitáhnout pozitivní vlyvy a hlavně upevnit náš záměr.)


Zážitek brány (Gateway Experience) je zvláštní verze programu Průchodu branou (Gateway Voyage).Tato verze je určena pro domácí použití,obsahuje metodiku a techniky brány upravené tak aby se daly využít kdekoli a kdykoli. Kurz se skládá z 6 alb vln (wave) každá vlna obsahuje 6 nahrávek. Ve vlnách/albech sou nahrávky podobného účelu. Názvy alb jsou, Discovery-oběvování,Threshold-práh (mez citlivosti), Freedom-svoboda, Adventure-dobrodružství, Exploring-zkoumání, Prospecting-hledání
Každé album a nahrávka obsahuju specifický vzor tréningu a proto je velmi důležité aby jste s nimi pracovali popořadě. Cvičení je dobré opakovat dokud se s ním pořádně neseznámite a naučite se použivat techniky v něm obsažené (*minimálně 3x, později se dají přeskakovat, ale minimálně 1 album to chce mít pořádně zvládlý). Speciální zvukové vzory které jsou na páskách jsou určeny k tomu, aby vám pomohly absorbovat informace a alespon dosáhnout změnených stavů vědomí .


Kolik toho můžete očekávat od tohoto kurzu ? Tak moc nebo tak málo kolik vložíte sil do tohoto cvičení.
Během kurzu se naučite řadu technik, nastrojů ale co snimi uděláte dál je už na vás .
Někteří prozkoumáji své nitro a žijí pak plnějším a konstruktivnějším životem. Jiní dosáhnou takové úrovně
vědomí, že i jediná taková zkušenost dokáže změnit život . .

Je tu jedna podmínka, měli by jse vážne zvážit Branovou afiramci - to že jste více než fyzické tělo a můžete existovat v jiných energetických sytémech, které nejsou závislé na čase a prostoru, že můžete komunikovat s inteligencemi mimo vaše fyzické vědomí – nazývejte si to jak chcete.
.---
Vítejte
Vítejte u metody která vam umožní využít lépe váš mozek a rozvinout vaše schopnosti a inteligenci. Tato metoda nevyžaduje roky intenzivního tréningu ani není omezena na úzké pásmo aplikace, její použití je velmi snadné, my tuto metodu nazýváme HEMI - SYNC (zkratka hemispheric synchronization - synchoronizace hemisfér).Tato metoda byla vyvinuta v Monroově institututu (The Monroe Institute -TMI) využivá pulzy zvuku
k vytvořeni elektrických vlnových forem v obou hemisférách. Tyto vlny mají stejnou frekvenci a amplitudu a hemisféry synchronizují.

Proces hemi - sync - Binaurální stimulace
U tohoto druhu stimulace je nutné použít stereofonní sluchátka nebo vhodně rozmístěné reproduktory. Vlastní technika je založena na poznatku, že pokud pustíme do jednoho ucha stálý tón například o frekvenci 500 Hertz a do druhého stálý tón s frekvencí 504Hz /oproti prvnímu fázově posunutý/, tyto dva tóny se v mozku zkombinují a vznikne třetí frekvence dána rozdílem předchozích 2 v tomto případě 4 Hz. Takto ve skutečnosti neexistující frekvenci (protože si ji mozek vytvořil sám) je možno následně naměřit na EEG přístroji jako elektrickou aktivitu mozkové kury (neokortex). Důležité přitom je to, že na danou frekvenci - v našem příkladu je to 4 Hz - naladí obě hemisféry, které jinak vykazují rozdíly ve své elektrické aktivitě.Toto naladění způsobuje lepši využití mozku kvůli lepši komunikaci hemisfér. Na stimulování mozku frekvencí 4Hz můžete použít tóny 500 a 504, 400 a 404, nebo jakékoli jiné, kterých rozdíl frekvencí je 4hz. Jediný požadavek je, aby byly tóny dobře slyšitelné a pod 1000Hz. Hranice 1000Hz je důležitá kvůli velikosti lidské lebky, v které tony rezonují.
Podle F. Holmese Atwatera, ředitele výzkumného oddělení Monroova institutu, ovlivňuje binaurální stimulace vědomí tím, že poskytuje informace retikulárnímu aktivačnímu systému (RAS) v mozku, je to část mozkového kmenu, která např. kontroluje pozornost, vzruchy a vědomí a ovlivňuje to, jak interpretujeme a reagujeme na informace v podobě vnitřních a vnějších stimulů, pocitů, postojů a přesvědčení. Jestliže nejsou vnitřní
stimuly, pocity, postoje a presvědčení v konflikte s informací, kterou přináší v podobě zvukových frekvencí Hemi-Sync, RAS změní stav vědomí tak, aby zodpovídal stimulům Hemi-Sync, čímž se udrží homeostáza. Aby se neustále zachovala vnitřní dynamická rovnováha (homeostáza), RAS aktivně monitoruje probíhající elektromagnetické vlnění mozku a pokračuje v jeho replikovaní.
Když se frekvence mozku od vnějšího podnětu liší míň, je ovlivnění efektivnější. Proto, když je třeba změnit frekvenci mozku, počáteční frekvence podnětu by měla být tak blízko momentálnímu frekvenci mozku, jak je možné. Změna frekvence podnětu by měla být dost pomalá na to, aby ji mozek stačil následovat a aby se rozdíl frekvencí příliš nezvětšil. V praxi je těžké zjistit aktuální frekvenci mozku bez speciálního vybavení (například EEG), ale dá se předpokládat, že počas dne je mozek v beta stavu (kolem 20hz), takže počáteční frekvence může být 20. Pokud už jste uvolnění, můžete začít od frekvence 15hz, nebo o několik hertzů nižší.
vid- http://www.monroeinstitute.org/hemi-syn ... hemi-sync/
Obrázek


HEMI - SYNC proces již byl testovaný a aplikovaný pro mnoho učelu: pro lepší spaní, odstranění strasu, kontrolu nad bolestí, zrychlené učeni, zvýšení kreativity, řeseni problémů a dokonce i pro lepší hraní golfu, zmenšení napětí, kontrolstudia a koncentrace.Tato technologie je hlavnim kličem k uspěchu Bránovych programů. Zvuky které slyšíte na pozadí nahrávek (hučeni, šum) sou pro tente proces /technologiji charakteristické.

Podrobnejši ino o binauralni stimulaci http://wiki.astralni-cestovani.org/imag ... i-sync.pdf

Zážitek brány stejně jako všechny Bránové programy je věnován zkoumání a vyvojí lidského vědomí skrz
sytém využívající hemisférické synchronizace - HEMI - SYNC. Tyto cvičení vám pomohou lépe poznat vaše ,,já", jsou navrženy tak aby jste se mohli naučit zažívat oblasti rozšířeného vědomí. Každé cvičeni vyžaduje
aktivní koncentraci, záměr a někdy také kuráž. Postupně se budete pohybovat po pečlivě zvolených krocich od hluboké relaxace až po stavy odpovídajíci hluboké meditaci můžete zde zažít různé formy vnímaní - rozšířené vědomí, pocit svobody a mnohé další .Nahrávky vám také poskytnou uspořádané prostředí ve kterém mužete použivat vlastní cvičení a zažit mnohá dobrodružství. Hodně lidí použivající tento program a i učastníci kurzů v institutu v něm hledají cestu k OOBE (out-of-body-experience) není to překvapujíci když zvážime rozšířenost knih pana Monroa.

Jedním ze základních cílů institutu bylo vyvinout a poskytnout k tomuto treningový system a techniky, nicméne časem jak byly vyvinuty pokročilejši techniky průzkumu stalo se že učastníci vstupují do oddělených neobyčejných stavů vědomí a že tyto stavy toho poskytují mnohem více než jen OOBE.
Každý jednotlivec ma jiný pristup k vnitřní prácí, jiné schopnosti, koncepty.. každý do tohoto sytému vstupuje z jiného mista a do jineho mista směřuje. Cilem institutu je poskytnout techniky k prozkoumáni celého potencialu celé škály možností, spíše než cíl cesty (např OEBE) nabidnout možnost volně cestovat. V širším pohledu - náš výzkum došel do stavu ve kterém OOBE bylo zastiněno možností rozvoje lidského potenciálu na všech úrovnich .

Zvukové signály hemi-sync nejsou všemocné a mohou být snadno odmítnuty pokud nejsou ve shodě s vašími vědomi nebo podvědomími touhami. Z těchto dúvodů Moonrouuv institut negarantuje že dosáhnete OOBE. Nicméně Brány vedou na různé stupně vědomí..

Vstup do brány
Obrázek
začněte hned , začnete přijetim tim kým jste , sledujte drobné rozdíly piše než byjste soudily (pozorovat-všimavost ne hodnocení).

HEMI-SYNC vytváří různé vzory mozkových vln a jsou různe možnosti jak mužete tyto změny mozkových vln na sobě vnímat.Jedna z možností je vnímat tyhle rozdily kinesteticky (pocity ktere jsou nebo se zdají být fyzické). Přesuntě pozornost ke svému tělu a vnímejte jemné rozdíly, tyto pocity mohou být jako pohyb, stoupáni, klesáni, padání, překlápěni možná budete cítit i elektrické pocity, mravančeni, brněni, škubnutí, pulzováni, tlak, změny teploty. Ptejte se sami sebe - jak se má noha, ruka.. cítí, spíše než je uvolněná ? Tyto pocity se můžou měnit, přecházet jeden v druhý, přicházet a odcházet, vytvářet různé vzory.V našem jazyce sou koncepty silně spjaty s vizualní stránkou Vidíte co tim míním
vizualní vnímaní je důležité a hraje i významnou roli ve vnímání a práci s energiemi, ale neměli by jsme zapominat, že sou i další možnosti vnímaní. Nekteří jsou doslova zaslepení tou záplavou krasných rozvíjejícich se obrazů, tyto obrazy mohou být nezkutečne významuplné niclméně připoutanost k ním může být hlavní příčinou blokace ostanich smyslů které budou příliš odsunyty do pozadí. Vnímaní zvuků se může projevovat jako hlasy, zvuky jako bzučeni, piskání, bouchnutí, tóny nebo dokonce hudba. Toto vnímání je tak jemné a delikátní, že je témneř nemožné ho převést ho do terminú bežného vědomí(Consciousness One or C-1). At jsou už vaše metody vnimání jakékoliv, puste je do svého nitra, umožní vám mnohem plněji vnímat tento svět a ocenit jeho krásu.

Daši info:
Monroe http://wiki.astralni-cestovani.org/Monroe
Hemi-sync http://wiki.astralni-cestovani.org/Hemi_Sync
Popis ohnisek http://wiki.astralni-cestovani.org/Ohniska
*ohniska http://www.youtube.com/watch?v=1uEf0NkE ... re=related
*Gateway Voyage® at The Monroe Institute http://www.youtube.com/watch?v=ThVZC4_D ... r_embedded
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -WAVE I: DISCOVERY

Příspěvekod ATA » ned, 01. lis 2009, 22:16

WAVE I: DISCOVERY – vlna I objevování
Obrázek
Kurz zážitek brány vám bude sloužit jako prostředek k sebeobjevování, jako brána k vašim idealům a cílum.
Konečným cílem je že již déle nebudete potřebovat nahrávky, jsou to pouze pomůcky které vám sice pomohou do začátku, ale pozaději by vás již zbytečne omezovali .

Vaše cesta začíná albem objevování kde se budete učit skrz přimou zkušenost, zjistíte že slova a teorie nejsou jedinou možností získávání znalostí .Tyto zkušnosti můžou překonat vaše očekávání, pak už nebudete ,,jen znát ale i vědět"..

Může se stát, že se někdy ,,odpadnete" od cvičení zvlašte ze začátku kdy se bližite a překračujete hranici svých zkušnosti. Toto odpadnutí je jiné než spánek je to myšleno spíše jako upušteni od cvičení. Po návratu nebo po zkončení cvičení nemáte žádnou představu o tom kolik času uplynulo. Zkušenosti se uložily, ale nemáte k nim ted okamžitý přistup, máte okno.Tyto odpadnutí jsou poměrně bežné a nahlásilo je hodně účastníků programu.
Jakmile se naučíte spolupracovat se svým vnitřním řízením, tak se začne objevovat paradoxní podstata samotnéhé Brány. Vaše touha bádat síli s tím jak se stáváte ochotnými odpoutat se od výsledku. Očekávání omezuje neznámo tím, co znáte teď. Jakýkoliv konflikt mezi děláním něčeho a bytím, nebo mezi aktvními a pasivními stavy, se v Ohnisku10 vyřeší. Konání a bytí splývá a spouští se to, čemu říkáme synchronicita nebo součinnost mezi myšlenkou a akcí, mezi představou a skutečností, mezi sebou a Universem. V Ohnisku 10 mizí rozdíl mezi vážnými a hravými aspekty při sebeobjevování. Námaha a sranda přestávají být v rozepři.

Vstupte do proudu a užijte si zábavu

Během cvičeni může dojit k poklesu vaši teploty vlivem spomalení metabolizmu a může vám být zima, ale pocit se taky může rychle změnit v teplo, proto mejte pro tento připad po ruce nějakou tenkou příkrývku kteru můžete použit dle potřeby .Vhodné je taky si vést dennik kde můžete zazanamenat například pozici těla, mesiční fázi, náladu, energetickou hladinu, události dne a pak samozřejmě to co se při cvičení stalo.

Doporučení k cvičení :
Klidné prostředí idealně když můžete místnost zatemnit a kde nebudete rušeni po dobu 30-45 min.
Vypněte mobily a podobný blbosti co by vás mohli vyrušit.
Pokud se i přesto vše co ste provedli nějaký rušivý prvek objeví (děje se to dost často, vesmir má občas hodně zajímavej smysl pro humor a dost často se objevují i iluze) využijte
možnosti jak na to je víc mužete si třeba řikat že s každým timto zvukem jste uvolněnější a uvolněnější nebo ho můžete využit na koncetraci, nebo si ho jen všimněte a dál to neřešte a vratte se k cvičení
Nejezte hodinu před cvičením, vyhněte se alkoholu a drogám i většimu množství kofeinu který může omezit efektivitu hemi-sync.
Zajděte si na WC
Umyjte si ruce a opláchněte obličej
Pohodlné oblečení, odložte šperky, brýle atd..
Udělejte si pohodlí
Lehněte si tak, aby jste měli hlavu podepřenou nebo jakkoli vám to vyhovuje
Pokud je to nutné změnte pozici během cvičení, pokud vás něco bude svědět klidně se poškrábejte pak se zas vrate ke cvičeni.(ze začátku to muže dělat problémy, může to cvičení narušit ale s praxí je návrat do původniho stavu vědomi otázkou pár vteřin (někdy je lepši to ignorovat muže se jednat o spankový signál a tim že se pohnem zabranime tělu aby víc uslo-podrobnsti dole v odkazech )
Požadované vybavení: Stereofonní sluchátka (pokud máte nerovnováhu v hlasitosti pravého a levého sluchátka nebo na jedno ucho blbě slišite tak to vyrovnejte aby jse slyšeli oba kanály stejně intenzivně).
Nepoužívejte nastavení Dolby, 3d.. a různé redukce šumu mohlo by to zkreslit binaurální signály

Dalši techniky a informace ktere se vam mohu hodit:
Metody a doporučení týkajíci se Fyzického těla http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... 1533#p1533
Protažení,uvolnění svalů před cvičením http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... 6486#p6486
Smyslová deprivace http://wiki.astralni-cestovani.org/Smys ... _deprivace
Nahráváni http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... ?f=8&t=180
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -Wave I - Discovery - Orientation

Příspěvekod ATA » ned, 01. lis 2009, 22:17

Gateway experience - Wave I - Discovery - Orientation
překlad manuálu a nahrávky:
http://wiki.astralni-cestovani.org/Gate ... rientation


Poznámky k nahrávce:
TRUHLA
Energy Conversion Box - krabice přemeny energie

Obrázek

Meda sloužíci na odstraneni rušivých vlyvů pocházi z kurz hemi-snyc pruchod branou

Vhodné použit na začátku relaxace pred prodýchávaním částí těla

Vytvořte ve své mysli krabici muže to být cokoly od papírové krabice pres ,trezor po pirátskou truhlu muže mít jakoukoly podobu muže byt podstty fizické i nefyzické duležité je jen to že musite veřit že to co tam date tam zustane dokud to nevyndáte ven (nebo do konce cvičeni dobry je to určit předem).
Tato krabice je částí vašeho osobního vesmíru během cvičení ji použijeme jako odkládací prostor odložíme do ní všechny naše obavy,strachy,,jakekoly jevy ktrey by mohly omezovat cvičení .Jako první zkuste vytvořit vaši krabici to že ji ze začatku nebude vidět nevádi duležitý je záměr samozdrejme cim víc smyslů do predstyv zapojíte tím lip až bude hotová tak muže začít vkládat vaše obavy strachy nebo treba i problematicky časti těla rišivy zvuky.Dobry je temto věcem dat nejakou formu obalček energie ,pocit,lahvička z nápisem,obrázek usnadni to tu vizualizaci vkládání.Až bude mít hotovo tak krabici zavřete otočte se a odejděte samozdrejme se k ni behem cvičení muže kdykolyv vrátit a něco pridat.Tato metoda se taky ve sme další fázi používa na prekonáni strachu ktrerý v F10 z krabice vyndáme a dale s mim pracujeme.

Moje verze:
Ja použivam predtsavu pláže a pirátskou truhlu po vloženi ji zavřu a zamču v puvodni verzi je jen otočit se a odejit ale u me to delalo problem truhla s emi stale obevovala pred očima tak sem ji zkoušlel zakolpat ale to zabiralo moc času ted ji proste hažu z utesu do mořského príboje :).Využivam zvuku priboje který je na začátku nahrávek hemi-sync a truhlu udelam hned .Z lovenim a otviranim si moc starosti nedelam když chci neco pridat tak tam proste hodim dalši už jich tam asi bude pěkná hromada :).Pozdeji by se s tim ale melo procovat a nenechat to tam válet

-když se truhla nahodou otvira nebo se to z ni dostane udelajte ji pevnejši musite fakt věřit nebo sem zkoušel treba dat nekolik truhel do sebe
samozdrejme pokud se neco porad ukazuje bude to mit suj dovod a bude treba s tim pozdeji pracovat
-ted sem do truhly hazel i orgonit a neco jakos světelnej granát z myšlenkou že to v truhle vše dokonale očistia vyléčí


Zbavení se strachu
Odstranení ruzných bloku a strachů ktere sme si během života vytvořily
-připravný proces
-vstoupit do ohniska 10
-otevřit krabici a pocitovat prvni co z ní vyleze (nemusite premejslet jaky strach/obavu vytáhnout proste to nechte na podvedomí to vý na co ste už pripraveni taky to usteří čas kdybiste premejslely co vytáhnout nejdřív)
-vyndat strach,obavu s krabice a nechat ho odplavat (být pod vodou a pustit ho v bubline nebo zavjesit na poutový balonek )
- jestli otevřete krabici a nic tam menajdte vemte to nic dejte ho do bubliny a pošlete pryč
-při pocitení strachu opakovat (duležite je si zachovat postoj pozorovatele)
-znova se podívat do krabice a rozezant emoce které starach překrýval a nehat je odpalvat
-znova se podivat a vzpominku zbavenou strachu a emocí přijmot ji a její energiji do sebe mohle by se to zkombinovat z metodou Rekapitulace
-cele několikrát opakovat .
tato metode není jendorázovej všelék aby mela potrebný efert je potreba to opakovat

MANTRA ÓM (aum)
Resonant Tuning - rezonační ladění

Obrázek

Velie dobré cvičení pracuje hned na několika urovních na fyzické uvolnuje svlaly a vnitřni orgány ktere dou jinak uvolnit jen velmy težko .Také nas nabijí enrgiji pročistuje energetické bloky zastvuje vnitřní dilalog.Jen o samotne mantře OM by se dala napsat celá kniha podle legendy je to zvuky kterým byl stvořen vesmir.

Nadechnete se a při vydechu spívejte "aaah oooh uuuum" meli byste cítit tu vibarci jak vám tělo vibruje takžá čast matry zni v jine časti těla.Mantra by s měla vyslovata nahlas pokud ji vyslovuje jen v duchu tak to funguje taky ale není to ono.

Nadech by mel být o neco hlubší než normálne tak možno použít dýcháni brichem nebo uplný joginský dech pri výdechu jako když sfoukáváte svičku.
Vhodné je to taky zkombinovat z barevným dýchánim představa nádechu světla.;V návodu hemi-snyc je že pri nádechu mají být oči otevřené a při výdechu zavřené
duvod sem moc nepochopil neco z ovladanim automatických procesů,reflexu.Tahle čas by možná sla zkombiovat z metodou obraceného mrkáni ale pro me je lepši v tehle fazi už oci neotvirat zbytečne to ruší stav pripdane je mam zavazany takže by mi to bylo stejnak houby platny.Nádech nosem pozitivní energie do těla a pak ji presunout do hlavy chvilku zadržet dech a vydech negativni energie a zpivat mantru výdech je tam pusou.Pokud mantru vyslovujete jen v duchu je vyhodnejši delat i výdech nosem menši zalpojeni svalů.

Vhdna doba použiti. po truhle v ohnisku 3 před prodychávánim jednotlyvých částí těla (kvuli vetšimu použiti svalu pozdeji by to priliš narušilo stav de se pak ale použit recitace jen v duchu na zastaveni vnitrinho dialogu)

AFIRMACE
The Gateway Affirmation
I am more than my physical body. Because I am more than physical matter, I can perceive that which is greater than the physical world. Therefore, I deeply desire to Expand, to Experience; to Know, to Understand; toControl, to Use such greater energies and energy systems as may b ebeneficial and constructive to me and to those who follow me. Also, I deeply desire the help and cooperation, the assistance, the understanding of those individuals whose wisdom, development, and experience are equal to or greater than my own. I ask their guidance and protection from anyinfluence or any source that might provide me with less than my stateddesires.

CZ
Jsem víc než mé fyzické tělo, protože jsem víc než fyzická hmota. Já mohu vnímat více než fyzický švět. Proto hluboce toužím rozšiřovat ,poznat ,chápat, ovládat a používat takové větší energie a energetické systémy které mohou být přinosné a konstruktivní pro mně a pro ty co mn následují. Hluboce též toužim po spolupráci, pomoci a chápání těch jejichž moudrost, vývoj a zkušenosti jsou stejné nebo větší než moje vlastní. Já žádám o jejich vedení a ochranu před zlem nebo nějakým jiným zdrojem, který by mohl poskytnout méně než moje tužby.

Většinou použivam tu anglickou verzi nebo se primo soustredim na myslenku ktrera všechno tohle obsahuje .Aj verze by mohla byt učinejši použiva se už 30 let a určite bude mit dost silenej otisk v astrále cilem afirmace je trochu naprogramovat podvedomi ,pritáhnout pozitivni vlyvy a hlavne upevnit náš záměr.

Přesun do ohniska 3

-použivam tam vizualizaci jak du dolu po schodech bud temny točity schodište nebo schody ketery vedou na pláž
-počitani spojit z dechem
-představovat si čisla -představ čisel mi de lip když je pišu treba na tabuli nebo do pisku než když se snažim představit celi čislo


Další moznosti uzeměni
-slouží pro navrat do normálního vědomí a vyrovnání energijí
Uzemění
-dotknout se prsty prave ruky zadní časti čela a myslet na čislo 1 (viz další nahrávka)
-parkrat poskočit na mistě a proklepat tělo
-napít se studené vody
-studená sprchna nebo si aspon opláchnout oblyčej
-projít se bosky někde venku propojit svou enrgiji ze zemí
-zhluboka dýchat
-spojit se ze stromem opřit se o nej zády a predtsvit si proudení energije k jeho korune a kořenům

Další info:
Metoda progresivní svalové relaxace http://wiki.astralni-cestovani.org/Meto ... 9_relaxace

Autosugesce http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... ?f=8&t=186

Techniky týkajíci se fyzických očí http://wiki.astralni-cestovani.org/Tech ... 4%8D%C3%AD
Obrázek
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -Discovery #2: Introduction to Focus

Příspěvekod ATA » čtv, 05. lis 2009, 14:21

Discovery #2: Introduction to Focus 10 -uvod do ohniska 10

Obrázek

překlad manuálu a nahrávky:
http://wiki.astralni-cestovani.org/Gate ... _Discovery


Poznámky a další informace:
*U toho uvolnovaní častí těla:
Rříkejte -uvolni se ,uvolni se ,je uvolněnejší a uvolnenější ,spi ,spí,spí

„dýchání do jednotlivých části těla“ -duležite!
http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... ?f=4&t=185

Vizualiazce při uvolnování

Modrý mrak
Nyní si začněte představovat, že se k vám blíží modrý mrak ( modrá představuje uvolnění ), blíží se od nohou a pomalu vás začíná zahalovat. Myslete si, že jakmile zahalil vaše nohy, tak se tímž následkem dvakrát více uvolnily(mužete pridat i vizualiuaci jak se rozpoušti bloky), než byly doposud. Oblak bude dále zahalovat vaše břicho, čím se jako po mávnutím kouzelného proutku uvolní mnohem více. Takto dojděte až k hlavě. Nyní jste řádně uvolněni. Častějším opakováním se zanedlouho uvolníte opravdu hodně.Podobného efektu lze dosáhnout modrou dechovou vlnlou nebo programovanym štítem -skenováni,vlna,plný stít.Take lze použít vizualizace že ležíte na pláži a omývají vas mořské vlny.
Obrázek

Moje
Představuju si jak ležím na pisečné pláži u toho očas psani čisel do pisku
uvolnovani si predtavuju tak že pres me dou vlny uvolnuje se postupne od spodu tak to neni problem vlny postupně zvetšovat ,jak se vlna na tele tak si predtavuju jak vše rozpouští a očistuje
jak se vraci do moře tak predtava jak odcházi napěti a vše negativni.Misto vody si občas prestavuju
že je to neco jako tekuty moday světlo z bilejma jiskričkama.
Obrázek

Další možnosti:
Metody na prohloubení uvolnění / tranzu: http://forum.astralni-cestovani.org/pos ... f=4&p=1783

Poznámky ke “kodováni”:
U nekterejch je tam fyzickej pohyb pokud to chce te použit a fyzickej pohyb by zbytečne rušil stav použijte misto toho vizulizaci.Samotny kodovani bych trošku zmneil aby to nebylo omezeny jen na fyzickou realitu.

Ruzny stavy vedomi a informace se dal ukladat I stylem jako u PC
představit si jakse to ukada SAVE AS -uložit pod nejakej nazev pripadne spoušteč
a až bude potreba tak zas dat LOAD zkoušel sem to jen parkrat a fungovalo to nejvetši probyl byl si vzpomenout pod čimsem to uložil :)

Návrh na expediment-zkusit ukladat stavy vedomi a inforacme do kristalu tak by je mohl vyvolat i nekdo jinej .

*korekce 0% překlad 95% pokud se nekdo nudi muže dodělat

dalši info:
Návod na použití človeka http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... loveka.pdf
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -Discovery #3: Advanced Focus 10

Příspěvekod ATA » ned, 08. lis 2009, 20:08

Gateway experience - Wave I - Discovery #3: Advanced Focus 10

překlad manuálu a nahrávky:
http://wiki.astralni-cestovani.org/Discovery

Energetické Sťíty- uvod

Obrázek

Patři mezi základní formy obrany a dají se použit i na spousty jiných učelů

Napřed něco k teorii.
Základní typ štítu si můžete představit jako energetické vejce kolem těla .Je dobré si to představovat opravdu všude okolo,jak nad hlavou,tak třeba i pod zemí.

Tvary štitu
Základni tvar je tvar vejce kolem těla. štít se dá ruzne natahovat nebo deformovat.Mužete ho roztáhnout na nekolik desitek metru nebo z nej vystřelit tenký paprsek.Štit muže být dutý nebo plný který se dá využít třeba při lečnení nebo uvolnění.Vpodstatě si ho mužete predstavit jako cokoly v co máte duvěru že vás ochrání .Ale verze zde popsané mají oproti stitů treba v podobe zdi mnohem širsí využití a spchopnosti.

Zdroje energie
Využtí energie z těla ,energijí ktrerou už máte ,oproti ostatním možnostem má tu výhodu že se nemusi tolik programovat z dlouhodobého hledika je vyhodné že se zvýšuje energetická kapacita těla.
Daší možností je využiti energie čerpané z jiných zdrojů.Napřiklad nohamy ze zmemě,dechem ze vzduchu,rukami z prostoru.Energiji mužete čerpat i celim povrchem těla třeba z zvesmíru nebo slunce.Postupne až tuto schopnost rozvinete bude te moct čerpat vetší množstvý a spustit to pouhou myšlenkou ale neuspěchejte to váš energetický sistem si na to musí zvyknout (pročitením ,zvýšeni kapacity)
*(podorbnosti o tam jak a z čeho čerpat v dalších článcich)

Ruzné pohledy na funkci štítu.
Na somotný štít se muže dívat hned z několika pohledů.Pro učely obrany ho vnímáme nejčasteji jako nějakou energetickou bariéru která nás chrání pred oklonímy vlyvy s ale tohle není ani zadaleka jediný a uplný pohled.Na jiné urovni ho mužme vnimat třeba jako jakési energo-informační pole,pole našeho vědomí které má vlastnosti vlnění a naplnuje celý vesmír.To přirovnáni k vlnění proto že má vlastnosti jako frekvenci a amplitůdu a nastávají zde jevy jako rezonance, interference.Podíváme se ted na tyto jevy bliže frekvenci muže brát jako rychlost vibrací energie pomale vibace tvoři hmotu a vyšší napřikald atrálni rovinu,podobne se muže podívat na emoce,myslenky.. např zlost bude mít nizke a láska vyskoké.Našim cilem je vytvořit takové myšlenky které budou mit stejnou frekvneci s tím co chceme a co nejvetší sílu.Pokud tuto frekvenci trefíme nastane rezonance našeho zameru s částí vesmiru (polem možností) která našemu přáni odpovídá.Představe si pokus s ladičkami a sebe jako jednu z ladiček ketrá kmitá na frekvenci vašeho záměru pokud vlna vytvořená ladčkou-vámi narazi na něco o stejné frekvenci natane rezonance a ten obekt začne taky kymytat -tato možnost se začne manifestovat.Pak tu máme i nucenou rezonanci pokud bude váse vybrace dodst silná tak rozkmitá veci na frekvecich keteré sou odmišne od vaši a tyto veci se pak začnou prispůsovat vaši fekvenci.Malý problém je že to funguje i opačne a pokus si neuvedomujete vaše možnosti tak světe ovlivnuje vás více než vy jeho.Pomalu se dostáváme k další skupině jevou a tu sou interference jedná se o vzájemné pusobeni několika vln u vetšiny lidí je prave tohle nejvetším problém proč se nedaří .Vlny se mohou vzajmě posilovat ale stejne tak se mohou i navzájem vyrušit a to je prave pripad kdy máte pohybnosti predsavíte si negaivní konec události a tím svou predchozí práci zmařite .Na celou vec se mužeme podívat i z pohledu jistých intrepretací kvantové fyziky naším zámerem si pak mužeme vybrat jednu z nekonečného poctu možností a ta se pak manifestuje -pomoci vedomého pozorováni vybreme jednu možnost ze suprpozice a zpusobýme kolaps vlnové funkce.Tohle bylo jen pár příkladů další treba časem např z pohledu psychologie ,neurologie..

Programováni štitu
je jednou z nejduležitějšich věcí -je vhodné ji porvádět pri zadrženém dechu (energie je v hlave kde se programude a myslenky sou pri zadženym dechu klidnejší) .
Naberte energiji přesunte ji do halvy zdržte dech a co nejdokonaleji si predstavte zapojte do predstavy co nejvíce smyslů , co ma štit dělat třeba jak se od nej odráži vše negativni ale pozitivni věci mohou projit/snažte se soustředit pozue na tuto jednu myšenku.Do štitu mužete vložit i nejkou sugesci třeba na LD nebo AC.Dá se využit i na ovlivnění reality třeba když potřebujete mit nekde otevřeny dveře,zelenou na semaforu,sednout si v autobuse... u tohohle je hodne duležity si to co nejživějš predstavit jako by se to už stalo a přani PRESNE a vystižne formulovat .Dejte si také velký pozor na to co si přejete zaleži na každém slově ne nadarmo se riká že když chce buch cloveka potrestat tak splní jeho prání, sugesce musí byt jednoznačná mela by byt krátká a výstižná řečená v přítomným čase a rozkazovacím způsobem,Pokud zvolíte čas budoucí tak to bude podvědomí odkládat na neurčito .

Na tu formulaci sugesce si dávejte fakt pozor už se mi to párkrát vymstilo podvědomí si rádo dělá srandu udělá vše aby přání nemuselo plnit najde každou skulinku často bere sugesci doslova.Je to jak ve filmech když si něco přejete od džina přáni sice splní ale většinou to dopadne úplně jinak než jsme si představovali.
http://www.youtube.com/watch?v=lvT3pzS_ ... 7&index=69

Tipy štítu:
Jaký bude váš stit zaleží jen na vás a vaší představivosti tady je pár návrhů
K zakladnímu štítu-pruhledná energetická bublina mužete treba přidat zrcadlový povrch
(poloprospustné zrcadlo) vy vidíte ale okolý nevidí vás pripdane se utok od zrcadla odrazí
muže to specifikovat I taka by se odrazil k odesilateli ale to byste meli dělat jn pokud neni jiná možnost .
Dalši výhodou je že štity mohou být polopropustné ničit zlo ale dobro nechjí projít.
Mužete si to predstavit hned nekolika zpusoby např vizualizaci jak se negativni veci zastvuji a na štitu a dobré prochází pltí to obousmerne takže filtrují negativni nergiji ketrá proudí od vás .Samotnou funkci simužete presstavit na principu frekvenčniho filtru,rezonance,intreference.
Štit muže mít i nekolik vrstev a a do každé mužete vložit jiný učel .
Při predstvě štitu je dobré využit barev podle učelu na jeký štit hodláte použit a taky tak aby se vám dobře představoval mě vyhovuje zlatá a fialová.Stitu muže te i udělit rotaci aby nešel zasáhnout 2x na stejné misto.Dopnit ho simboly treba runami .


Vlastní tvorba štitu:

a)základni verze
1.Nasáti energie
-nasatí energie dechem
-vedení energie do hlavy
2.Programováni
-zadžený dech
-programování
3.Tvorba štitu
-varianty:
a)energie proudíci z vršku hlavy kerá potom padá kolem těla v podobe fontány
b)energie proudíci z vršku hlavy která se pak rozšíří na enegetický kruh -obruč ketrá padá dolů a zanechívaá za sebou štít
c)rovnou pedstava nergetikého vajička
*u všech verzi si muže predstavvovat jak dutej tak plnej štit
-znovunasátí energie zkrs nohy a vedeni jí nahoru (další cyklus ,cím vic jich udeláte tim kvaltnejš to bude neprogramovany a timm vic nergie bude štit mit )



b)Dokonaljši verze pokud na to m máte více času (stít vhodnej na ovládání relaity)
1.Očistěte se
-umijte si obyčej a ruce
-odstrante negativni energiji (npř. mantry,vizualizace,živly)
2.Naladtě se
-udelejte si prijemné prostredí
-uklidněte mysl
-budte v souladu z vesmirem nechte se nést proudem
3.Naschromážděte energiji
-aktivujte eneregtický sistém
-čerpejte kosmicku energiji prip energiji přip. jiných zdrojů
-vedteji po zdni strane mikrokosmiké dráhy do hlavy
4.Naprogramujte štít
-zadržte dech
-naprogramujte (vizulizaci si predtavte v nečem jako světelný rám)
5.Vytvořte šít
-stejne jako u zakl verze
odeslání pokud použiváte na ovlivnení relity vystrelte ze stitu paprsek na to co chcete ovlivnit
nebo si predtavte jak se stit rozsiřuje na potrebnou oblat pripdne do nekočna
6.Nevažte se na výsledek
-odpoutejte se od výsledku /zapomente
*podorbnosti časem zatim vam bude stačit ten zakladni nechci nas zavalit informacema

Rychlá tvorba stítu
mužete si v mysli naprogramvat spušteč a pod nej vložit program tvorby stitu muže to být cokoly gesto,slovo... ja použivam slovo TURMA pri jeho vyslovení (stačí v duchu) se hned aktivuje stít sice není tak silnej ale je to hned.Stit je dobry občas obnovit hlavně když čekáte že ho budete potřebovat nebo před cvičenim AC


Štíty:

1.Puvodni štit z Hemi-sync-Resonant Energy Balloon (REBAL) - rozonanční energetický balon/obal

Energiji kterou ste zjiskaly a pročistily pri vybračnim ladení OM muže te použít k tvorbě pohybujícího se pole vibrační energie které vás obklopý.
Vytzvořte proud energie který pujde společne z dechem až nad vrcholek hlavy kde se rozevře a padá kolem těla jako fontána .Až dosáhne nohou tak ji znova natáhneme do těla a cyklus se opakuje .Energie ktera tvoři rebal se absorbuje do těla po konci cvičení ale da se to naprogramovat i jinak.

REBAL je zesílením vaší energie tvoři visoce energetický stav ve vás a kolem vás.Funguje na principu rezonance v souladu s afirmací.
REBAL je jako filtr projde pouze energie která ma stejne nebo višší vibrace .Slouží jako štít pred negativními enrgiemi/vlyvy.Také funguje jako magnet a pritahuje k nám pozitivní věci jako vedení od vyspelejších bytostí a pristup k višším energijím.Ćím časteji budete váš REBAL tvořit tím lépe zvišuje to také energetickou kapcitu těla a usnadnuje vstup do více enrgetických stavů.REBAL mužete i cítit ale chce se na to zameřit protože když ho mate pořád tak už ho nezegistrujete mužete na jeho vnímaní použít vize,pocity,

REBAL mužete rychle vytvořit tak že použijete jeden rezonačni dech OM nadechnete životní energiji chvýli ji podržite a predstavíte s i si kruh z čislem 10 nad vaši hlavu který postupuje dolů z vaším výdechem

Rebal -Resonanční energetický obal
-OM
-nasti energije do hlavy (energije z těla +vytvořená pri OM )
-záměr
-fontána vycházejicí z vrcholku hlavy
-představit si kruh s číslem 10 nad hlavou a s výdechem ho spustit dolu
-energije se vraci chodidly a proces se nekolikrát opakuje

*čast technologie tohoto štitu přinesl Monroe ze své navštěvy v roce 3000 :)

poznamky k REBALu na nahrávce:
-při nasavani energie do hlavy opatrne pokud nejste zvyklý muže dojit k přetížení a bolesti hlavy
hned za tim je rebal keterej by tu energji měl odvést, kapacita drah se časem zpeši a už to problemy dělat nebude

-v sugesci je rušeni REBALu na konci cvičeni neni to potřeba mužete ho nechat
je to tam spiše na upozorneni toho že nergiji co ste do nej vložili si mužete vzit nazpátek

-štt taky muže blokovat vaše vyzařováni ,bránit vysávání setři nergijia bráni v nevázáni nežádoucích energetických vazeb

-upřesnení otvíráni štítu -neotvírat celej štít ale jen udelit vijímku, udelat štít popopropustnej


2.Upravenej štit
nádech tahat energiji ze země přes nohy,dechem ze vzduchu a rukami z prostoru .Energiji vest přes čakry do hlavy (duležeté je si to co nejdokonalejš predstavit po nejake době možná ucitite jak ta enrgije proudi většinou se to projevuje jako proudy tepla)

a)Ochraný štit-polopropusttný zlatý štit niči zlo a negativni emoce a to i ty co vycházeji od vás.Dobro procházi.Tuto myšlenku vložit do štitu a spojit z predstavou jak se negativni enrgije niči na štitu ,proudí do země nebo odráži pryč .Většinou nepoživám zrcadlový radeji zlo zničim.

Pri cvičení AC by sel možná použít i k blokováni vnejšich rusivých vlivu zatim na to použivam truhlu ale tohle by mohlo fungovat taky.

b)Základní štít na ovyvnování reality
představte si situaci kterou chcete ovlivnit co nejdetajlneji jako by se už stala a toto vložte do štitu.Pokt použiváte sugesci nebo nejkou myšlenku formujujte ji co nejpřesneji je to opravdu hodně duležity.Mužete tim ovlivnit spoustu věci ale nikdy nemáte dukaz že ste to ovlivnily nebo to byla jen náhoda ale posledni dobou je tech náhod nejak moc:) sprvnykouzlo ma vypdat jako náhoda :)

Představa štitu- štit rozšiřit na potrebnou oblast nebo vyslat paprsek k mistu ktere chete ovlivnit.
Přiklad:Potřebujete mit nekde otevřeny dneře napřiklad u vchodovejch dveři paneláku co nejživěji si predstavte jak dete ke dveřim a sou otevřeni ždouchne do nich a projdete dovnitř.Toto funguje velice dobře a většinou to vyjde bud sou dveře otevřeny nebo zrovna přijde nekdo z kličema.Muže s tim dosahnout naprosto všeho co si dokažte predstavit možna i toho co si zatim ani predstavit nedokážete :) myslenky maj moc tvořita ničit světy
Obrázek

c)Štit na uzdraveni uvolneni-jediná zmena je že se pužije plný štit a myslena že se zaceluji rány nebo se tělo uvolnuje.Na uzdarvováni je dobra bilá nebo zelená barva na uvolnění ,modrá nebo fialová.

-vest energji nad hlavu a pak ji spustid z výdecem dolu jako fontánu nebo si předstvit rozširujici kruh který potom necháte spadnout kolem těla a za nim se vytvoři štít.

-vest energiji do chodidel a cyklus opakovat

3.Specialni štit -zatim nebyl pořádne testován
Jednou mě napadlo proč té negativní energie nevyužít precejen je to energie a ty by mohla dat využit napadlo mě zbavit ji jejiho negativniho náboje -zvýšit její vibrace a už čistou enrgiji znova naprogramovat a využit ji na posileni štitu a zbytek poslat ve forme lasky nazpátek.Jelikož v dnešni době je negativni enrgije všude dost vznikl by s toho exponencialne rostouci štit kterej by se živil negativni enrgiji a převáděl ji na lásku. Zni to hezky horši je uvest to do praxe zatim sem udela jen par testu naprogramoval sem tenhle štit do orgonitu ale fungovalo to ale bohuzel jen asi 3dny problem bude nejpiš ve stabilite programu v orgonitu.


Tenhle krátký článek a linky pod nim berte jen jako takovej malej uvod problematiky ovlyvnování reality postupne přidam dalši informace
a pohledy.

Film : The SECRET
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... secret.avi
http://www.titulky.com/The-Secret-61655.htm
mistama trošku moc americky ale jako zaklad dobry
Film:
What the BLEEP do we Know
A jeho další evrze jako Rabbit Hole a quantum edition
Obrázek
What the BLEEP do we Know- http://www.mininova.org/tor/1971869
Tentokrát pohled na vec z vedeckeho pohledu i když zatim ne obecne uzanavanyho
V těchto 2 limech je toho mnohem vic než by se na 1 mohlo zdát mnoho detajlu ketrejch sme si driv nevšimnul

další info :
MIND OVER MATTER
http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... f=30&t=254

Nápad na pokus z 2 stěrbynovým expedimentem vezměte laserové ukazovatko na neco ho upevnte
a paprsek z nej namiřte pres kousek papiru z 2 malejma dirkama udelanejma treba špendlikem či budou menši tim lepši.Na stinitku (třeba na zdi o 2 metry dál) se pak oběvý interferneční obrazec
(svtelo se chová jako vlna ).Dal sem se zastim nedodtal je potreba lepši vybveni stalej zdroj pro saser lapši upevněni .. ale jde mi o tohle možna by se mohlo povyst ovlivnit interferenčni obrazec
vědomím -zbusobit kolaps vlnové funkce ,sledovat stinitko třeba webkoua a sledovat změny.
Pokud by se to povedlo byl by to dukaz že vedomi dokaže zpusobyt kolaps vlnové funkce a po dalšich pokusech snda I to že si mužeme vybrat do jakeho stavu ta funkce zkolabuje .
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

strach,stres,emoce -neuroanatomie

Příspěvekod ATA » stř, 11. lis 2009, 23:11

Strach
Obrázek
Každý z nás ho určitě zažil ale jen málokdo ví jak a proč vlastně vzniká natož jak se ho zbavit.
Tak se na trochu podíváme vezmeme to od vlastní strachové reakce a nakonec se dohrabem až k prvotní příčině.


Nejdřiv se mrkneme do mozku jak se spouští a a zastvuje strachová reakce

Obrázek
části mozku a jejich funkce jen tak pro orientaci co kde je a co to má nastraosti podrobnejš pak proberem jen to co budeme potřebovat
pokusím se to vzít co nejvíc formou obrázků

Zakladni části mozku
http://www.youtube.com/watch?v=Li5nMsXg1Lk
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pojmenování částí mozku :
Většina častí mozku je pojmenovana podle toho kde je ta čast umistěná nebo jak vypadá ,aby to znělo víc cool tak to vedci udělali v latině . Takže když budete chtiít napřiklad pojmenovat:
část co je hodně vpředu mozku,bliže k vrchu,a trochu na jednu stranu tak misto toho řeknete
dorsolateralní prefrontalní kortex což zhurba zanema dozadu a nastranu (dorso-lateral) hodne vpředu (prefrontal) vrchni vrstva (kortex)

Par pojmů zatim mužete klidne preskočit:
Anterior (anteriorní) = přední, čelní, směřující dopředu.
Inferior (inferiorní) = dolní, spodní.
Posterior (posteriorní) = zadní, směřující dozadu.
Superior (superiorní) = horní, svrchní.
Caudal (kaudální) mezi nebo za
Cranial (kraniální) = směrem k hlavě, resp. lebce.
Cephalic (cefalický, příp. kefalický) = směrem k hlavě.
Distal (distální) = vzdálený od těla. Určuje směr na proximodistální ose a používá se pro výběžky
Dorsal (dorzální); stejný význam jako "posterior", čili "zadní" -, svrchní
Lateral (lateriální) = vzdálený od střednice, čili postranní nebo boční.
Medial = směrem ke střednici, čili střední (prostřední).
Rostral (rostrální) = směřující ke špičce - neboli rostru - hlavy.
Ventral (ventrální) = směřující k břichu. Opak pojmu "dorsal".
Posterior (posteriorní) = směrem dozadu, k temeni hlavy. Opak pojmu "anterior".
Contralateral (kontralaterální) = opačného umístění než jiná struktura.
Ipsilateral (ipsilaterální) = na stejné straně jako jiná struktura.
Parietal (parietální) = vztahující se ke stěně
Superficial (superficiální) = povrchový, vrchní. Případně blízký vnějšímu povrchu.
Interior – vevnitr nebo mezi
Afferent – signály k mozku
Efferent – signály od mozku
Stria -nerv ,nervové propojení
Gyrus – jádro
Sulcus – tkán oddelujíci časti kortexu
Encephalon -vevnitř


Z hlediska funkce (zatim jen kortex)
Obrázek
Všiměte si rozdílu mezi hemisférami:
Obrázek
Obrázek


Tak zpátky ke strachu bude nás zajímat hlavně tahle část mozku -limbický sytemém
Je to jedna z nejstarších částí mozku někdy se ji také říká emoční mozek , je umístěn mezi kortexem a mozkovým kmenem

The Brain--Emotions, Neurons, Neurotransmitters
http://www.youtube.com/watch?v=r71RoIkf ... re=related

Brain Mind Lecture 6 Limbic System: Hallucinations, PTSD
http://www.youtube.com/watch?v=T7nXiXQb2iM
Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=OHl7BewJ ... ure=fvwrel

Amygdala
http://www.youtube.com/watch?v=K9BErDQF ... re=related

Ukážeme si na malém přikadu jak celej proces funguje:
Podivejte se na tento obrázek:

Obrázek
http://www.flash-screen.com/free-wallpa ... 797873.jpg

Aniž si to uvědomujete tak to ve vašem mozku spustilo ohromnou kaskádu jevů
Nejdřív zaznamenáte tento obrázek očima tam se to převede na elektrický signál který putuje do THALAMU který funguje jako filtr,filtruje informace podle toho co je pro nás duležitě a ma i řadu dalších funkcí

(zpracovává všechny smysli až na čich,posílá informce dál do kortexu,limb.sytému..a prijímá odpovedi je podřízen kortexu)

Obrázek
Informace předzparcované v thalamu se pak rozdělí na 2 proudy
První proud to bere po krátké cestě z thalamu přimo do amygdaly
Druhej to má delší -nejdtřiv to vezme do vizualniho kortexu kde to projde pres několik jeho vrstev každa ma svůj učel nejdriv se zpracujou zakladni linie,tvar, jiná vrstva dělá barvy , další zjistií pohyb a vzdálneost.Pak se dostane dál a zjistí že je to had (najde obrázek hada a pak najde jinde k tomu i slovo)
nekoc to zjistí i další věci jako co je na pozadí analizuje tyhle prvky obrazu dohromady a zjistí že had je na
obrázku signál se pak dodstane do hippocampu kde to porovná z dalšima vzpominkama na hada pak se to pošle do amygdaly.Signál jde i do prefrontálního kortexu kterej nakonec rozhodne že se o žadnou hrozbu nejdená a pošle signál amigdale at vypne stracovou rekci .(informace do amygdaly docházi postupně)


Hipokampus
-je v něm kratkodobá pamět
-explicitní pamět
-postupně převádi info do dlouhodobé pameti
-pravej se specializuje na pozitivni věci levej na negativni
-levej -jazyk ,mluveni ,psaní
-silně propojen z amygdalou , zpracovává informace z mozkové kůry a z limbického systému a dále je směruje do předního talamu, hypotalamu a dalších částí mozku, velká část se jich vrací zpět do mozkové kůry

Mezitím co se druhej proud teprv prodirá kortexem tak 1 už davno dorazil do amygdaly
došlo tam jen par nezpracovanejch informaci neco ve stly tohle by mohl být had amgdala udelá to co umi nejlip přiradí k tomu emoční náboj
je v ní uložena naše emoční pamět,naše hodnocení to co říka tohle je dobry todle špatny.Takže amygdala signál prorovná s tím co ma uloženo a zjisti že had =špatny= nebezpečí
a začne vyšilovat. Její centrální jadra pošlou signál do hypothalamu kde aktivují centra zodpovědná za vlastni strach a pusti se sekrece hormonu hypotahalus pak dal akivuje naprikald sišinku..tohle všechno zatim probyhalo nevědomě


AMYGDALA
Amygdala hraje hlavní roli ve formování a uchování paměťových stop spojených s emočními prožitky s emocionálním zabarvením. Významně ovlivňuje chování při strachu, radosti.
Bazolaterální jádro, je spojeno s temenními a spánkovými asociačními oblastmi mozkové kůry. Tato část amygdaly určuje emoční význam informací a přiřazuje k nim emoční náboj.
Je silne propojena z hipokampes. Hpothalemem, kortexem..
Rozpoznávání a reakce na podněty spojené hlavně s nepříjemnou událostí jsou velmi pohotové a předbíhají reakce rozumové.
Centrální jádra se podílejí na vzniku reakce strachu, jako je strnutí (nehybnost), tachykardie (rychlý srdeční tep), zvýšené dýchání, sevření žaludku a vylučování stresových hormonů.
Poškození amygdaly naruší získání či vybavení Pavlova reflexu i ostatních forem klasických reflexů či emocionálních reakcí. Amygdala je rovněž zapojena do appetitivního (pozitivního) reflexu.

Při poškození:
vyvolají změnu v chování, přehnanou reakci na všechny objekty, hypoemocionalitu, ztrátu strachu, ztrátu sociálního postavení, společenskou izolaci, hypersexualitu a hyperoralitu.
Pacienti s těžkou sociální fobií měli zvýšenou citlivost amygdaly. Stejně tak pacienti s depresí měli zvýšenou aktivitu levé amygdaly.

Tak si to shrneme
-je v ni uložen emočni naboj vzpominek
-určuje tento naboj u všech vjemů
-reakce sou automatické a rychlejší nez vědomé
-dokaže spustit strachovou reakci nebo napopak potešení
-pri poškozeni nefungujou emoce ,nemame strach...
-sou 2 levá je zamerena na negativní a pravá na pozitivní emoce
-u žen je o 80% vetší lepší vnímání emocí ale i vetší deprese

Hypothalamus
Tady jsou systémi ketré řídí-žízeň,sexuální funkce,sekreci hormonů ,řízení funkcí vegetativního nerstva,termoregulaci,řizení cyklů těla někdy se mu říká interní hodiny těla (bliže se tim budem zabyvat u spánku ),centra pro potešeni a averzi
Je tam hodne ruznejch propojeni a zpetnovazebních smiček jak už v nem samotmy tak ostatnima častma treba časti ketry vyvolávaj a zastuvujou hlad aby jsme se nepřežraly no určitě si dovedete představyt co se asi stane když se něketrej ze sytemu rozhodi.Nas zajima hlavne spojení z amygdalou
ketrá něketré ty funkce dokáže zapínat a vypínat (potešeni /averze..)
Obrázek
Teprve ted začinají postupně do amygadly dochát informace z druhého proudu pokud tyto informace amygdale řeknou ze nebzepečí nehrozí tak se strachová rekce vypne (amygdala přestane posílat signály o nebezpeči hypokampu)pokud ne tak bude pokračovat reakce Rekce fight or flight -bojuj nebo uteč

Obrázek
(zdoje informcí pro amygdalu)

Olfactory Cortex – tahale část prijímmáa zpracová signály čich zajimavy je na ni to že není filtovaná tahalamem
a je primo zapojena na limbickej sistem proto nas vune dokažou vyvolat snadno pocity ,dřiv byl nejspiš učienjší viz.
Feromony. Pro nas je hodi v tom že že vude kokaže spustit emočni odpoved a je tonapojeny primo taky to ma silny propojeni na Hipokampus takže se nam při uciteni vune snadno vybavi vzpominky s i spojený


Amigdala svoje signály posílá do ruzných center
Obrázek
Obrázek
Nás tady bude zajimat hlavně jedna část mozku a tou je prefrontální kortex jehož funkcí je plánováni rozhodování
v DLPFC sidlí naše ego ,bdělost . Tahle čast mozku ma moc řídit vetšinu ostatních právě i vypnout tu strachovou reakci v amygdale
problem nastane když to neudělá .(pak probereme proč)

Obrázek
Pokud nebude zastavena : Rekce fight or flight -bojuj nebo uteč
Obrázek
The Science of Stress Physiology Emotions Fight Flight
http://www.youtube.com/watch?v=RyP8L3qT ... re=related

Celá tahle reakce je už hodně stará a puvodně byla navržena na naši ochranu
pokud se vyskytla potencionlně nebzepečná situace tak nebyl čas na to premejšlet
jetly je to realná hrozba nebo ne a začali jseme automaticky zdrhat když to nešlo tak se spustila bojová rekace připadne tam mame ješte reakci hrát mrtvyho to je to znamy ztuhnuti strachem kdy se neni možny pohnout.
Raekce je navrhnutá tak aby nás připravyla na boj nebo utěk a zvýšila naše šance na přežití
ted se podíváme co všechno se pri tehle reakci aktivuje :


Obrázek
Obrázek
Zrychlování dechu, takže se do krve dostává víc kyslíku
Zpomaluje se trávení
Příslušné žlázy přestávají vylučovat látky
Snižuje se napětí žaludku a střev
U někoho se objeví zažívací potíže (nevolnost, nutkání na zvracení, průjem)
Ztráta chuti k jídlu či naopak silný pocit hladu
Zvyšuje se pohotovost
Narůstá rychlost reakcí-adrenalin
Vlivem endorfinů klesá citlivost na bolest. (V extrémních situacích, například při boji,může vnímání bolesti dokonce dočasně celkově zaniknout.)
Aktivuje se tzv. sympatický nervový systém, který se podílí na řízení činnosti vnitřních orgánů a cév. ( nezávislý na lidské vůli.)
Důležitou roli hraje část mozku zvaná hypothalamus (součát diencefalonu - mezimozku), řídící řadu hormonálních a útrobních funkcí organismu.. Signály přicházejí do podvěsku mozkového (hypofýza). Uvolňují se nejdůležitější „stresové hormony“ je jich pres 30 -adrenali,nonadrenalin ,kortizol..
Rozšiřují se zornice.
Tunelové vidění
Při dlouhotrvajícím stresu se zhoršuje vidění.
Zhoršeni sluchu (soustredeni se prosuvá k užitečenjším smyslum v teto situaci)
Srdce začíná bít rychleji, zvyšuje se síla smrštění.
Vzrůstá krevní tlak.
Do krve přichází mnohem více glukózy a mastných kyselin (uvolňují se z jater) jako „palivo“ pro svaly.
Narůstá srážlivost krve (v případě zranění se zmenší krvácení).
Zvyšuje se prokrvení svalů (víc energetických látek a kyslíku)
Narůstá svalové napětí.(až na možová měchýř a anus -odhození prebytčné váhy rychlejší pohyb a odlákáni/odpuzení neprítele )
Více se potíme.
Velké vylučování potu (také na dlaních);
„husí kůže“.-původně naježení aby sme vypdaly vetší
Často pocit sucha v ústech.
Snížení zájmu o sex, pokles sexuální potence (spíše při dlouhotrvajícím stresu)

Takle by to mělo normalne probehnout v připade nebezpečí -tělo se na nej temito rekcemi pripravý ,při boji nebo uteku se vetšina techto stresových hormonu spotřebuje a když se nam povede utect nebo vyhrát boj tak dotaneme i odměnu .

Odměna -pokud se nam povedlo zdrhnout nebo vyhrát boj (plati i pro jiné odměny )tak kortex pošle signál do ventral tegmental area (VTA) ta zvyší aktivytu a začne se vylučovat dopamin (to sami delej tvrdy drogy akorat uměle ) .VTA pak pusti dopamin do častí jako nucleus accumbens, septum, amygdala, prefrontal cortex.Tytočásti sou propojeny skrze medial forebrain bundle (MFB)
Obrázek

Tenhle sytem neni zbytečnej ani v dnešní dobe a často nám muže zachránit život
např. uskočení pred autem .Problem je v tom že svět se za posledních pár tisíc let o dost změnil a tenhle system od doby kammené neprodelal žadnej update.

Pokud se tahle reakce rozjede naplno tak už ji jen tak něco nezastaví tělo se přepne do bojovyho modu a soustředí se jen na potencionální hrozbu
hlavní problém je v tom že odpoji vše o čem si mysli že je nepotřebné jako třeba naše višší mozkove funkce v prefrontálním kortexu který zahrnujou rozhodování a plánování
Naše racionalni čast bude odříznutá a bude nás řídit jen na emocich založenej limbickej systém ,protože je planování odpojené tak nas v tu chvíli vubec nezajímají nasledky našich činnu
a soustředíme se jen na potencionální hrozbu a jak z toho ven .Jediné co v tom stavu děláme je že se pokoušíme utéct nebo bojovat ale tyhle reakce sou jen automatické neni vnich žadné plánováni .Pokud je podmět dostačne silnej nebo to tvá delší dobu nastane pro nás další nehezká věc sou tam zpětnovazemní mechnizmy a temi se amygdala stane jeste aktivnejši a pořád se to stupnuje v tomhle stavu hyperaktivity a hypersenzitivity strach porád roste a pak už ho vidíme doslova všude a ve všem vše vypdá jako ohroženi ze vetví se stanou pařáty .. diky propojení z z hypokampem kde sou vzponiky se v něm začnou aktivovat naše negativní vzpomínky ty zas aktivují svuj emoční násboj uloženej v amygdale a takle se to pořád podporuje.Když se to dodstane ještě dál zasáhne to i do dalších obastí temporálního laloku a muže to zpusobit halucinace napřiklad že nás někdo seduje muže to být jen pocit ketrý pak přeroste i ve skutečné vidění .Jsme totálne ovládáni strachem a nemuže s tím nic moc dělat jen utect nebo bojovat.Po ukončení celé události muže mít pocit že jsme to ani nebyli mi což je částečne pravda potože ta čast kde sídlime byla zrovna hodně omezena což prinaši i ten problem že je velice težké tu rekci vypnout vědomě protože vedomí nám tam moc nezůstalo.Ty posledmí kousky vědomí nás s toho mohou dostat ven ale je to težká práce

Obrázek


Obrázek
Tak ted k tomu hlavnímu problému (jako by ty předchozí nestačily )
ten je zpusoben tím že v dnešní době v reakci na hrozbu nemužeme vždy utéct nebo bojovat prostě musime např. sedet dál v práci a vyrovnat se s tím .
Tady už jsme se dostaly trošku jinam nebude se bavit o strachu ten je vetšinou dodst silnej na to aby tu rekci dovedl do konce a donutil nást utect nebo bojovat
,bude se bavit o stresu tyhle impulzi sou sice o hodne slabší ale nas moderní lidstvo otravujou skoro pořád.

Tak ted podíváme co snámi ten stres dělá:
Probýhá to uplne stejne jako u té rekce co sme si popsaly z hadem akorát že je to vetšinou slabší a v tom je taky jedna z jeho zakeřnosti nevšimneme si co se děje
rekce ve vetšine není tak silná aby zbusobila utek neb boj máme dodst vedomí na to ab jsme uteku nebo boji zabránily a na co vetšina zapone je zastvit ten celej proces
ten totiž pokud ho nezastavíme pojede pořát dál a zas se bude sám sebe posilovat tentokrát bude narůts o hodne pomalejší.Pokud to nestopnem tak se budou produkovat stresovy hormony a zustanou aktivni časti hypothalamu zodpovedny za depresi spusti to zas tu kaskadu jevu (ten dlouhej seznam veci )

Při silné rekci se vylouči noradreanlin ten nam nakopne bdělost jsme pak mnohem vnímavějši k okoly a take nas chráni pred učiny dalšího z vyloučených hormonů kortizolu.
Ale u dlouhodobé hostresu se nonadrenalin přestane vylučovat zatimco produkce kortizolu je porád nahoře.Protože hladina noradrenalinu je nízko už a aktivni ten liblickej sytem
(jeho negatvní stránka) tak nam to zas omezuje ty višší funkce mozek bude v usporným režimu něco jako ten na PC když blbnou windousi - vetšina funkcí zablokována ,omezená práce, v rozpoznávání ,sniženej počet barev,omezeny palanovani, rozhodování .Kortizol ketrej se zažne hromadit nas bude postupne zabíjet vypína imunitní sistem a ničí nam tělo kokonce se nam mužou doslova scvrknout určity časti mozku. čim dyl v tom trčime tim je to horši pořát to samo sebe posiluje zdravotni problémy sou važnejši narustaj deprese porad nas to víc vypíná ustává zajem o okolní svět.Pak bud zustneme trčet v hluboké depresi nebo nejekej ze stimulu už diky dektivaci prefrontalniho kortexu neustojime vybuchneme -spusti se ta rekce uteč nebo bojuj a tentokrát se dotahne do konce a zpusti to sistem odmeny na chvilku se nám ulevý a ale pak to začne celé nanovo .

Obrázek
Tak tohle by jako uvod mohlo stačít :)
(pokoušel sem se to zjednodušit jak to jen šlo ,pokud chce někdo neco podrobnejš neni problem celi je to asi 1000X složitejší na par dalšich info mužete mrknout treba tady
http://thebrain.mcgill.ca/flash/d/d_04/ ... p_peu.html


Konec 1 části :mrgreen:
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -odtranění neg. E

Příspěvekod ATA » čtv, 12. lis 2009, 23:17

Důvod proč jsem vás v mynulé časti otravoval z tou neuroanatomijí je ten aby sme se mohli podívat
kde ta rekce má svá slabá mista a jak ji zastavyt.

1.Vstupní signál
- prostředí
2.Thalamus
-filtrace vstupniho signálu na zakladě hodnotícího systemu
3.Amygdala
-hodnotící systém,spuštení stresové reakce
4.Zpracovnáni informací v kortexu
-interpretační systém
----------------------------------------------------- až po sem je rekce nevědomá nemužeme ní nic dělat
5.Prefrontální kortex
-rozhodování,vypínání reakce
6.konec reakce-uklid

Napřed probereme co udělat když se ta reakce nastartuje jak ji zastavit
to jak ovlivnit další systémy a problémům předcházet necháme na další část.
Možná si řeknete proč nezačít rovnou od pričiny je to proto že nejdřív potřebujem zvova nahodit naše vědomí ketré je stresovejma reakcema a bordelem v těle dost omezeny.


Obrázek
Vstupní informace
První spousteč už nezastavíme ale mužeme změnit prostředí a tím se vyhnout dalším stresorům .
Bohužel né vždy to pomůže,hodne záleží na tom jak moc se stihl systém už aktivovat pokud jen trošku tak změna postredí stresovou reakci zastaví ale pokud už je rozjetej tak živý sám sebe- negativní myšlenky ,vše vypadá jako hrozba pořád produkuje stresové hormony a odpojuje nám prefrontálni kortex.Takže jen přechod do klidného prostředí nemusí stačit musíme udělt vic musíme se pokusit aktivovat duruhou část limbického systému která je zaměrena na pozivní pocity to pořád jete stresovou rekci nemusí zastavít ale minimalně to udělá to protiváhu a pak vyhraje to silnější.My naštesti nemusíme vyhrát uplně my jen potřebujem abychom zjískat kontrolu ,potřebujem trochu nakopnout prefrontalní kortex a tim vědomi rozhodováni aby jsme mohly reakci stopnout.(PFC se odpojuje i pri požití alkoholu)

Obrázek
Prefrontálni kortex -PFC
Tahle část nám to umožnuje zastavit mužeme to stopnout hned v zárodku než se to stihne pořádne rozjet (hned jak do PFC dorazí zpáva že se něco děje )
problém je v tom že si toho nejdřív musíme všimnout na to potřebujeme určitou hladinu bdělosti
signály vyvolávajici stres sou vetšinou slabši než ty u strachu a často je muže přehlednoout.
Takže našim cilem tu je mit co nejvetší bdělost a zapojit všimavost pokud to zvládneme tak pak rekci snadno zastvíme a máme vyhráno to je ten idelni pripad.

Obrázek
Uklid nepořádku
Bohužel tento idealní připad vetšinou nenastane na to aby sme to tak zvládly budeme muset trénovat.
Takže ted sme v situaci že rekce sice zkončila at už sama od sebe nebo se nám ji nakoc zbytkem vědomí povedlo odpojit.Bohužel ale běžela dost dlouho na to aby stihla zaplavyt tělo stresovýmy hormony ketré se nejspiš nespotřebovaly a pokus se jich nezbavíme tak nás budou pomalu zabíjet .


Jestě než se dostaneme k vlastním metodám tak trochu změníme uhel pohledu z neuroanatomíckeho na
enrgetickej kde to pujde pokusim se použit oba aby byli vidět souvislosti

Obrázek
Energie
Pro začátek si ji rodělíme na pozitivní a negativní,pro učely článku pod pojmem pozitvní ta co má visoké vibrace a je nám pospěšná, negativní ta co má nizke a škodí nám.Samozdrejme dalo by se to dělit na spousty dalších skupin ale to až časem jak to budem potřebovat.

Negatvní energie má spojitost ze stresovejma hormonama ,zapojením negativní části amygdaly a hypothalamu což má za důsldek sníženi funkce preforntálniho kortexu a stresove hromony nas pomalu zabijí.
Tohle vysvětlení je jen malá část vědeckejch spojistití by se našlo mnohem víc ale stejeně nedokážou vysvětelit všechno třeba jak se dokáže prenášet na dálku.

Pozitvní energie tady je to opačne zapojená pozitivni část amygdaly nebo odpojena upně (odpojení hodnocení) pozitní jádra hypothalamu,dobry hormony/neurotransmitery zvyšujicí bdělsot a vyvovájíci pocit štestí (endorfiny)
Mozek je víc aktivní hlavně dosolaterálni prefrontální kortex (DLPFC) jeho aktivita docela sedí na hladinu pozitniví energie když je aktivní tak máme konrolu i nad zbyjema systemama a muže je pak posupně menit to se nam bude hodtit pozdeji- změna filatrace informací v thalamu do mozku pujde vic informací,vypnuti neg.amygdaly zapnuti kadné nebo vypojení celíého hodnocení, zvýsená funkce kortexu informace se dukaldnejš zpacovávají vzniká vic asociací.

Obrázek

Hladina energie
Hladina energie v těle jak už psal docela to odpovídá aktivaci DLPFC a tím naší bdělosti ale není to uplně příme spojení.Hladinu energie měřím kyvadlem jako jednotku sem zvolil 1/100 dlouhodobého pruměru a tuto honotu pak zafixoval.Pokud neumite z kyvadlem da se to poznat i podle zmen pocitu a nálady nebo třeba podle oči -uvolnete oční svaly a zvřete oči sledujdte jakmoc se snaží sami otevřit ,pri otevřenejch zas sledujte jak moc se chcou zavřit.Hladina energie taky hodne závisý od toho kolik v sobě máme negativní energie ,jak efektivne pracuje náš energetický systém -kolik přijímáme z okolý jak moc je zablokovanej , na našich enregetickejch ztrátách
-vysávání nebo nežádoucí eneregtické spojení (postupně to všecko proberem).Pokud v sobě máme nějakou neg. tak se málo kdy dodtaneme z nad 95 leda že by jsme to nečím nakoply aby to učínek negativní peřebylo funguje tam jako bolk nejspiše ty stresové hormony blokují by jsme se dostaly do pohody a dektivují nam prefrontální kortex.

Hodnota hladiny energie +jak se cítíme a co se děje v mozku
50a min kritická hladina dostanem se tam vetšinou jen v případě problemů jako silenší nemoc,někdo nám krade energiji,mame v sobe pres 20-.Sme strašně unaveni a nemužeme se temeř ani pohnout , premejšlet,rozhodnout sme v težké depresy.Pokud s tím něco neprovedem tak upadneme do spánku nebo přimo odpadnem tělo se tak nsnaži dopnit zásoby a odstranit neagtivní .Při tomhle stavu energie taky nevědome kradem enrgiji všem z okolý vpoststate u všech stavu tak od 80 dolů.
60 težká deprese svět vypadá sedivej a hnusnej ,hlavou se nám honí negativní myslenky
(dektivace PFC,zapla neg. amygdala vse hodnoti jako hnusny a nezajimavy aktivuje negativni vzpominky v hypokampu ,negativni jadra hypothalamu,zvetšuje filtraci v thalamu protože ten pustí dal jen to co je pro nas zajimavý co amagdla urči že je duležitý (pripdane to určuje PFC ale ten je ted teměr off line)
70lechká deprese, silnejší unava ,lenost , nic se nám nechce , svět pořád šedivej
75 unava,omezeny přemjšelní a koncentrace ,pokud se dostaneme pod touhle hodnotu tak je pak už hodně obtižny se s toho stavu dostavat
80 lechká unava ,citime takovou lechčí utupělost naše myslenkovy pochdy sou pomalejší horši koncentrace,svět nezajimavej aspon že pri tehle hladin neni vyloženě hnusnej jen nás porostě nezajímá
85 lehči varianta předešlyho ale rozdíl od normálu je už dost silnej na to aby se toho dalo všimnout a začit s tím něco dělat
90-95 normálni hladina vetšiny lidí u mě 92,5 -bežnej stav všdomí a vše co k tomu patří
100něco se změnilo ,postřehli sme změnu ale nededokážeme říct v čem je
120tady už to to lip poznat sme veselješí,mirenej usměv na tváři ,lepší koncentrace
150začínáme si všímat že se něco změnilo v našem vnímání světa jako by barvy začínaly být barvejší detajly otřejší ,usměv,citíme se v pohodě
( enedrofin,sníženi filtrace informaci v thalamu ,jejich lepší zpacování v kortexu)
250dalši prohloubení stavu,rozširuje se nám vnímání začináme ohodne líp vnímat energie, mame rádi svět
500rikame si jetstly ješte porad sme v tom samim světe jak na začatku je to jako probudit se ze snu vyjít z mlhy,svět je nádhernej a začínáme si všimat veci co tam sice byli vždy ale nikdy sme je nedokázaly vidět dokážeme ulítávat na dokonalosti uple obyčejnejch věcí,máme permanentni usměv,citíme se lechce
750 láska,milujeme svět,citíme se lechce plní energie chce se nám tančit
900 bezpodmínečná láska dokážeme milovat všechno i t co bylo na začátku negativní,spontáně se smejeme ,tancujeme,naše vedomí a vnímaí je rozšírene vidíme věci uplne jinak a spousty souvislostí ,mame pocit že mužeme lítat,mizí hranice ega (hyperaktivita kortexu,hyperasociativní stavy -vnímame souvisloti,hypothlamus-pozitvní jdara,pozitivní amygdala,
PFC vysoce aktivní v těle hodne endorfinu,dopaminu,noradreanlinu a dalších neurotransmiterů
900+ tam sem se zatim nedostal asi bych uletěl :)
*o tom jak se dostat na vyšši hladiny energie co se tam děje jak to funguje a jak se tam udržet bude něktrej z nasledujicích článků

Hodnoty neg. Energie a pocity
0- idelni stav
0,5-nejsme upně v pohodě
1-ztuhlej krk
3-bolest ztuhlej svalu na krku
5-začíná bolet hlava
8-bolest hlavy
10-silná bolest hlavy
15-nesnaesitelná bolest halvy,bolí nas celé tělo
20-je nam na zvarceni
20+ je nam tak blbe že myslime že umřem ,muže nás to hodit samo do bezvědomí
Hlanina negativní dost ovyvnuje naši hladinu energie a je i vetšinou duvodem jeího snížení .Pokud se zbavíte neg. tak dojde ke změne najednou ucitíte nejakou změnu ve vědomí blbe se popisuje mě se u toho třeba i uvolní zatuhlej krk.To přirovnaní hladin k bolestem hlavy u vas to muže porobýhat jinak ale čím vic jí bude tim vám bude huř.Jediná užitečná vec na tom je že clověk zjistí kde sou problémy kde je začínajíci nemoc keteré orgány sou oslabeny ale pak je duelžite s tím něco začít dělat .

Prášky na bolest
Vetšina prášků vam jen otupí vnímaní a vy tu bolest necítíte ale ta neg. tam zustane a pořád ničí tělo .Výhoda je jen v tom že se vám ulevý trochu se zvedne hladine energie mate vetší kontrolu a negenerujete tolik dalšího bordelu.Pokud je to možne tak než si vzeměte prášek provedte nejkou z metod na zbavení se negativní energie nejspiše vám dsodt pomůže a brani prašku nebude potřeba vetšina z nich dost zatežuje tělo .Prášky ma cenu brát pokud ta hladina neg. bude nad 15 protože v tomto stavu už je velice težké se soutredit a nejakou metodu provádět umožni vam to zjiskat trochu kontroly jak ji budte mít hned uděljte něktreou z metod pokud to neuděláte tak jak učinek prášků vyprchá tak vám bude zas blbě .

Peklo/ráj
To jetly váš živod bude vypadat jako peklo nebo ráj zavisí z velké míry na vaší hladine energie a věci s tim souvisejících.Tak se zeptejte co chccte radši volba je jen na vás
stačí se rozhodnout nedky stači třeba 2min cvičeni něketre z metod a jste z pekla v rájí :) (muže to trvat ale i mnohem déle ale zatim vždy sem to zvadl do 2hodin)



METODY
Jedno malé upozornění- nejspíše se vám stane že se vám do těch metod absolutně nebude chtít,bude vám to připadat smešné,zbytečné...Ego se vás bude snažit všemožně presvtšit aby ste se do toho ani nepošteli jedno z nejčastejšich je - radši půjdu spát lehnout si . To sice na neg. pomuže ale vyžaduje to tak 100x víc času a nezabere to vždy.Taky jste pořád ještě v negativním naladění máte negativní pohled na vše okolo hlavu plnou negativních myšlenek.Ze začátku tuhle fázi prostě musíte překonat a začít jakmile budte v metodě chvilku poračovat tak ten odpor k ni se sníží v další fázi vám to bude jedno,pak vás to bude bavit a v konečné nebudete chtiít přestat. Ego o tom jak funguje si popovídme později ted si jen řeknem že ego nesnáší změny radši vás nechá trčet v pekle pro nej je to docela vyhodné pořád samé mě něco bolí,me se nadaří.. je mu jedno že je to negativní hlavně když to na nej odkazuje a tím ho posiluje . Mužete se ho pokusit ukecat že je to vyhodný i pro nej .Další věc je že se bojí o svou existenci takže se vám bude všemožne snažit zabránit zevdnout si energiji protože na viššich hladinách nergie přestává existovat .

Učelem všech těchto metod je zastavit stresovou reakci,uklidit následky ,a nastartovat pozitivní nekte z nich z zvládnou všechny 3 nektere sou spíš zamreny jen na jednu část ale stejnak je to propojeno.Z energetického hlediska máme 2 možnosti jak se neg.energie zbavyt bud jí trnasormujeme na pozitivní -zvýšíme její vybrace ,nebo ji odvedeme pryč z organizmu.


Dokončení reakce - uteč/bojuj
Mužeme reakci dokončit a tím ji zastavíme ,nemusíte to brát do detajlů bude stačit když to simulujem
-boj je to sice možnost ale ne zrovna nejvhodnejší, mužete něco rozmlátit,vybít si to na něčem co probélm představuje nebo si to jen přehrát v mysli
pokud to jde boji se vyhněte at už v jakékoli z těchto forem zybtečne by to zpusobylo další problémy (karma, negativní programy,zničeny věci..)
Obrázek
-utěk tohle už je lepší pokud máte možnost tak si zaběhejte klidne i namistě v případě nouze pomuže i představa ale ta má tu nevýhodu že rekci sice stopnete ale
nebude tam ta fyzická námaha která dokáže odbourat dost odpadu (možná si řeknete že utěk od problému není řešení ja jen odpovím že boj taky ne a že problém se bude muset vyřešit ale na to napřed potrebujeme "chladnou" hlavu"


Fyzická námaha
Obrázek
-muže to být cokoly jde nám o spálení toho bordelu , po sportu se take vyloučí endorfiny a to nám pomůže se naladit
-tady je pro mě nejvýhodnější skákání na místě a třesení , pracujou na víc urovních dá se přidat vizualizace jak neg, odchází do země připadně ji ze sebe oklepem
skáním se aktivují i energetická centra na chodidlech a zlepší se spojení se zemí ,třesením se prokrvý celé tělo,aktivuje se i energetiocky hodně to spalování urychlí

Čchi kung,joga
Tydle cvičení uklidní jak vaše tělo tak mysl,pomocí nich mužete energiji odvést z těla nebo ji přímo v něm transformovat

Mantry
Obrázek
Moje oblíbená metoda na odstranování neg. výhoda je že nevyžaduje žádnou přípravu ani extra znalosti .Stačí prostě jen slova vedomě okapovat
at už nahlas šeptem nebo jen v mysli.Z vyslovností si ze začátku nedělejte hlavu ono se to samo časem doladí.Manry učinkujou na hodně urovních
zaleži to jak od smatoné mantře taki do toho jak ji vyslovýte třeba u OM pokud nahlas tak bude pusobyt více na fyzické urovni a na odstranování neg a v duchu spíše na hlubši problémy.

Já na očistění používam hlavně tyto 3
a)OM

b)Džóti, Džóti - Světlo Světel
 
Džóti, Džóti Swayam
Džóti, Džóti Param
Džóti, Džóti Arul
Džóti, Džóti Šivam
Váma Džóti, Sama Džóti, Vána Džóti, Džnána Džóti,
Máha Džóti, Joga Džóti, Váta Džóti, Náda Džóti,
Ema Džóti, Vjáma Džóti, Eru Džóti, Víru Džóti,
Eka Džóti, Eka Džóti, Eka Džóti Džótiye
překlad:
Světlo, ó Světlo Vnitřní záře, Světlo, ó Světlo Absolutna, Světlo, ó Světlo Dobroty, Světlo, ó Světlo Naděje, Světlo, ó Světlo Šivy, Světlo Luny, Božské Světlo, Světlo Moudrosti, Světlo Nebe, Světlo Jógy, Světlo Větru, Světlo Zvuku, Světlo Radosti, Světlo Vod, Světlo Slunce, Životadárné Světlo, Jediné Světlo. Dej nám Světlo, Světlo Světel!
(na konec je dobré si představit explozi světla a jak vás napnuje )

c)ÓM HAM HANUMATE NAMAHA


Další mantry a informace o nich:
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2003122101
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2003122201
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cislo ... 2003122301
http://mantry.jogin.cz/
http://karolinaloskotova.blog.cz/0804/mantry-sanskrt-ii
http://karolinaloskotova.blog.cz/0804/mantry-sanskrt-iv
http://karolinaloskotova.blog.cz/0804/mantry-sanskrt-v

heart sutra
http://www.youtube.com/watch?v=I2Gb9ZN- ... annel_page
Vajrasattva
http://www.youtube.com/watch?v=01LB1onp ... annel_page
Om Mani Padme Hung chants
http://www.youtube.com/watch?v=GSHlnvgs ... annel_page
Deva Premal and Miten - Gayatri Mantra
http://www.youtube.com/watch?v=d63COahIpVM
Doporučeni autoři:H. Marshall,Miten a Deva Premal,Dalajlama ,a hodne dalších
pokud bude mit někdo zájem mužu uploadnout

Orgonit
Obrázek
Energetický transformátor vysaje z vás neg. a převede jí na pozitivní ketreou pak do sebe mužete absorbovat
http://www.orgo.cz/index.php


Očistění pomocí živlů
Obrázek
Na očištení také mužete použít očistnou sílu živlů duležitý zde bude záměr a vizualizace připadeně ještě vedení energie z těla
na začátku poproste o pomoc a na konci nezaponte poděkovat

Oheň
Obrázek
pošlete všechnu neg. do plamenů nechte ji spálit idelní je porádnej táborák a sledovat plameny
Obrázek
táborák si asi v obýváku neuděláte ale i svíčka postačí -seldujte její plamen

Vzduch
Obrázek
mužete si představit jak z vás vítr tu neg odfoukne.
vonné tyčinky -velice dobře očistují vyhoda je že se tím dá očistit i celá místnost při zapáleni se soustředte na záměr a pak si předtsvujte jak kouř očistí vše čeho se dotkne
koupejte se v kouři.U tyčinek hraje duležitou roli i jejich vuně ,náš čich je přimo napojen na amgdalu a nepodlehá filtraci v thalamu muže velice snadno menit náš emoční stav a hodit nás dopohody.

Země
Obrázek
Kameny zyvšují vám vibrace a nasávají do sebe neg. a částečne ji transorumují .z tech bežných je nejvhodnejší křištál
pokud nemáte mužete použit o obyčejný křemen .Kmeny sice dokáži energiji trensformovat ale ale pokud je jí moc tak to už nezvádnou
roli tu hraje i naprogramovaní.Po kždém použití je dobé kámen očstit a znovu nabít. (umít pod vodou,přes noc do soli,znova umít a dát na den na slunce
u všeho zámer a vizualizace -pokud umíte stači i ten záměr a vizulaizace a kámen mužete očistit během pár vteřin)
http://www.astroesoterika.cz/polodrahokamy.htm
Obrázek
Sůl-velice dobře absorbuje negatvní energie -po použití se ji zbavte

Uzemění
Obrázek
Velice duležité je spojení se zemí (1 čakra a energetické dráhy v nohách),předsvujte si a pokud to umíte tak i vedte energiji nohama do země.
Obrázek
Představte si že jste strom a zapouštíte kořeny
jak energije proudí až do rozpáleného jádra země a tam se transforumuje
Obrázek
Promisirujte tento bod a posílejte energiji přes nej je o vaše spojení se zemí
taky pomuže být naboso a nohy namočit zlepši se tím prostup energie

Voda
Obrázek
Idelání je si stoupnout do proudu řeky ale stačí i sprcha nebo nebo jen proud z kohoutku ,soustředte se hlavne na nohy a ruce,samozdrejme nelepši namočit celé tělo
-čim bude voda studenejší tím lepši líp absorbuje
Obrázek
Svěcená voda - nemusite ji krást někde v kostele dá se vyrobyt i doma má silné očistné učinky
vpodste stejně učinky má voda očistená a naprogramovaná rozdil je jen v tom že se nemusite držet toho postupu a odříkávat tam nejake fráze v latině :)
naprogramování vody se hodi mužete takle naprogramovat vodu ketrou pijete nebo když se budete koupat.
postup na výrobu svěcené vody bude v sekci z obranou


Budte v težisti
Přesunte své vědomí do oblasti pupku vnímejte z toho mista dýchejte do nej

Dech
Obrázek
Představujte si jak nadechujete světelo a vydechujete všechn bordel,dýchjte do břich a hloubeji než normálně
dechů je celá řada kdyžtak zadejte do vyhledávače: pranajáma

Reiki
Obrázek
Pokud umíte mužete použít na očistení

Aini
Pokud reiki neumite mužete poprosit AINI ta vám ho pošle muže vám pomoct z čištenim i jinak
http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... f=20&t=265

Požádejte o pomoc
Požádejte o pomoc a očistnou energiji a představte si jako by jste ji už dostávly ,koho požádáte je na vás muže to být klidne bůh,andělé....
nezapomente poděkovat

Věda
Obrázek
AudioVisualníStimulace -ruzné psychowalkmeny ,BWGEN ,HEMI-SYNC -o tom jak to fuguje je u hemi-sync

Obrázek
Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) -elektrická stimulace mozku sabým stejnosměrným proudem 2-3mA vypadá to sice šileně ale je to bezpečné a učiné
pročetl sem asi 20 članku z uviverzit a vedlejší učinky zatim nikde nepozorovaly.Tak ted k čemu je to dobry nakpopne to DLPFC a dokonce to i odstraní negativní energiji
vetšinou stači tak 3min učinek se projevý tak za 15min a energie skočí až na 150 a vyplavý se endorfiny.Není potřeba žadnej spožitej přístroj postačí 9V baterka 2dráty a elktrody
jedinej problem je velikost elektrod jamam kovovy asi 3x3cm a nenamčim je pripdane udelt z vtany namočené se slané vodě ale ty vetši tak 5x5cm a nejkej plech dovnitř aby se proud rovnomerně rozložil.Jedinej problem u 9V batreky je že nemá omezovač proudu ale to nei zas tak važné hlava má docela veljek odpora moc vetší proud tam nepoteče je duležite si jen dát pozor na elektrody abyse dotýkaly kuže rovnoměrně pokud vše funguje tak jak má tak po rpipojení bude cítit bud nic nebo slabe mravenčení pokud to začne stípat nebo moc mravčit odpojte to se zvýšíla vodivost třeba pocením a začína narustat proud neni to nebezpečné .Při zapoojenía odpojení se vam muže zablesknout v hlavě to je normální mění se polarita neuronů)
http://www.tdcs.no/english
http://www.rotten.com/library/medicine/tDCS/
http://www.biotele.com/tdcs.html

Cranial Electric Stimulatin CES -metoda podoná predchozi akorát používá složitejší signály planuju postait z upravenyho MP3

Stimulace slabým komplexnim magnetickým polem-přistroj jednoduchej na stavbu ale nikde se nedaj ukrást potrebné signály
zadejte do googlu : Dr. Michael Persinger
http://www.shaktitechnology.com/

Smějte se
Obrázek
udejejte vše proto aby jste si zlepšily náladu - pisnička,komedie , vtip,smejte se i kdyby to mělo být ze začátku nucené

http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2008010030
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2008010033
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2008010034

Pár věcí co vám třeba zvedne náladu:
Gummy Bear song
http://www.dailymotion.com/video/x4utq9 ... r-song_fun
He Mele No Lilo (english subs)
http://www.youtube.com/watch?v=xVptV_Da ... re=related
Hawaiian Roller Coaster Ride
http://www.youtube.com/watch?v=L4X1_3VipWs
http://www.youtube.com/watch?v=q6NHeoT- ... re=related

Miten with Deva Premal - Through the Eyes of an Angel
http://www.youtube.com/watch?v=iPNmIBaZ ... CC&index=2

Declan galbraith - An angel
http://www.youtube.com/watch?v=Dn51LxzSHf0&feature=fvw

Miten & Deva Premal - So Much Magnificence
http://www.youtube.com/watch?v=AG-YE8IiV5U

Miten and Friends " Fly High"
http://www.youtube.com/watch?v=narlEJOsS40

All is welcome here - Deva Premal and Miten
http://www.youtube.com/watch?v=_NN0Kvh4 ... re=related

Deva Premal Miten in the light of love / om shree dhanvantre namaha
http://www.youtube.com/watch?v=wCT4LnWR ... re=related

In Mood Feat. Juliette - The Last Unicorn
http://www.youtube.com/watch?v=E8XD-onress

We Are The World
http://www.youtube.com/watch?v=dWeBgVvk99s
Celtic Woman - A New Journey - Reels
http://www.youtube.com/watch?v=aIxUXjJL4mk
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... ltic+women

The Voca People - http://www.youtube.com/watch?v=N6EYrqIn0yI

YAMATO drums
http://www.youtube.com/watch?v=yCp8AxiwHp0

Discovery Channel: I Love the World
http://www.youtube.com/watch?v=V5Bxymui ... r_embedded
http://www.inspiruj.cz/viewtopic.php?f=27&t=289

http://marek.blog.respekt.cz/c/59244/Du ... ch.html#t2

Pozitivní myšlení
Myslete pozitivně pokud už musíte napsat nebo říct něco negativního tak to řekněte tak aby to bylo v mynulosti a neposilovalo ego
jsem nemocný ,byl jsem nemocný ,měl jsem nemoc sice jen drobné změny ale mají dost vlyv
po každem neg. prohlášeni ,myslnece hodte aspon 3 pozitvní tím vyrušíte její neg.učinek

Vizualizace -záměr
Použijte sve předsatvyvosti a vytvořte si vlastní metody muže to být cokoli
*Základná technika je jednoduchá: pohodlne sa uložte a predstavujte si, ako cez vás prúdi biele svetlo, ktoré odnáša preč všetku negatívnu energiu(predstavujte si ju ako úlomky tmy, ktoré sa odplavujú svetlom). Toto je asi teória: nejaká energia z vás vypudí negatívnu silu. Môžete si urobiť modifikácie na nejaký konkrétny živel(vodopád z vás spláchne špinu, vysuniete imaginárny koreň, cez ktorý tú fuj-energiu vysaje zem, oheň spáli kúsky dreva,...), prípadne na vašu obľúbenú bytosť(drak spáli čierne kusy tmy, Legolas ich rozseká mečom,...myslím to vážne).

Těch metod je mnohem víc ale tohle by vám mělo stačit na to aby jste si mohly vybrat co vám vyhovuje
*pokud chcete některou podrobnějš napište
*pak jeste budou metody které pracují z čakramy a energetickým systémem ale ty necháme až proberem aspon základy energetického systému

Když nic z toho nepomůže :
Obrázek
konec 2 části :)
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -Energetický vampirizmus

Příspěvekod ATA » ned, 15. lis 2009, 13:02

Po odstranění negativní energie by jste měli být na normání energetické hladině někde u tech 90-95.
Na to aby jste se tam udžely to chce pozitvní myšlení a když už spadnete hned se pomocí metod na očistění vrátit.

Ješte je tu jedna věc kterou je potřeba aspon okrajově zmínit než se dostaneme dál :

Energetický vampirizmus -kradení energie
Dělají to téměř všichni a naprostá vetšina si to vůbec neuvědomuje.
u některejch je kradení energije otázka přežití mají tak zablokovanej energetickej systém že mají problém zjiskat dost energie a bez přisunu z venku skolabují.
Dalši kradou prostě proto aby jim bylo líp aby se cítily silnější.

Tyhle "upíry" mužeme rozdělit do několika skupin podle toho jakým způsobem nás vysávaj
1.Většina lidí
Pokud máme málo energie tak se automaticky spouští ovládací dramata sou to naše strategie na zjiskání /ukradnuti
energie které sme si vyvinuly v dětsvý prodrobnejš si o nich povýdáme zavchíli , de v nich o to donutit obět aby nám dala energiji.Obranou je uvědomit si co se děje,
2.Nekteří kradou i přimo a tyhle pomucky nepotřebují kradou hlavne od těch co nemaj obranu sou otevření,porad je to nevědome a chyba je i na naší straně že nemáme obranu
3.Ti co to dělaj cileně - s těma sou nejvetší problémy moc dobře vědí co dělaj mužou to být jak lidé tak astrální larvy nebo jiné bytosti

Vše je propojeno se vším co jsme kdy vnímaly, na co jsme mysleli jsme si vytvořily energetické spojení mužete si to peřdstavit jako provázky,potrubý přes ketré se přenáší informace a
energie.Ćím časteji toho spojení použijeme tím ta trubka buda tlustší ,čím vic se na objekt zameříme tím víc bude zkrz potrubý proudit energie -tady už záleži jetly potrubý jen otevřeme nebo energiji v něm i smerujeme -posílání,vysávání.Ve vetšině připdadů se spojení jen otevře a pak je to jak 2 nádoby spojené potrubým hladiny energie se začnou vyrovnávat.Tyto napojení vznikají z velké časti samovolně vpodstate ke všemu na čem spočine vaše mysl pokud to nezrušíte je to pak s námi energeticky propojeno -bud je tam jen spojení nebo do toho dátváme i část své energie zustane tam náš otisk.Tento otisk bude tím silnejší čím víc jsme tomu dali pozornosti nebo třeba i když to bylo hodne dlouho ve našem erergtickém poli hodne silně to lze vnímat u uměleckých děl do ketrých dá autor kousek sebe.Ale je to ve všem náš otisk je i na fotce v textu keterý napíšeme.Zkuste si někdy přečíst stejný text který napsaly ruzní lidé pokud jste vnímavější pocítíte rozdíly.Tyto spojení se pak dají vužívat v léčení ,zjištování informací,nebo i magickému utoku.
Pak je tu jestě jedna duležitá věc o techto energetických spojeních a to lěpění ale to budeme řesit až v dalším článku.
(z vědeckého hledika se to vysvětlit zatím nedá snad jen přirovnání těchto spojení k axonům neuronů čim víc se používaj tim je pamětová stopa silnejší,a když ji nahodu sputíme tak zas spustíme i tu emoční reakci z oběktem spojenou a u silnejších i zpětnovazebnou smyčku,empatie-zrcadlové neurony,imitace, timhle by šlo vysvětlit jak se naladíme na stav človeka a převezme ho ale už to nevisvětlý jak se knám ta informace vlastně dostala když je to napojení na dálku nebo to proč se druhému ulevý když k nám přeteče nejaká neg. )
The Neuroscience of Emotions-http://www.youtube.com/watch?v=tShDYA3NFVs


Tak spátky k vysávání samotné vysáti energie není zas tak strašnej problém pokud je to od normálního človeka tak se hladiny jen vyrovnaj hlavní problém u toho je to že se vyrovnaj i hladiny negativní energie a když k vám nejaká přiteče tak zas musíte znova čistit a taky vás odřízne od zdroje .Jinak pokud máte dost mužete energiji klidně rozdávat ale chce to z rozmyslem nacpat někomu energiji je jen krátkodobé řesení třeba při nemoci ale pokud to budete dělat pořád tak se nic nenaučí jeho systém bude stále zablokovanej a a stane se na vás zavislej .Na to aby se na vás někdo napojil stačí kdyžna vás pomyslí.

Obrana
Obrázek
Ja používám jen pasivní obranu první co je potřeba udělat je se odpojit přerušit energetické spojení které k vám přivádí neg. energiji nebo vás vysává
-většinou na to stačí záměr a jednoduchá vizualizace -napríklad si představte světelné linky-provázky a jak je prestřiháváte nužkami,přeseknete nožem ,mečem,spálíte...
-nebo jak se od vás odlepují chpadala
-budte kteraivní a najděte si vizualizaci co vám bude vyhovovat mužete třeba použit i jen vizualizzaci zavření kohutku
-mužte to brát but konkterétně k nejaké osobě nebo obecně všechny vazby co na vás negativně pusobý (přes keteré k vám proudí neg,) připadně i ty co vás vysávají
mužete stopnout i všechno odesíláni energie ale to není moc vhodné protože se uplne odříznete od prostředí
-mužete pridat i gesta třeba zkřížení rukou , nejaké runy...
-poproste třeba své podvědomí at vše nepotřebné odpojí http://www.youtube.com/watch?v=IZUEAXDF45g

tak ted by jste měly být odpojení hodte si štít aby se to zas znovu nenapojilo použijte u toho nějakou vhodnou vizualizaci
-občas se vyskytne malej problém v tom že jste sice chránění před napojením z venku ale ne pred svou blbostí a dříve nebo pozdějí si sami vytvoříte hodne dalších vazeb
(da se to nasvit do štítu ,nejduležitejší čast je se sousředit aby přes štít neprošla ta negativní)
-jako další věc jetště mužete uzavřít, semknout svou auru aby se k vám nic tak snadno nedostalo a tolik jste nevyzařovaly (je to vpodstatě to samé co štit jenom jinými slovy)
hodi se to ve stresovech situacich, ceste v MHD... pokud ste moc otevření tak jste jak houba a sajete všechen bordel z okolý
diskuze o tom jestly je dobré používat štíty -muj názor je ten že v teto fází to dobé je než se naučíte jak problémum předcházet pak už je nebudete tolik potřebovat
http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... ?f=5&t=231

Tohle je takova pasivní obrana odpojit se a zabránit napojení na naprostou vetšinu pripadů stači,akorát jednou se mi stalo že sem musel použít obranu aktivní
to se na mě napelilo neco z astrálu a prudce odsávalo energiji tak dostalo menší šupku a dalo pokoj vizulizace svtelné exploze ,ohně, propíchnutí atáme.
V případe že byjste byli ve važnejch problémech a ne co po vás šlo jsou i další metody obrany z té staré magie ta je celá taková temnejší pokud žádnej hodne vážnej probem nemáte tak to nečtěte !!! http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... 9&start=15 zbytečne by vám to udělalo bordel v halvě a mohlo vyvolávat iluze,bloky

tak a ted se přiznejte kolik z vás se na to pokoušelo kliknout :)

konec časti 3a
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -Energetická dinamika lidských vztahů

Příspěvekod ATA » pon, 16. lis 2009, 20:34

Energetická dinamika lidských vztahů

Puvodně sem chtěl napsat článek složenej z poznámek z knihy Celestinské proroctví ale zjistil že to nemá moc cenu bylo by to priliš vytžené z kontextu a sou tam i další temata keteré sou hodně duležitá a bude o nich v dalších článcich. Takže místo článku dostanete celou knihu a ja nebudu muset pulku opisovat :).
Kdybich tady napsal članek tak se na knihu vykašlete a uteče vám strašně moc duležitejch věcí. Tahle kniha je jedna z nejlepších co sem četl je to vysvětleno hezky srozumitelně od základů a formou příběhu.Duležity informce tvoři přibližně 1/10 obsahu knihy .

Tady stručně co v knize najdete
http://natura.baf.cz/natura/2003/4/20030403.html
ukázka z filmu tohle už vás snad k přečtení knihy nakopne http://www.youtube.com/watch?v=haq5zBXlK_Y
Obrázek

duležité!!! ........ James Redfield: Celestýnské proroctví +Tajemstvý Shamabaly+poznámky ............... duležité!!!
..................................... http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... 9355_c.rar
.................................................

když nic jinyho tak si aspon přečtěte ty poznámky v dalšich člancich budu na některejch informacich z knihy stavět a dal je rozšiřim
pokud mate čas tak si pročtěte i tu shambalu

Film: http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... roctvo.avi
oproti knize je tam toho strašně málo ale jinak super film
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » čtv, 19. lis 2009, 12:17

Tyhle texty sou opravdové poklady a daly mi mnohem víc než spousty knih , až je budte číst nečtěte je jen očima :)
Oprvadu doporučuju si tohle pročíst stojí to zato, je toho sice docela dost ale nikdo neříká že to musite přečist za večer , ja to pročet za 2:) ale chce to si to idelne pročit vickrát a halvně ty informace začit použivat v běžnym životě

Co tam najdete:
-Pozitivní naladění - dech
-Meditace -asi nejlepší uvod do meditace so sem kdy četl ,na tohle si vzpomente až pak bute číst nějkej jinej článek o meditaci nebo koncentraci vetšina z nich to tam totiž zapomen zmínit a pak vnikají zbytčné hranice a bloky.
-Hranice -jejich vznik a rušení
-Strach
-Meditace vipassaná-meditace všímavosti -velice duležitá a hodně lidí ani nevý že existuje znají jen metody koncentrace a váží se na ně
-Co udělat z myšlenkama v meditaci
-Lpění
http://www.lampa.cz/prednasky/vipassana.html

Obrázek
tady je další rozšíření jak vzniká EGO,pričiny problému,jak je řesit...
http://www.lampa.cz/prednasky/prekrocen ... uality.htm
http://www.lampa.cz/prednasky/mat.html
http://www.lampa.cz/prednasky/budapsy.html
http://www.lampa.cz/prednasky/propadnout.html
http://www.lampa.cz/prednasky/retez.html

http://www.lampa.cz/zenpovidky/divka.html

Tady v tom je skoro vše :) ale bez predchoziho pročteni članů to možná bude težce pochopitelné
http://www.lampa.cz/zenpovidky/Verit_celou_mysli.html

Kousek mapy -par poznámek neni to dokončený
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... mapa+2.jpg
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » pát, 20. lis 2009, 11:57

Ted trochu probereme dusledky těch strachů ,emocí a naší činnosti všeobecně a jak je odstranit.
Nejde to jen tak zamést pod koberec ,to sice pomuže ale na jen na chvýli pak se problém vynoří a udeří jeste z větší intenzitou.
Obrázek
Celé se to dá brát z mnoha uhlů pohledu a na ruzných urovních.Zde je pár z nich každej se hodi na něco něketré to berou jen po povrchu něktré do hloubky...

Uložená negativní energie
Pokud se negativní energie co vyprodukujeme třeba stresem neodstraní tak se uloží do těla.
Nevým jak přesne to funguje asi to bude pracovat na víc urovních na te fyzické to zpusobý oslabení těla ,nebo přimo nemoc ,poškození ,na te nergetické to pak budou ruzné bloky v proudění energie.Nebo to take mužou být naše negativní programy návyky .
Meřim ji kavadlem ale zatím sem neřešil co to vlastně měřim ketrou z tech složek nebo jestly všechny .Prostě mi to hodi hodnotu podle te se da docela dobře poznat jak na tom človek je pokud je hodnota vysoká tak má hodne vážne fyzické nebo duševní poroblémy.

Nají zbavení mužete použít stejné metody jako na odstranění te normalní enegativní jen to chce jít víc do hloubky .(tady dam jen metody co pracují z energiji jedou použít i metody z jiných pohledů )

Docela dobře mi to de třeba mantrami OM a Gájatrí ,spojim je z vizualizací a záměrem , pustím si k tomu nahrávku od dalajlámy , postupně zesiluju hlas a a pak zas utišuju pusobý to pak na ruzne urovně.

Gájatrí mantra - Mantra osvícení
 Óm Bhurbhuvásváh Tat Saviturvarénjam
Bhargódévasja Démahí Dhjójóna Pračódaját

Meditujme na Zářivé Světlo Boží Přítomnosti, abychom očistili a osvítili naše Bytí a všechny světy.

Docela dobře fungoval I radionický-orgonitový generátor programovaný přes PC.
Pak třeba práce z čakrama a energetickým sytemem ale k tomu se dodtaneme až časem.

Pokud budete čistit opravdu silně muže se vám stát že učítite bolest ,tlak ,pulzováni...
v nějake časti těla to se rozbijí bloky je dobré to nechat proběhnout ale zas tomoc nehrotit
držet do na hladině kdy to není nepřijemné .Jak se blok rozbije, nebo když nahodou sputíte negativní program muže se vyplavyt spousta neg. energie-te se hned zbavte
muže to ve vás taky vyvolat nějakou vzpomínku ,emoci .Na to se pak bude hodit další metoda co stím přímo pracuje .
Obrázek

Mozek
Tady se na to mužete dívat jako na vadnej hardware a sowtware.
Mezi neurony vznikají vazby keteré spojí jinak neutrální událost z negativním nabojem (hypokampus,amygdala)
čim časteji se to deje tím je toto spojení sylnější a při jisté urovni pak podporuje samo sebe.
Naš mozek se při tom doslova přestavuje mužou se zmenšovat a zvetšovat časti mozku .
Tuhle neuroplasticitu ale mužeme využít i pro náš prospěch a přestavyt si mozek podle našich představ.Postupně špatné vazby oslabyt,odpojit (sami pak budou slábnout když se nebudou používat) nebo možná i cílne zrušit .Metody budou stejné jako u ostatnich jen je to jíný pohled na to jak pracují .
Obrázek

Myšlenkové formy – larvy
Na cokoly pomyslíme vytvoří svůj otisk v astrálu -myšlenkovou formu pokud si jí dál nevšímáme tak po čase vyčerpá svou energiji a zanikne,ale pokud na danou věc myslíme opakovaně tak tomuto otisku stále dodáváme energijia on sílí . Jak postupně roste tak si v jistém stádiu uvědomí sam sebe a vznikne astrální larva.Larva je zakladní astrální havět a je jich všude plno sou nalepeny na človekua živý se jeho enrgijí.Jak jsme řekly larva zjiská jiste vědomí s tím přijde i pud sebzáchovy snaží se prežit za každou cenu pokud ji pravidleně krmíme tak je klid ale běda ji zapomenout dat nažrat .Jí pak jde o život a snaží se svou potravu všemožne zjískat ,než si řekneme jak to delá tak se ještě vrátíme k tomu jak vzniká.
Nejčasteji vznikaj larvy z emocí protože ty maj hodne energie například larva strachu další je traba larva sexu ,jinak všeobecne jakkoli opakující se činnost všechny naše psychické zavislosti(kouření ,drogy..).Larva chce vždy tu energiji co ji stvořila aby se jí mohla nakrmit a posílit .
Jak larva roste tak jí přestane dodávané jidlo stačit chce víc ,rostu i její schopnosti
posupně se nás snaži ovlyvnovat aby přitáhla,spustila danou situaci a mi jí polsaly energiji .
Začne nam pozvolna našeptávat udělej tohle … když dále zesílý dokáže přimo ovlyvnovat realitu a ty situce k nám přitáhnout v konečné fázi pak plně ovládne naše vědomí a nás pak bude zajímat jen to jak ji nakrmit dokáže taky spustit halucinace .Ale nemějme jim to za zlé my jsme je stvořily a je to naše zodpovědnost oni se jen snaží prežit a osamostatnit my by jsme v te situaci dělaly to samé (a děláme).Ale at sou v tom jakkoly nevině musíme se jich zbavit jinak nás pomalu visály do poslední kapky.

Když se larva nakrmí tak dá vetšinou nejakej čas pokoj zaleží jak je silná a jak dobře se nažrala muže nam to pomoct na par hodin nebo dní .V teto chvýli si teprv vetšinou uvědomíme co se stalo ale to už je pozdě už se najdedla a čeká na další priležitost (slabé čekaj až budem oslabeni silné si tu situaci přivolaj nebo nas přimo ovlivní abychom ji spustily )
Tyhle larvy se mohou dále vyvýjet a mohou být mnohem vetší ,pokud je vytváři skupina lidí tak tomu říkáme egregor -např. u náboženstvý
Larva vás muže I do jiste miry chránit ste přece jen její zroj potravy ve vijemčnejch připdadech se larva muže přenést na jiného človeka nebo -to muže byt i prostředkem magického utoku.

Boj s larvou
Boj z larvou jakmile pomyslíme na její likvidaci tak tak se samozdřejme začne bránit de jí přece o život.Napřed se vás bude snažit ukecat -že vám prináší potešení ,že tak mo nevadí ,že je prospěšná pokud máte slabou vůli tak se jí to ukecání možná i povede .Pokud tohle překonáte tak přijde boj bude se vás snažit ovládnout najít chvilku vaší nepozornosti a nakrmit se.Když je dodst silná tak vám přimo do cesty bude strkat situace aby se mohla najíst.Tady pomuže jen vytrvat nemá cenu k ní citit nějaký odpor nebo se sažit o boj tím ji dokonce mužete i posýlit ale hlavně tím osbýte sebe a ona vás pak snadneji dostane .Jedna z možností je nechat ji umřit hlady ale to muže trvat docela dlouho a když už má fakt namále tak udelá vše aby se zahchránila muže vám slibovat ruzné veci že vám bue pomáhat atd... možná je to i pravda ale jak dlouho to vydží stejnak je to jen další past a at nabýdne cokoly nemá to takovou cenu jako se od ní osvobodit .Na to aby jste jí mohly vyhladovět budtete potřebovat bdělost aby vám nemohala něco nakecat a taky se idelně vyhnout situacím keteré ji krmí .Když to vezme na jiné urovni musíte odstranit pričinu proč vlastně vznikla -viz ostani metody kčemu by lo se jí zbavyt když si zachvilku vytvoříme další.
Aby jsme to nebraly jen negativně exituje i druhá strana sou i larvy pozivní larvy ketré jsme si vytvořily pri pozitivních činnostech a myšlenkách ale v duledku to dopadne stejně staneme se závislý a bude se jich potřeba zbavyt (ale napřed dobrý začít těma špatnejma )
Larvy se daj tvořit i cíleně a dát jim nejký učel ale tam už se to většinou delá tak by se to nemohlo zvrhnout a máme stále nad larvou kontrolu .
Malem bych zapoměl na tu nejotravnejší a nejsilnejší larvu – naše EGO je to sice trošku mimo puvodní pojetí ale docela to na nej sedí .
Další info zatim sem četl jen malej kousek ale vypada že to bude podobnej pohled jen tady tomu říká kyvadla :
http://www.edisk.sk/stahni/30806/Vadim_ ... .09MB.html

VAROVÁNÍ: Dávejte si pozor na to na co myslíte to čemu veříte se stává zkutečností tak at si zybtečne nevytvoříte další iluze keteré byvám stály v cestě .

Převzato z :
http://13.komnata.eu/skolamagie/viewtopic.php?t=56
Autoři: Aldarion a Bussulli
V tomto cvičení sa pozrieme trochu na zuby najčastejšiemu nepriateľovi začínajúceho astrálneho cestovateľa (ako som to tak sledoval na fóre) a to larve. Z teórie už vieme, že larva sa priživuje na našich emóciách. Najčastejšími larvami sú larvy žijúceho zo strachu. Pri cíbrení schopnosti vidieť astrál ich môžeme uvidieť. Aký budú mať tvar? A o to práve ide... Larva bude mať taký tvar, aký jej naše podvedomie priradí. Necvičený mág takmer naisto uvidí tvar, ktorý ho vydesí ešte viac a to je presne to, čo larva chce. Dostať svoje papaníčko, svoju dennú porciu poriadneho strachu. Dnes sa mrkneme na to, ako to spraviť, aby larva utrela hubu na sucho.
Je to jednoduché na vysvetlenie ale chce to nácvik a disciplínu:
KROK 1: Kľudne sa posaďte alebo si ľahnite, zavrite si oči a uvoľnite sa. Chvíľu sa nechajte unášať voľne myšlienkami a vonkajšími zvukmi, až sa dostanete do stavu polospánku. Nezabudnite však na úlohu. Ak pri tom nakoniec zaspíte, nevadí. Skúsite znova v odpočinutejšom stave.
KROK 2: V tomto stave polospánku si predstavte, ako by asi vyzerala larva „strachu“, keby ste ju stretli. Poriadne si ju poobzerajte, užite si ju vo svojej vizualizácii. Ak to začne byť nepríjemné, otvorte oči a vydýchajte sa. Zapamätajte si však všetky tvary a pocity.
KROK 3: Zapíšte si to.
KROK 4: A teraz sa na to pozrite pri bdelom stave, na slniečku, vonku, niekde kde ste v pohode. Zoberte si druhý papier a v takom jasnom a bdelom stave si celú larvu prekreslite na iný tvar. Dajte jej neutrálny tvar. Nie taký pred ktorým máte rešpekt, nie taký, pred ktorým máte odpor. Preto nie, aby stretnutie s larvou „strachu“ nevbudzovalo odpor ani strach. Na druhej strane jej nedajte ani taký tvar, ktorý je vám milý. Treba byť čo najviac neutrálny. Dajte jej tvar, ktorý vo vás nevzbudtuje žiadnu zvláštnu emóciu, iba zvedavosť. Musíte byť schopní k tomu tvaru pristúpiť a bez emócie sa ho mentálne „dotknúť“ a manipulovať s ním.
KROK 5: Znova vhupnite do polospánku a znova si predstavte larvu „strachu“. Je možné, že automaticky naskočí predchádzajúci tvar. Výborne. Teraz je chvíľa ho prerobiť na „svoj“ tvar. Nemusí sa to podariť na prvý krát. Tento krok treba opakovať dovtedy, kým si nezafixujete „svoj“ neutrálny tvar larvy natoľko, že naskočí vždy keď si na larvu spomeniete.
A tým dostanete larvu pod kontrolu. Platí to aj na tiene. V okamihu totiž ak dostanete pod kontrolu jej tvar, je koniec ilúzie tvarov a s ním aj koniec negatívnych emócií, ktoré v nás ten tvar prebúdza. Získame rovnováhu alebo dokonca presilu. Ďalej už podľa vlastného gusta a skúseností.

Tento spôsob sa používa na prevenciu, resp. je účinný, keď sa na vás prilepí larva a potrebujete sa jej zbaviť. Postup na larvy iných emócií je podobný, napr. pri larve nenávisti si predstavíte osobu, ktorú nemáte radi a budete na nej hľadať aj dobré stránky (priznávam, občas je to riadne ťažké) atď.
*larvy de i přimo ničit třeba rozpuštěním ,zapichnout magickou dýkou ,vizualizace ,uvěznit je v magickém zrcadlovém štítu.Ale u všech techto variant by jste to měly delat bez odporu k larvě jinak by to tvořilo zbytečne další problémy likvidace larvy muže nekdy pomoct dá vám dodt času na odstranění příčiny než stihne vyrust další.
Obrázek

Programy
Dá se na to dívat podobně jako na larvy akorat ted to nebude vnejší ale vnitřní -mozek software

Karma
Na to jak to celé funguje je spousta teorijí ale nám bude bohatě stačit řict tohle
"Co člověk zaseje, to také sklidí"
Před následky svých činnu utect nemužeme to jetly tvoříte dobrou nebo špatnou karmu nas vede k otázce co je dobro a co zlo nema cenu se v tom moc hrabat prostě použijte svoje svědomí tak aby jse byli čistí sami pred sebou.Postupne s mohou kriteria měnit a to co ste predtím viděli jako dobré ted budte vnímat jako spatné ale pokud jste prve jednali z nejčistšímy umysly tak by nemel byt zas takovej problém .Měly by jste se pokoušet karmickej dluh vyrovnat konat dobré tím odčinit to zlé muže te si i naddělat nejké to dobro do zásoby :).Ale tady trochu pozor na to aby jste nedělaly dobro jen pro ro že chcete dobrou karmu měli by jste dělat dobro proste proto že je to dobré pro nic víc.Tak jako tak pořad lepši delat dobro než zlo .

Někteří karmu odmítaj a tvrdí že si to vymislely lidé ono totiž I kdybi žádná nebyla vy tomu budte věřit tak fungovat bude , ale proč ne je to spravedlyvej system.
Nasledky karmy se mužou projevyt až za nekolik let nebo třeba životů ale muže to být taky
jen pár vteřin.
http://www.lampa.cz/povidky/palivo.html

Karma v akci :) http://www.videotube.sk/video-videa/384 ... nline-info
Obrázek

Zivotní lekce
Podle tohoto pohledu sme si před naroznením na sebe připravyly ruzné učební lekce
to v čem by jsme se chtšly v tomto živote zdokonalit .Daná lece se opakuje tak dlouho dokud ji nesplníme pokud ji neuděláme tak da vetšinu chvilku pokoj a pak se po čase zas vynoři
Lekce to bude stejná ale situace se muže trošičku změit žasem byvají taky lekce tvrdši a
tvrdši pokud nespnime tak se přitvrzuje za každou cenu se nas snažit dokopat k tom aby jsme s tim něco začaly dělat.


Energetické vazby
viz. info u vysávání

Lpění
http://www.lampa.cz/zenpovidky/divka.html
viz předchozí články

Šamanizmus
-ztráta časti duše
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » pát, 20. lis 2009, 19:19

Discovery #4: Release and Recharge

překlad manuálu a nahrávky:
http://wiki.astralni-cestovani.org/W1-_Discovery

Obrázek

Další techniky:

Technika rekapitulace
Z ruznejma variantama teto techniky se mužete setkat v mnoha sytémech zde je verze z knih Carlose Castanedy

Rekapitulace je tradiční čarodějná technika, která slouží k přivolání a znovunabytí energie, kterou jsme už vyčerpali během našeho konání v minulosti. Rekapitulace rovněž slouží k uvědomění si a překonání našich polovědomých či nevědomých reakcí a návyků, které jsou osvojením si různých vzorců chování, mnohdy tak hluboce zakořeněných a skrytých, že o nich nemáme ani tušení. Rekapitulace se skládá z vybavení si všech lidí, které jsme potkali, všech míst, která jsme navštívili, všech pocitů, které jsme měli, od současnosti až po nejrannější vzpomínky. Po patřičném vybavení si všech okolností celou událost vyčistíme dechem zvaným zametací dech.

Nejprve je třeba vytvořit seznam osob, které jsme potkali v průběhu našeho života. Postupuje se od přítomnosti do minulosti. Když je seznam hotov, vezmeme si z něj první osobu a první událost, kterou hodláme zrekapitulovat. To znamená zrekonstruovat a vybavit si vše, co se týká celé události. Začínáme fyzickým prostředím, pak přejdeme na osobu, s níž jsme tuto událost zažili a zkoumáme vše, co jsme cítili. Celý tento proces je doprovázen zametacím dechem. Ten se skládá z rytmického a hlubokého dýchání a otáčení hlavy v polokruhu z pravého ramena na levé a zpět. Nádech začínáme s hlavou na pravém rameni a pomalu otáčíme hlavou doleva. Nádech končí, když naše hlava spočívá na levém rameni. Pak provádíme výdech stejným způsobem, ale opačným směrem. Výdech začíná s hlavou na levém rameni a končí na pravém.

Při nádechu si představujeme a cítíme, že přitahujeme zpět energii, kterou jsme zanechali na místě události i v dané osobě. Při výdechu se snažíme ze svého těla vypudit všechnu cizí energii, kterou v nás zanechali druzí lidé během rekapitulované události. Při tomto rekapitulačním dechu se snažíme cítit dlouhá vlákna rozprostírající se jako vějíř, rozpínající se z bodu v našem pupku. Snažíme se představit si, že tato energetická vlákna se otáčí v polokruhu synchronně s naším pohybem hlavy. Tato vlákna rozprostíráme během rekapitulace přes prostor a čas k osobě, události a místu, jež zkoumáme. Výsledkem je možnost vrátit každý moment našeho života a jednat tak, jako bychom tam skutečně byli. Kdy máme skončit s rekapitulováním dané události by nám mělo říct tělo samo. Je to tehdy, když naše energie je přitažena zpět, cizí vypuzena a celý okamžik přejdeme bez jakýchkoli emocí.

Rekapitulace a snění jde ruku v ruce, neboť rekapitulace uvolní obrovské množství energie, které je třeba ke snění. Rekapitulací se čarodějové osvobozují od tíživých emočních vazeb a zdokonalují svoje energetické zdroje a uspořádání výdeje vlastní energie.

Pro muže i ženy platí v rekapitulaci stejná pravidla. Pouze ženy by měly začít s rekapitulací těch událostí, které se týkají sexu.

REKAPITULACE
-lze pomoci ní přivolat energiji kterou jsme ztratily v dřivejšich činnostech
-tato energije je poteřbná pro snění a vnímání nefyzického světa
-rekapitulovaní připomenout si všechny lidi s nimž jsme se setkali všehny místa která jsme viděli,všechny pocity jenž sme meli za celí svuj život
počinaje přitomnosti až k nejranejšim vzpominakam a pak je dočsta vimest jednu po druhe zametacim dechem
-nadechovat se nosem a zaroven otačet hlavu doleva,vydechoavt a otáčet havu doprava
-toto dychani je klič k rekapitulaci nadechovani nam umožnuje stahnout zpět energiji kterou jsme ztratili a vdechováni nas zbavi cizí nežadouci energije která se v nás nahromadila
-snažit se vicítit dluhá pružna vlakna ktere se pohybuju ze stredu tela potom sinchronizovat otačivý poh hlavy z pohybem techto pomyslných vláken.Jsou to pruduchy jenž prinesou zpět energiji.
Tyto vlakna se rozpinaji napríč prostorem a casem k lidem ,mistum,udalostem to ma za nasledek že se mužeme vratit do kterehokoli mista a jednat tak jako by sme tam skutečne byli
-pocity a události prožit do co nejmenšich detajlu a počistit je zametacim dechem
http://www.metacafe.com/watch/139653/wh ... come_from/
Odpuštení, smíření
Velice silná věc ,tím že odpustíte zbouráte hranice ,již tam nebude žadný rozpor a nebudou vznikat další problémy.

Řekněte si v duchu, nebo i nahlas:
"Prosím za odpuštění všechny bytosti, i já vám i sobě z celého srdce odpouštím."

Mužete to brát takhle obecně nebo to přimo vztáhnout na nějkou situaci ,osobu ze začátku to bude velice težké sílem je aby jse dokázal fakt od srdce odpustit ne jen si to řict
Když odpustíte tak už ve vás nebude žadná zloba budete situaci/osobu vnímat neutrálně ,nebude jí přát nic zlého. Daná osoba stejnak neunikne a karma ji časem dostane ale mi se do toho vubec nemusíme plést.

Kombinace více technik
Jako základ použijeme třeba tu metodu z gateway to jak moc to bude složity hodne zaleží na tom jak moc věříte jak se umíte odevzdat
někomu stačí říct odpouštíím ,pouštím se a je hotovo ale jiní jako třeba já se v tom moc rejpaj a malo veři tak to má pak víc kroků :)

Návrh postupu (zatím pořadně netestováno):
-očištění zvednutí energie ,čím vic se energiji zvednete tím snadnejší pak bude práce budet mít víc bdělosti,všímavosti,budete mít vše rádi,bude se sadneji odpouštet a spištené emoce a strachy budou mnohem slabší budete nad nimy mít veší kontrolu (tento krok mužete udělat i při OM v připravném procesu)
-přesun do ohniska 10 (Truhla,OM,REBAL,Afirmace,Přesun do ohniska 10)
-otevři truhlu a vnímej první vyzařovní co z ní vyjde (nervozita ,strach ,emoce ,vzpomínka,myšlenka....)
-vyndej z truhly a pozoruj (všímavost) hledej příčinu
-pokus se udržet pozici pozorovatele aby tě strach a emoce neovládly pokud budou emoce nebo strach přiliš silné použí na ochranu štít nebo si zvedni energiji
postupně se uč zvládat situaci i z nižším množstvým energie a bez štítu ,mel bys pak dokázat reakci kontrolovat aby se nerozběhla
-snaž se prohlédnout řetez příčin co nejdál nerozhodnost/nervozita-uzkost-strach-strach se pustit-lpění-touha-ego
-pak začni z rozpouštěním článků tohoto řetezu -hranic kde a jak začneš je na tobě tady par prikladů:

Vyrovnání energijí
Představ si světelná vlákna co tě spojují z danou situací,osobou a nádechem do sebe nasávej všechnu energiji cos v situaci zanechal a naopak při výdechu zas vrat energiji ketrou sis vzal
-da se takhle nabrat už ztracená energie někdy ji bude možná nutne trochu očistit
-možná nejen energie ale i kousky nás zde me napadá přirovnáni z tou ztrátou kousku duše v šamanizmu
-taky by to mělo rozpouštet larvy vezmeme si zpátky energiji keterá je tvoří
-častečne asi i rušení karmy pokud by tam ty nergeije zustaly tak by se nažily vyrovnat podobná situce znovu setkáni s človekem...

Rušeni vazeb
Zase si to pžedstav jako světelná vlákna tentokrát je budeme rušit takže jakákoli vhodná vizualizace preseknutí pžestrihnutí... (u gateway to řeší tou bublinou ale tohle se mi zdá vhodnejší)
-puštení se lpění
-rušeni/oslabeni synptických spojení v mozku oslabýme to spojeni keteré prřazuje k oběktu emoci
-zrušení vzájemného ovlivnivání ,vysáváni keteré probýhá pres tyhle spojení
-odstrhnuti larvy od jidla

Smiřeni ,odpuštení
Timhle se hranice hezky rozpustí

je i mnoho dalších možností ale tohle by mělo stačit

Nakonec vnímej čistou vzpomínku možná zjistíš že bude o dost jiná než předtím ted už bude tvuj pohled čistý nezaktytý tim nánosem strachu emocí nebude tolik ovyvněna intrepretačním sytémem.Ješte si to jednou projet v hlavě jak to zvniklo proč to zvzniklo ,co se prve dopravdy stalo mužeš to vzít i z pohledu ostaních zučastněých,
pouč se z toho a pak čistou vzpomínku absorbuj do své bytosti .


Lucidní sny
LD je idealním mistem na zbavení se strachu ,mužete tam nasimulovat jakoukoli situaci ,začneme hezky od snu přesneji noční mury.

Noční můry vetšinou tam právě utíkáme před nějakým strachem(problémem) nebo jsme jim plně paralizováni napřed je potřeba si uvedomit co se vlastně děje a strachu se postavyt
-dostat se do LD jakmile se vám to povede tak už nad vámi nemá žadnou moc.Teda spon v tom připadě že si uvedomíte jakou moc máte v LD vy on se bude jetse nejspíš chvilku pokoušet utočit zastrašit vás.V tehle fázi se to vetšinou obrátí v boj najdnou máte moc tak si jdete ze stracehem vyrovat učty a pořádne mu to natřete někdy sou to opravdu zajímavé souboje .Ćasem vám dojde že boj asi není to nejlepší řešení že bude lepší zjistit co po vás vlatně chce a kde se vzal tady na to máte jedinečnou přiležitost muže nás i předem upozornit na ruzné problémy co se v psychice odehrívájí.Ne každej si ale chce povýdat něketrej vás radši rozseká na kousky ,mě se přihodila ta druhá možnost :D proste sem tam stál a umíral tady se najednou vynořil dalši strach a to strach ze smrti a začal sem se znovu bránit ale pak se mipovedlo se tomu poddat a sedovat. Pokud se vám to povede mate z velké části máte vyhráno je tam duležity si zachovat uvedomní že se vam nemuže nic stát že ste víc než tělo (i dyž v tomhle připadu jen snové).Pote sem v snu umřel a vzanášel sem se nad svým snovým tělem a jen nezaujate sledoval dokonce sem nepocitoval ani žádnou zlobu nebo něco takového.Přišlasilná uleva jako bych schodil velké závaží.To umirani chce docela pevny nervy aby tam človek zustal jen pozorovatel v něketrech LD je bolest je vetšinou zatraceně realná ne že by byl zas takovej probélm ji ztlumit nebo se vylečit je to proste boj z pudem sebezáchovy jedním z nejsilnejšich pudu co máme.

A nakonc to nejtěžši převést tohle uvědoměni z LD do reálného světa ale samozdřejme zachovat si pud sebezáchovy tady slo jen o to zbavyt se strachu který zatemnuje vaši mysl a paralizuje vás.(i v astrálu si to chce dávat pozor co vás valstně chce zabít).Na praci ze stracem nemuste čekat na nočni muru pokud budte v Ld mužetes tím pracovat cílleně.

Tohele se mi povedlo asi jen 2x vetšinou bojuju prostě ve me jeste zustáva zloba že me chtěl nekdo zničit a du semu pomstít nebo to beru jako zábavu a přiležitost pro vyzkouseni schopnosti v LD aspon už vým že je tam něco víc .Hold čeká me jeste dlouhá cesta.Je zede docela zajimvá spojitost z šmanskou iniciaci kde šman prožije roztrháni těla nebo nejakou jinou smrt aby se mohl zrodit v nové podobě očištěn

Nakonec ješte jedna poznámka o strachu . Strach neexsituje v přitomnosti vždy se bojíme toho co bude ne toho co se právě děje ,ve vetšine případu nám ta strachová rekce v ničem nepomuže spíše naopak tak proč se bát je to zybtečné jedine co potrebujem je být bdělía řešit problém až přijde ,jestly vubec přijde .
tady ještě par pisniček:http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... +nurra.rar

Obrázek
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

cirkadiánní rytmus - SEROTONIN / MELATONIN

Příspěvekod ATA » úte, 01. pro 2009, 23:34

Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » čtv, 03. pro 2009, 21:04

work in progress
Obrázek



zaloha poznámek
WARNING dlouhy vědecky članky -to pro nas duležity bude zas tučne zybtek mužete preskočit
ja to chci mit radči pohromade zalohovani poznamek a časem se muže ukazat že je duležita i neajka další část

vetšina članku o spanku na netu je zastaralá a informací je tam málo pokusim se dat dohormady trochu odbornejši članek z novejma informacema
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

dreamingwolf
Příspěvky: 51
Registrován: stř, 01. říj 2008, 20:12
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod dreamingwolf » pát, 04. pro 2009, 16:36

ATA, neprehánaš to už? :lol: Zahltiť sa priveľmi informáciami môže mať kontraproduktívny účinok. Namiesto snahy o "očistenie" mysle od kadejakého "informačného sajrajtu", si ju preťažuješ. Hoci chápem intelektuálnu zvedavosť a vedecké ambície ;) :lol: ... no menej "vedieť" je občas viac na úžitok.... najmä pri spirituálnom snažení...

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » pát, 04. pro 2009, 17:01

Maš pravdu
ale ja si nemužu pomoct moje vědecká čast je prostě zvedavá a chce vědet jak to funguje
ta duchovni zas ví že všechny tyhle informace a teorie sou ve vysledku k ničemu a že je bude nakonec potřeba zahodit

hlavni je praxe tu musim dohnat u gateway sem terprv u 2 nahrávky a nechci psat o dalšich dokud to nebudu mit zvladly abych nepsal zybtečne nejky blbosti

tak ten čas nez se naučim praxi aspon delam pořadek v poznámkách za ty roky se jich nastřádalo vtešina z toho na českejch strankach neni je napsanejch blbe nebo se to špatne hledá bylo by škoda to sem nedat někomu to muže pomoct ,ale vetšine to jen zahlti mozek :twisted:

Ale si sem mel pořadne upozornit že ty informace nejsou nutné nic stoho neni potreba stači zaklad co je v gateway a v dusledku neni potreba ani ten každej je pro se be tim nejlepšim učitelem a všechny odpovedi už v sobe má.

aspon vidite jak se ty 2 stranky ve mě preou :)

*dalši diskuze kdyžtak ve vedlejšim tematu tohle tam pak přesunu
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
Kysby
Příspěvky: 34
Registrován: stř, 13. srp 2008, 09:59

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod Kysby » čtv, 14. led 2010, 12:40

No, já sem si ten komplikovaný text mílovými skoky přeskákal a zaujala mě tam informace, že "nastartování" člověka není podle Atových vědeckých poznatků postaveno na východu slunce, ale na vidění modré oblohy.

Zajímavé :mrgreen:
Všechno už je a my máme šanci vytvořit úžasný obraz. Každý z nás má jiný štětec a jinou barvu.
Podávejme si vzájemně ruce a malujme zářivými barvami velký obraz toho skutečného života.

streamer
Příspěvky: 46
Registrován: ned, 11. dub 2010, 19:40

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod streamer » ned, 01. srp 2010, 18:45

Existuje na webe niekde sekunda po sekunde rozpisane aj ostatne hemi-sync nahravky?
Mohlo by byt aj v anglictine, to sa uz lahsie prelozi...

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: THE GATEWAY EXPERIENCE -zážitek brány info,metody

Příspěvekod ATA » pát, 27. srp 2010, 03:40

nikde sem nenašel ani anglicky mam v planu stejnym stylem přeložit cely gateway ale kdy to bude težko řict času je malo a prace hodne
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!


Zpět na „Hemi-Sync“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů