Deník na sny

Popis rôznych techník na dosiahnutie AC
Uživatelský avatar
Sunny:-)
Příspěvky: 221
Registrován: sob, 31. kvě 2008, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Deník na sny

Příspěvekod Sunny:-) » pát, 01. srp 2008, 19:52

Helias: Zkouším AC nějaký čas, ale ještě se mi nepodařilo. Začal sem si psát snový deník, kvůli LD, ale mám jen asi 3 zápisy (poslední asi 3 týdny zpátky :oops: ) Nezapsal sem si další sny z toho důvodu, že jsem si pamatoval jen útržky. Mám si zapisovat třeba i jen sekundové záblesky paměti snu, když si neuvědomuju souvislosti nebo detaily?
Clario: určitě si zapisuj všechno na co si dokážeš vzpomenout i ty útržky ;)
Základní motto deníku by mělo být: "Zapisuj, zapisuj, zapisuj" :D

Velmi proto doporučuji mít hned někde u postele ráno připravený kus papíru a tužku a ihned po probuzení na nic nemyslet.. co vás ten den čeká.. ale plně se koncentrovat na zapsání všech detailů a snažit se vybavit, co nejvíce. (dobré je být opravdu v klidu, takže možny vstávání o 5-10 min dřív se vyplatí) Zapisujte si úplně vše na co si vzpomenete, čím více detailů tím lépe. (hlavně zpočátku) Rozšiřuje se tak vaše "snová paměť", takže i když začínáte a mlhavě si vybavíte pár drobností.. postupně si budete pamatovat víc a víc až již si budete moci vzpomenout pomalu na úplné "eposy".

Deník má velký význam, protože stimuluje vaše bdělé vědomí, aby se více stáčelo i směrem k AC a vůbec všem vašim zážitkům. Což vám zpětně dává o to větší bdělost a probuzení v LD atd. Nehledě na to, že si postupně budete pamatovat čím dál tím více. Nad tím se můžete poté v bdělém stavu dále zamyslet a hledat v tom širší souvislosti a hlubší poselství. Tím, že si ta zapíšete ihned po probuzení, informace budou zachovány a vy se poté snadno "vrátíte zpět" až je budete zkoumat. Také máte aspoň přehled, co děláte, a zpětně můžete cokoliv vyhledat. (Dobré je psát si to třeba do většího diáře kvůli datu atd.)

Kolem a kolem deník je jakýmsi základním kamenem vašeho úspěchu. Nemusíte dělat speciální cvičení na LD (testy reality atd) ani nic podobného, pouze si veďte kvalitní deník a přes den se poté zamýšlejte nad jeho obsahem. :)
Svým životem a každým naším rozhodnutím si tvoříme svět okolo nás. Tvořme ho proto s úsměvem a se zářivými barvami v ruce skutečně takový, jaký chceme ve svém srdci. ;-)
Obrázek

Uživatelský avatar
Sunny:-)
Příspěvky: 221
Registrován: sob, 31. kvě 2008, 21:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Deník na sny

Příspěvekod Sunny:-) » ned, 03. srp 2008, 21:53

acdcpetr: Omlouvám se, pokud se zeptám na něco, co tu už bylo zmíněno, ale mé časové omezení mi nedovolí to číst celé. A teď k té otázce- snové deníky jsou na zvýšení paměti, já si ale pamatuji své sny, že bych si pamatoval jen útržky nedávající smysl není moc časté, pamatuji si i více snů za noc, má pro mě větší smysl psát tento deník? (Jistě ano, ale já jsem člověk typu líný :D)
Vše co se týče snových deníků a proč jsou přínosem je popsáno výš. Z toho jednoduše shrnuto vyplývá, že snový deník je přínosem, ať si vše pamatuješ nebo ne.. Stále to prohlubuje tvoje zaměření + můžeš zpětně vyhledat, co jsi kdy dělal.. Když se tě zeptám, co jsi dělal 6.3.2008 co mi odpovíš? ..Už chápeš, kam tím směřuji? :-) Projdi si ten příspěvek výš a zjistíš, že deník je přínosem naprosto pro každého, ať již má pouze útržky, celé sny, LD či AC. :-)
Svým životem a každým naším rozhodnutím si tvoříme svět okolo nás. Tvořme ho proto s úsměvem a se zářivými barvami v ruce skutečně takový, jaký chceme ve svém srdci. ;-)
Obrázek

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Deník na sny

Příspěvekod ATA » ned, 03. srp 2008, 22:12

Rozšiřující informace - tipy a rady k deníku:

* Probouzejte se bez pohybu. Při probuzení hned neotvírejte oči a snažte se nimi ani nehýbat. Klidně a tiše ležte.

* Přemýšlejte „pozpátku“. Zkuste projít svoji paměť nazpět od chronologicky posledního okamžiku, který si vybavujete. Obvykle si nejdříve vzpomenete na události, které se odehrály nejpozději, takže pro maximální vybavení je vhodné vzpomínat „pozpátku“, tedy uvažovat ve směru následek -> příčina, nikoli naopak. Pamatujete-li si jednu část snu, zeptejte se, jak jste se do té scény dostali. Nebo se ptejte, odkud určitý snový objekt pochází. Našli jste ho ? Někdo vám ho dal ? Jedna část snu obvykle vede ke druhé, dokud se nevynoří sen celý. (během těchto fází se vám muže podařit i návrat do snu)

* Spolehlivým ničitelem snů je také budík, probouzení se šokem, určitě nepřispívá ke správné pohodě. Důležitá je také relaxace před usnutím, navození klidné atmosféry a očekávání zajímavých snů.

* Při probouzeni si důležité události stále opakujte toto vyfázováni je velmi důležité a mělo by proběhnout pomalu informace to chce opakováním kopírovat z jednoho typu vědomý do druhého žvast důležité je to pokud se dostanete do stavu rozšířeného vědomi pokud nepoužijete vyfázování tak vám s toho zůstane většinou jen pocit.

* Spánek navíc: Spaní ráno o hodinu či dvě více může pomoci dvěma způsoby. Za prve jste více odpočati a můžete tak svou mysl lépe koncentrovat na vzpomenutí si na sen. Za druhé máme více REM spánku v poslední třetině noci

* Stanovení záměru: Ve všech druzích učení, záměr učit se a zlepšovat se, je důležitá část. Pokud máte malou schopnost si vybavit sen, je to pravděpodobně proto, že jdete jenom spát a zapomínáte na všechno ostatní. Bude to od vás vyžadovat jasné rozhodnutí překonat tento zvyk. Předtím, než jdete spát si dejte sugesci : dokonale si pamatuji své sny

:arrow: Více informací na AC wiki
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
deniiska
Příspěvky: 6
Registrován: sob, 25. dub 2009, 15:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Deník na sny

Příspěvekod deniiska » ned, 20. zář 2009, 10:58

Co se toho týče-já si píšu sny ale ne jak někteří poctivci každý den i utržky :D prostě když je sen zajimavej pamatuju si aspon zaklad děje tak si ho zapišu.Zamozdřejmě LD si pišu taky :D v deníku má mza posledním 4 měsíců asi přes 30 zápisů a občas si je pročtu prostě.Deník je super věc enní to jen přítěž na dosáhnutí LD máš tam zážityk které bys v normálu zapoměl :)
Neříkej že něco nejde,protože vždycky se najde nějaký blbec ,který neví že to nejde a udělá to. =D

spuffy
Příspěvky: 3
Registrován: úte, 04. led 2011, 20:55

Re: Deník na sny

Příspěvekod spuffy » čtv, 13. led 2011, 20:53

Deník na sny....mmm. no s tím už mám nějaké zkušenosti, teda né přímo já, ale sestra mojí kámošky. Každou noc jí pronásledovala noční můra, že je na hřbitově a pak jí někdo honí a nakonec zabije... Pokaždé si ten sen zapsala a jednu noc si řekla, že se tomu poststaví a stalo se, v noci se sen opakoval, ale tentokrát končil jinak, zase jí někdo honil, ale ona se prostě otočila a místo toho aby oni zabili jí, ona zabila je....=)

Uživatelský avatar
Eathiel
Příspěvky: 25
Registrován: sob, 02. lis 2013, 20:50
Bydliště: okres Strakonice

Re: Deník na sny

Příspěvekod Eathiel » pát, 15. lis 2013, 14:30

Píšu si deník 16 dnů a nevím jestli mě někam posouvá. Docela mě překvapilo, jak snadno si člověk naučí sny pamatovat a následně dovybavit celé děje. To je v pohodě, ale nic víc. Nějak je to všechno stále na jedno brdo. Jak se do snu dostat? Vždycky mě sen natolik pohltí, že si ani neuvědomím nic dalšího - je to jako v kině - sedíte celý ztuhlý a jste naprosto pohlceni obsahem. Jak z toho ven? Musí v tom být nějaký trik nebo fígl. Prosím poraďte mi! :-?

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Deník na sny

Příspěvekod ATA » pát, 15. lis 2013, 18:11

Dělaš testy reality a autosugesce ?

kolik snu za noc si pamatuješ ?
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
Black_rainbow
Příspěvky: 2
Registrován: úte, 12. lis 2013, 21:09

Re: Deník na sny

Příspěvekod Black_rainbow » pát, 15. lis 2013, 20:34

Mně se třeba osvědčilo psaní deníku v tom smyslu, že jsem si začala všímat drobností nebo i větších věcí, které se mi ve snech opakují a díky tomu jsem si pak ve snu vzpomněla, že je to jen sen. Nevím, jak to mají ostatní, ale jak jsem zjistila, moje sny nejsou tak kreativní, geniální a pokaždý jiný - spíš naopak :D. A čím víc nad svými sny člověk uvažuje, tím rychleji je prokoukne a myslím, že 16 dní není zas tak douhá doba.

Uživatelský avatar
Elen
Příspěvky: 287
Registrován: ned, 21. dub 2013, 17:44
Bydliště: Okres Znojmo

Re: Deník na sny

Příspěvekod Elen » pát, 15. lis 2013, 22:25

Já jsem třeba za snový deník ráda, ale osobně si myslím, že jen psát deník k LD nestačí, nebo, že někteří prostě potřebují víííc. Otázkou je co to je to "víc".
psala jsem deník, vypisovala jsem každou blbost a LD jsem měla až v době, kdy jsem o tom měla i dost načteno. S deníkem je to těžké...pamatuju si hodně snů každou noc, ale naopak mám i noce, kdy se ráno vzbudím, vím, že se mi toho zdálo strašně moc, ale nepamatuju si ani jednu jedinou věc, nebo mám uplnou tmu, jakoby se mi za celou noc nezdálo nic, což je blbost. díky tomu předpokládám, že k LD nestačí pouze psát deník. na testy reality si vzpomenu opravdu zřídka, tak bych tomu taky nepřikládala až tak velkou vážnost. Popravdě sama netuším, co vzbudilo mé LD, možná jsem to všude hledala, v knihách, na netu, dlouho do noci jsem si o tom četla a pak najednou se mi zdálo, že jedu v autobuse a někdo zdálky na mě zařve: Podívej se na ruce! zajímavé je, že o tomto testu reality jsem pouze četla, nikdy jsem ho nepraktikovala, praktikovala jsem test reality o tom, že vzlétnu z místa:-) takže tady mi jakýsi hlas pomohl probudit se ve snu:-)
Hlas, který jsem si studiem a četbou, zájmem nahustila do vědomí nebo podvědomí a on se uvolnil, kdy měl:-)
Trochu mi to připomíná jednu praktiku z demonologie..když to shrnu a zjednoduším...zaklínání...slova zaklínání nefungují dokud se jen čtou. Musí prostoupit celou bytostí. už jsi se někdy chytil jak v duchu nevědomky meleš jedno slovo nebo větu neustále dokola? O tom mluvím.
Tento zájem vytvoří uvnitř bytosti záměr. jakoby sis řekl: Nebudu jist dokud nedosáhnu LD:-))))

Uživatelský avatar
Witcher
Příspěvky: 67
Registrován: ned, 12. kvě 2013, 12:40

Re: Deník na sny

Příspěvekod Witcher » sob, 16. lis 2013, 08:00

Ja myslel ze dennik nieje nato aby som mal zrazu LD po X dnoch pisania. :)

Dennik je podla mna k tomu aby som si vedome trenoval pamet na snove zazitky. Su ludia co si nepametaju ziadne sny, obe, ld nic. Ale znamena to ze ich nemaju? Kazdy to zaziva len s tou pametou po navrate do tela je to biedne. Netrenujem = nepametam alebo pametam len jednu vetu. Kto chce k tomu to pride, len netreba tlacit na pilu prilis silno. :D.

Dennik je sucastou treningou LD, ale je potrebne k tomu este viac. Do podvedomia vsunut tu myslienku na LD. Su napriklad techniky ktore pracuju s bdelostou (celodenna - prilis narocna na mna, ciastocna - tu som skusal) a to tiez dost pomaha k vyvolaniu LD.

Uživatelský avatar
Eathiel
Příspěvky: 25
Registrován: sob, 02. lis 2013, 20:50
Bydliště: okres Strakonice

Re: Deník na sny

Příspěvekod Eathiel » sob, 16. lis 2013, 11:55

Ahoj všem! Děkuju za tolik odpovědí!
No, pro mě to všechno začalo na semináři o AC, OBE podle Roberta Monroea. Vede to tady jeden slovák, který absolvoval the monroe institut v USA. Takže mým hlavním cílem je dosáhnutí OBE-AC. Potom jsem viděl video na YT - vyprávění Tomáše ,,Poutníka´´ a tam v diskuzi byl odkaz na toto fórum. Na té přednášce mluvil o LD jako o velice přínosné technice pro zvýšení šancí na AC. A pak jsem si samozřejmě něco přečetl i tady. No a k LD vede cesta přes snový deník. Takže už něco přes dva týdny píšu deník, dělám autosugesci a hledám, pro sebe, vhodný test reality. Je jasné, že jsem v tom všem na začátku cesty - a také nemůžu říct, že se nikam neposouvám - ale jde to pomaleji, než jsem čekal. Tudíž rovnice snový deník => LD => AC,OBE není tak přímá, jak se na první pohled zdálo. Myslím, že mi toho hodně pomalu dochází a ode mě to chce trochu více trpělivosti. Díkybohu pro mě, mě něco vnitřně stejně táhne dál, zatím přes všechny překážky. Já doufám, že vydržím pokračovat se stejným entuziasmem jako doposud. A právě mám i trošku strach, že polevím v tom zápalu a ztratím do toho chuť. No, každopádně mě to prozatím baví čím dál tím víc. Všechny vaše příspěvky jsou pro mě pomocnou vzpruhou - a ve své podstatě i celé tyto stránky! Určitě se tady v brzké době ještě hodně poptám po všem možném :lol: , takže moc díky!


Zpět na „Techniky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti