Lucid Dreaming Project - upravené texty

Moderátor: Lucid Dreaming Project

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Lucid Dreaming Project - upravené texty

Příspěvekod ATA » pon, 18. črc 2011, 21:29

Obrázek
Tady jsou texty které již prošly první upravou :
-update nebo aspon napsané co je potřeba doplnit
-přidání obrázků
-základní oprava gramatiky

U textu co už tu jsou pište návrhy na vylepšení , případě můžete udělat grafickou upravu ,resize obrázků..

---
Pozice těla při cvičení
Jak uspat tělo
Testy reality
„dýchání do jednotlivých části těla“
Energetické vazby - odpojení
vrstvy a prostory 1
Jak si zvednout energii (bdělost) - pomocí posílání/příjmu energie
Energetické štíty
Fyzické oči
Gateway experience - Wave I - Discovery - Orientation
Falešné probuzení
Gateway experience - Wave I - Discovery #4: Release and Recharge (rekapitulace a zbavení se strachu v LD )
Energie - uvod - S2
Pročvičení těla - sníženi svalového napětí - teorie
------
last edit 6.12 2012
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

STMR
Příspěvky: 31
Registrován: ned, 26. pro 2010, 17:42

Re: Lucid Dreaming Project - Pozice těla při cvičení

Příspěvekod STMR » čtv, 21. črc 2011, 20:55

Pozice těla při cvičení
Obrázek

Pozici těla je třeba zvolit podle konkrétního cvičení a schopnosti udržet bdělost ze začatku tak pro vás mohou být dokonce vhodnější méně pohodlné pozice které vám nedovolí tak snadno usnout.
Po čase by se vaše schopnost udržet bdělost měla zlepšit a budete moci využít pozic, které vám umožní rychlejší a lepší relaxaci a tím i dosahnutí hlubších stavů.

Doporučené pozice na AC a LD
Obrázek

Na zádech
je to asi nejčastější poloha na AC a LD známá také jako šiva asána, poloha mrtvoly

Doporučení
  • Mírně zakloňte hlavu a polštář si nahrňte více pod krk. Je to stejné, jako když někomu chcete dát umělé dýchání. Velkou výhodou je uvolnění dýchacích cest a usnadnění polykání slin. Pokud máte hlavu rovně, svaly kolem obratlů se neuvolní a vy máte sevřený krk. Se záklonem to ale nepřehánějte, mělo by to opačný účinek.
  • Ruce by měli být dlaněmi nahoru, položené volně podél těla, nebo opřené o malíkovou hranu. Při skrácených šlachách ale dochází v těchto pozicích k napětí pokud je to váš případ dejte ruce dlaněmi dolů.
  • Paže mírně od těla.
  • Ruce také mužete dát na hrud či břicho čož je výhodné k sledování tepu a dechu tato pozice se vám může hodit ze začátků (udrženi bděosti,prohloubení stavu) ale je vhodná spíše na kratši cvičení pri delších docházi k napjetí tenhle problém se da častečne vyřešit podloženim loktů.
  • Jazyk opřete o horní patro za zuby (propojení energetických drah). Zkuste posunout jazyk kousek od zubů (sliny poté mohou bez problému klouzat do krku a zároveň jdou mimo dýchání). Uvědomte si, že neposouváte pouze špičku jazyka, ale celou jeho délka, která je hluboko v krku. Uvolníte tím krk, nosohltan a lépe se vám dýchá nosem.
Výhody
  • nejpohodlnější poloha
  • já na zádech neusnu (výhoda i nevýhoda zároveň)
Nevýhody
  • nedokážu se plně uvolnit, respektive dostat dost hluboko
  • někdo může mít opačný problém, může v této poloze snadno usínat
  • vyzkoušejte si dát polštář pod nohy - omezíte tím tlak a napětí
Na boku
Obrázek
Prozatím se nejvíc osvědčila poloha z mírně přikrčenýma nohama k břichu, jedna ruka položená na nohách, druhá podél těla nebo pod hlavou .
Při této pozici jsem měl nejvíce AC, které jsem dosáhl přes uvolnění. Většinou ležím na levém boku. Peřinu mám mezi koleny a kotníky (aby o sebe navzájem netlačili).

Výhody
  • Dokážu se mnohem lépe uvolnit a dostat se tak dál
Nevýhody
  • není to tak pohodlné
  • mnohom větší riziko upadnutí do spánku
  • špatně se poslouchá hudba přes sluchátka
    trochu problém porovnat polštář pod hlavu tak aby to netlačilo a pateř byla v rovině
Spaní na břiše
Není doporučeno. Zvětšený tlak na srdce a plíce.

Na levém boku, částečně na břiše
V této poloze obvykle usínám. Tělo má tuto pozici asi zakódovanou. Vše zde probíhá velmi rychle (někdy až moc rychle). Pokud uvolnění na zádech trvá půl hodiny, takhle je to kolem 3-4 minut. Zajimavé je, že skoro vždy ležím na levé straně. V téhle pozici nejrychleji usínam, ale je pro mě témeř nemožné udržet vědomí.
Usínaní u mě vetšinou probíha tak že ležím na levém boku, pak se převalím na pravý a po chvíli zpátky, téměř vždy usínam na levém boku. Převalovaní se někdy několikrát opakuje.



Pozice spíše vhodné na techniky kde je potreba více bdělost a není nutné takové uvolnění - koncentrace, meditace.


Lotosový, pololotosový a turecký sed

Výhody
  • nejvznešenější poloha
  • příznivě ovlivňuje proudění energie v těle
  • zabraňuje usnutí
Nevýhody
  • velký nápor na klouby a zádové svaly (které mají udržet rovná záda)
  • problém se zkrácenýma šlachama
  • je třeba delší tréning, než se bude moci tato poloha poloha využít
Tyto polohy jsou pro mnoho lidí velmi obtížné. Je v nich nutné udržet rovnou pozici těla napínáním zádových svalů. To způsobuje nežádoucí napětí a narušuje pohodu a soustředění. Proto se nedokáží v této pozici udržet delší dobu. Částečně se tomu můžeme vyhnout podložením hýždí malým polštářkem.

Klasickou meditační polohou je například známý pololotosový či lotosový sed. Jedna nebo obě nohy spočívají na stehnech. Tato pozice je považována za nejvznešenější. Má však jednu velkou nevýhodu. Dochází při ní k silnému napínání kolenních vazů - pro západní civilizaci je vhodná pouze pro kratší cvičení. Nevhodným praktikováním této asány po delší časové intervaly si můžete časem dokonce poškodit kolenní klouby.

Většině lidí vyhovuje cvičit spíše v „tureckém sedu“ se zkříženýma nohama a podloženými hýžděmi. Je vhodné se současně opřít o zeď či hranu postele a nenamáhat tak příliš nevycvičené zádové svaly. Ani tehdy však zcela neeliminujete určité napětí svalů (zejména na vnitřní straně stehen).
Obrázek

V křesle

Tuto polohu jsem zatím moc nezkoušel

Posaďte se takovým způsobem, aby vaše záda byla rovná a po celou dobu se snažte udržovat tělo vzpřímené. Podepřená by v ideálním případě měla být pouze bederní páteř. Pro pocit pohodlnějšího sezení a tudíž většího uvolnění se jen lehce opřete zbývající plochou zad. Získáte tak pocit větší stability a nehybnosti těla. Hlavu držte rovně, brada by měla být jemně zatažená dozadu. Stehna směřují od sebe, pánev je mírně podsazená. Lýtka postavte kolmo k zemi s chodidly dotýkajícími se celou plochou země nebo je jakkoliv pohodlně překřižte nebo ohněte pod židli. Ramena a paže ponechejte uvolněné, ruce položte volně do klína nebo mezi stehna. Prsty na rukou mohou být různě propletené. Toto je nejpohodlnější vzpřímená meditační poloha pro člověka „západního typu“. Velmi vhodné je sedět ve velkém křesle, kde se můžete opřít celou zadní částí těla včetně hlavy. Záda by měly být pokud možno rovná, není to však podmínkou. Každopádně je velmi důležité, abyste se cítili pohodlně a uvolněně a nemuseli namáhat svaly. Zároveň se musíte v dané poloze cítit stabilní. V takovém případě potom vydržíte cvičit velmi dlouho a nebudete tak rušeni nežádoucími pocity napětí nebo bolesti.


Doporučení
  • nejíst a nepít alespoň 2 hodiny před cvičením (snížete tak potřebu jít na WC)
  • volný oděv - sundat vše, co by mohlo tlačit
  • přikrýt se dekou - teplota těla se v relaxaci sníží až o 0,3°C mění se také vnímání teploty a proto vám může být naopak teplo. Pokud je vám zima vyzkoušejte vizualizaci a sugesci, popř. přesuňte pozornost hlouběji do těla.
Na závěr

Pohyb
Pokud už se po probuzení(nebo v pruběhu cvičení) musíme pohnout pohyb by měl být co nejpomalejší a nejplynujelší. Třeba pomalé převalení na druhý bok.

Uživatelský avatar
Pernee
Příspěvky: 72
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 12:56
Kontaktovat uživatele:

Lucid Dreaming Project - Jak uspat tělo

Příspěvekod Pernee » čtv, 04. srp 2011, 15:46

Jak uspat tělo
Mysl neví o všem, co dělá tělo a naopak. Proto spolu potřebují nějak komunikovat. Nám se hodí poznat jejich řeč, budeme pak vědět, co se děje nebo ji můžeme i simulovat a něco jim v jejich řeči "nakecat".
(tělo/mysl - je nepřesné dělení, zde jen pro přehlednost)

Tělo neví, jestli je mysl bdělá a jestli má jít spát. Běžně usíná,až když usne mysl (jsou i výjimky a další mechanismy, co posílají tělo do spánku,ale o těch až časem).

Takže jak tělo pozná že se něco děje - první signály pro něj jsou zavření očí (tma), žádný pohyb,biologické hodiny...
Tělo si pak řekne, že je čas na spánek, ale pořád ještě neví, jestli mysl třeba jen nerelaxuje, tak se prostě zeptá. Když nikdo neodpoví, tak si řekne, že mysl spí a de spát taky .

Jak se zeptá? - naše první slovíčko jazyku mysli a těla : roll over signal - signál aby jsme se převalili /změnili pozici
-na tento signál neodpovídat !!!
-signál může být i velice otravný, nemusí to být jen signál na změnu pozice, ale i různá svědění, někdy dokonce falešný signál, že se nám chce na WC.
Možná i prudké cuknutí například nohy, ale u toho si nejsem jistý, jestli je to tento druh signálu, může to mít i jiné příčiny. Každopádně lepší je se nehýbat.
Obrázek
Obrázek

4 tipy relaxace

1.Rychlá relaxace
Téměř žádný nebo minimální signál, rychle se dostaneme do pořádného uvolnění
Obrázek

2.Pomalá relaxace
Jedná se o opačný případ relaxace. Jde pomalu a signál pomalu roste. Nikdy se nepotkají, je to pěkně nepříjemná varianta. Signál (například svědění) pořád roste a je čím dál těžší ho ignorovat.
Většinou mu podlehneme, u tohoto případu ten signál vydrží dlouho a hned nezmizne, nepotkají se, takže se pak ani nespustí usínání těla
-když je tělo unavené, chce jít spát a ptá se pořád "spíš?!,spíš???"...tak otravně, že mysl usnout nenechá
Obrázek

3.Pomalá relaxace + tělo si není jisté jestli mysl spí = Naléhavý signál
Velice dobrá varianta. Někdy v průběhu relaxace tělo z ničeho nic pošle silný, ale krátký signál. Pokud se ho povede ignorovat, začne tělo usínat, může spustit paralýzu (pokud je relaxace před tím menší,paralýza může být pouze částečná).
Obrázek

4.Rychlý spouštěč
Nejlepší varianta - rychlá relaxace a silný signál. Tělo následně upadne do těžké paralýzy.
Tělo je hodně unavené a chce jít hned spát nebo je po předchozím spánku hodně relaxované
Obrázek
*paralýza zde si spíš představit proces usínání než nemožnost se pohnout

Jak co nejrychleji přivolat signál
-použití správné pozice těla
-nejrychleji signál přijde v pozici na zádech - nejčastějšími signály jsou převalení na bok. Zde je pokušení převalení na bok, překřížit nohy , dát ruce na břicho
Obrázek
*pokud se povede signál ignorovat tak by ta modrá čára (ralexace ) měla prudce klesnout

Přivolání signálu a jeho využití na prohloubení relaxace

“Pre-roll” -převalovaní
-při každém převalení se svaly více uvolní a tělo upadá rychleji do spánku
-lehnout, relaxovat cca 15s pak se převalit. Toto několikrát zopakovat.
-při převalování jde také protáhnout špatně uvolněné části
Obrázek

Přestat se převalovat, ležet na zádech, ruce nad hlavou a relaxovat

1.Pozice na zádech, ruce za hlavou - zastavení a relaxace
- relaxovat co to jde a pak dát ruce podél těla - tím se uvolní napětí ramen

2.Pozice na zádech, ruce podél těla - V této pozici vyšle tělo silný dotaz, jestli může spát
- relaxovat, počkat na signál, čím silnější signál bude, tím chce tělo jít víc spát
- vydržet jak to jde, a pak se převalit na bok

3. Na boku - řeknutí tělu, že může spát
-nehýbat se !!! tělo pak rychle usne
Obrázek
Obrázek

Signál se mění podle toho v jaké pozici ležíme :
-na zádech - pokus pohnout tělem převalit se
-na boku - snaží se pohnout nohama
Obrázek

Pokud nemůžete usnout
-jak vytvořit silný signál
Lehněte si na zem a pokuste se co nejvíc uvolnit po dobu cca 15 min. Čím tvrdší a nepohodlnější, tím lepší.
Poté se přesuňte na postel. Tělo bude tak vděčné, že je v pohodlnější pozici, že vyšle silný signál, jestli může jít spát.
Obrázek


S2
+paralýza NREM/REM spuštění paralýzy REM
Naposledy upravil(a) Pernee dne čtv, 04. srp 2011, 21:46, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Lucid Dreaming Project -„dýchání do jednotlivých části těla“

Příspěvekod ATA » čtv, 04. srp 2011, 20:12

„dýchání do jednotlivých části těla“

Jedna z nejučinějších technik na prohloubení uvolnění a tranzu

Začněte dýchat vaším obvyklým tempem, nepřepínejte se, dýchejte tak, jak jste normálně zvyklí a svůj dech jen pozorujte. Snažte se dýchat břichem nežli plícemi ( když nadechujete, vdechujte vzduch jakoby do břicha. Při normálním dechu se vám zvedá hruď, při tomto způsobu se vám bude fyzicky zvedat břicho.Jazyk by mel být opřený o horní patro za zuby pusa zavřená.Možná by šlo použit i jogýnský dech.

Při každém výdechu se soustřeďte na své dlaně a pozorujte pocity, které v nich vznikají. Po několika minutách cvičení se vaše dlaně začnou více prokrvovat a tím pádem mírně zahřívat. Budete v nich zřejmě cítit také jakési jemné mravenčení a budou vám připadat těžké a strnulé. Pokračujte tak dlouho, dokud nezískáte pocit „dýchání do svých dlaní“. To je velmi důležité, neboť je na tom založena následující metoda vyvolání transu i některé níže uvedené techniky. Až toto cvičení dostatečně zvládnete a budete umět pocit dýchání do dlaní kdykoliv vyvolat, můžete postoupit dále.

Začněte dýchat do svých dlaní podle předchozího postupu. Až v nich ucítíte jemné brnění (neuspěchejte to), přejděte k další části těla a dýchejte“ do ní stejným způsobem. Spolu s výdechem se snažte danou část těla co nejvíce uvolnit. Je to úplně stejné jako výše uvedený postup, jen se postupně soustředíte na odlišné části těla..

Během cvičení budete pravděpodobně skutečně cítit, jak s každým výdechem daná část těla těžkne a uvolňuje se. Po nějaké době vám bude připadat těžké a uvolněné celé tělo a budete mít pocit, jako byste upadali do spánku, zatímco však budete stále plně při vědomí. Vaše tělo v tomto bodě přechází do stavu hluboké relaxace (provázené pomalejšími alfa rytmy) a dostáváte se tak postupně do stavu transu.Když začnete mít pocit, že již techniku dobře ovládáte (což je individuální záležitostí, která trvá zpravidla několik týdnů až měsíců - v závislosti na pravidelnosti cvičení), můžete časem přejít k její zjednodušené variantě, kdy již nemusíte postupně dýchat pouze do malých oblastí těla, ale soustředíte se ihned na větší celky - například rovnou na celou paži. Můžete tedy prodýchávat nejprve opět dlaně, potom však již přímo celé končetiny (dokonce pravou i levou současně), celý trup, krk a hlavu a nakonec jedním výdechem celé tělo. Přitom opět pozorujte, jak daná část těžkne a uvolňuje se. Vnímání pocitu rostoucích tíhy těla jako celku během vydechování je současně velmi dobrou technikou prohlubování transu.


Existují dva způsoby jak dýchat do větších částí těla. Pokud jde například o paži, buď se na ni soustředíte jako na celek nebo ji prodýcháváte způsobem, jakoby jí probíhala postupná vlna uvolnění od ramen až po konečky prstů. Tento druhý způsob je vhodnější. Na rozsáhlejší úseky kůže trupu můžete použít také princip dechové vlny, která by však měla běžet vždy směrem od hlavy k nohám.

Co se týče končetin, můžete dýchat nejprve pouze do kostí, posléze jen do kůže a nakonec do celého údu současně. To však není nutné a zabere to více času. Takovým cvičením se zabývají pokročilejší druhy v čínského qi-gongu používané k léčení či prevenci mnoha chorob. Jako léčebné postupy vyvolávají možná tyto metody na mnoha tvářích úsměv, v podstatě je však jejich účinek do jisté míry logický, neboť soustředění na dané místo způsobuje rozšíření drobných cév, což vede k lepšímu prokrvení oblasti, lepšímu přísunu potřebných látek a k nastolení jakési fyziologické rovnováhy v oblasti. Přinejmenším takto můžete zahřát prochladlé části těla v relativně krátkém čase.

Celá metoda není po dostatečné praxi nikterak obtížná ani časově náročná. Na každou část těla vám po nějaké době cvičení bude stačit jen několik dechů - třeba deset nebo dvacet, ale často i mnohem méně. Jednoduše se na danou oblast koncentrujete a prodýcháváním v ní vyvoláte pocit tíhy, tepla a uvolnění. Řekněme, že budete potřebovat deset výdechu na to, abyste těchto pocitů dosáhli. Pokud bude váš nádech a výdech trvat například sedm sekund (pochopitelně to může být méně či více) a pokud budete dýchat již do částí těla jako celků (jmenovitě do paží, dolních končetin, trupu, krku a hlavy), bude vám (po dostatečném zvládnutí techniky po nějaké době praxe) vyvolání lehkého transu trvat přibližně pět minut.

Tato technika de dobře kombinovat z Barevným dýcháním,počítánim,autosugescí Představte si fialové,(bílé,modré) světlo třeba v podobě světelné mlhy a to vdechněte.Vedte ho napřed do břicha a potom do časti kterou chcete uvolnit dále si představte jak toto světlo rozpouští veškeré napětí a uvolňuje.Tady je dobré použit nějakouou vizualizaci a v mysli si to opakovat např: Moje ruka je uvolněnější a uvolněnější (stupnování je učinější než jen říct že je uvolněná),veškeré napětí se rozpouští,lechčí a lechčí(atralni tělo),težší a težší (fyz. tělo) , svaly a nervy mé ruky.. uvolněte se a jděte spát.Potom pomalu vydechujte představte si jak veškeré napětí odchází třeba v podobě šedého mraku.Takhle postupně po částech prodýchejte celé tělo a pak ještě několikrát celé zaráz.U každého dechu počítejte můžete začít třeba u 100 a počítat k 0. Ten dech de dělat i tak že rovnou nadechnete do tě části těla nebo to můžete rozložit i na 2 dechy při prvním do břicha výdech do části těla při dalším nádech špíny z té části těla do plic a výdech ven.
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Lucid Dreaming Project - Energeticé vazby - odpojení

Příspěvekod ATA » čtv, 04. srp 2011, 23:31

Obrázek

Energetické vazby a otisky
Vše je propojeno .Na vše co jsme kdy vnímaly , mysleli jsme si vytvořily energetické spojení můžete si to představit třeba jako provázky ,potrubí přes které se přenáší informace a
energie.Čím častěji toho spojení použijeme tím ta trubka bude tlustší ,čím více se na objekt zaměříme tím víc bude proudit energie -tady už záleží jestli se spojení jen otevře nebo je energie v něm i směrována -posílána,vysávána .Ve většině případů se spojení jen otevře a pak je to jak spojené nádoby hladiny energie se postupně začnou vyrovnávat.Tyto napojení vznikají z velké části samovolně v podstatě ke všemu na čem spočine mysl a pokud se nezruší tak je s námi stále energeticky propojeno -bud je tam jen spojení nebo do toho dáváme i část své energie a zůstane tam náš otisk.Tento otisk bude tím silnější čím víc jsme tomu dali pozornosti nebo třeba i když to bylo hodně dlouho v našem energetickém poli , hodně silně to lze vnímat u uměleckých děl do kterých dá autor doslova kousek sebe.Ale je to ve všem náš otisk je i na fotce v textu který napíšeme.Zkuste si někdy přečíst stejný text který napsaly různí lidé pokud jste vnímavější pocítíte rozdíly.Tyto spojení se pak dají využívat v léčení ,zjištování informací,nebo i magickému utoku.
Pak je tu ještě jedna důležitá věc o těchto energetických spojeních a tou lpění ale to budeme řešit až v dalším článku.Z vědeckého hlediska se to vysvětlit zatím moc nedá snad jen přirovnání těchto spojení k pamětovým stopám čim víc se používají tím jsou silnější, a při spuštění vyvolají emoční reakci s nimi spojenou a u silnějších i zpětnovazebnou smyčku.Zrcadlové neurony těm vděčíme za empatii a teorii mysli - tímhle by šlo vysvětlit jak se naladíme na stav člověka a převezme ho ale už to neřeší jak se k nám ta informace vlastně dostala když je to napojení na dálku nebo to proč se druhému uleví když k nám přeteče neg.E .
Obrázek


S2
The Neuroscience of Emotions-http://www.youtube.com/watch?v=tShDYA3NFVs

Obrázek

Energetický vampyrizmus -kradení energie
Dělají to téměř všichni a naprostá většina si to vůbec neuvědomuje.
U některých je kradení energie otázka přežití mají tak zablokovanej energetickej systém že mají problém získat dost energie a bez přisunu z venku zkolabují.
Další kradou prostě proto aby jim bylo líp aby se cítily silnější.

Tyhle "upíry" můžeme rozdělit do několika skupin podle toho jakým způsobem nás vysávají

1.Většina lidí
Pokud máme málo energie tak se automaticky spouští ovládací dramata sou to naše strategie na zjískání /ukradnutí
energie které jsme si vyvinuly v dětsví (prodrobněji ve speciální části , de v nich o to donutit oběť aby nám dala energii získat její pozornost .Obranou je uvědomit si co se děje,

2.Někteří kradou i přímo a tyhle pomůcky nepotřebují kradou hlavně od těch co nemají obranu sou otevření, pořad je to nevědomé a chyba je i na naší straně že nemáme obranu

3.Ti co to dělají cíleně - s těma sou největší problémy moc dobře vědí co dělají můžou to být jak lidé tak astrální larvy nebo jiné bytosti .

Tak zpátky k vysávání samotné vysátí energie není zas tak strašnej problém pokud je to od normálního člověka tak se hladiny jen vyrovnávají hlavní problém u toho je to že se vyrovnají i hladiny negativní energie a když k vám nějaká přiteče tak zas musíte znova čistit a taky vás odřízne od zdroje .Jinak pokud máte dost můžete energii klidně rozdávat ale chce to z rozmyslem nacpat někomu energii je jen krátkodobé řešení třeba při nemoci ale pokud to budete dělat pořád tak se nic nenaučí jeho systém bude stále zablokovanej a stane se na vás závislý (dá se posílat i přímo ze zdroje nebo přes nebo aby spojení nebylo navázáno přímo na vás ) .Na to aby se na vás někdo napojil stačí když na vás pomyslí.

Obrana
Obrázek
Jak se proti takovému vysávání a nežádoucím přenosům energie bránit.
Já na to používám jen pasivní obranu první co je potřeba udělat je se odpojit a přerušit energetické spojení
Většinou na to stačí záměr a jednoduchá vizualizace napríklad si představte světelné linky/provázky a jak je přestřiháváte nůžkami,přeseknete nožem ,mečem,spálíte...
Nebo jak se od vás odlepují chapadla.Budte krativní a najděte si vizualizaci co vám bude vyhovovat můžete třeba použit i vizualizaci zavření kohoutku
Dá se to i specifikovat a můžete tak zavřít jen spojeni k určité osobě nebo obecně všechny vazby co na vás negativně působý (přes které k vám proudí neg , připadně i ty co vás vysávají)
Vhodné je také použití vhodných gest třeba zkřížení rukou a vytvořit si tak mentální spouštěč .
Další možností je poprosit o pomoc třeba své podvědomí , bytosti , průvodce at vše nepotřebné odpojí http://www.youtube.com/watch?v=IZUEAXDF45g

Pokud se vám povede odpojit tak je dobré se postarat o to aby se o znovu nenapojilo například pomocí záměru a štítu .
Občas se vyskytne malej problém v tom že jste sice chránění před napojením z venku ale ne před svou blbostí a dříve nebo později si sami vytvoříte hodně dalších vazeb proto to chce trénovat i kontrolu myšlenek
(dá se to nastavit do štítu ,nejdůležitější část je se soustředit aby přes štít neprošla ta negativní)
Další možností je uzavřít, semknout svou auru (pozor také na příliš otevřené čakry) aby se k vám nic tak snadno nedostalo a tolik jste nevyzařovaly (je to v podstatě to samé co štít jenom jinými slovy)
Stít se hodí mít vždy zvlášt ve stresových situacích nebo v MHD... pokud jste moc otevření tak jste jak houba a sajete všechen bordel z okolí.
Jednou se na foru řešilo jestli je dobré používat štíty -můj názor je ten že v teto fází to dobré je než se naučíte jak problémům předcházet pak už je nebudete tolik potřebovat
http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... ?f=5&t=231

Tahle pasivní obrana na odpojeni a zabránění znovu napojení na naprostou většinu případů stačí ,akorát jednou se mi stalo že sem musel použít obranu aktivní
to se na mě nalepilo něco z astrálu a prudce odsávalo energii tak dostalo menší šupku a dalo pokoj vizulizace světelné exploze ,ohně, propíchnutí atáme.
V případe že by jste byli ve vážných problémech a něco po vás šlo jsou i další metody obrany z té staré magie ta je celá taková temnější pokud žádnej hodně vážnej problém nemáte tak to nečtěte !!! http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... 9&start=15 zbytečně by vám to udělalo bordel v hlavě a mohlo vyvolávat iluze,bloky.
tak a teď se přiznejte kolik z vás se na to pokoušelo kliknout :)

Odpojení a rušení energetických vazeb z pohledu neurologie
Z tohoto pohledu i když zdaleka nevysvětluje vše se to dá brát jako rušeni asociací a emočního hodnocení u daného objektu/myšlenky .Hodí se nám třeba poznatek že pamětové stopy jsou po svém vyvolání náchylné k přepsání .O tom jak to přepsat je třeba metoda EFT ..odkaz...
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Re: Lucid Dreaming Project - vrstvy a prostory 1

Příspěvekod ATA » pát, 05. srp 2011, 01:02

Kde hledat obrazy
Náš pohled má několik vrstev a prostorů každý z nich má jiný učel a zobrazují se v něm jiná data .
Jak fungují vrstvy si mlžeme ukázat na příkladu pohledu z okna.
Při pohledu z okna vidíme všechny vrstvy zaráz
Obrázek
Ale pomocí zaostření mezi nimy můžeme přepínat ,pokud se na jednu z vrstev zaměříme ostatní ustoupí .
Podobně to funguje u celého našeho vnímání pokud se na nějaký smysl zaměříme nebo přímo vybereme nějaký detajl tak jsou informace z něj přednostně zpracovány a vše ostatní se utlumí
(není jisté jestli je utlum ostatních smyslů proto aby nás to nerušilo nebo proto že není dostatečnej výpočetní výkon na všechno TO TEST -) vyzkoušet zaměření na detail /smysl při zvýšené energii )
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Vrstva za vičky -fyzická
Tato vrstva jen zbytečně odvádí naši pozornost a způsobuje taky problémy z pohybem očí které se zaměřují na věci které se na ní objevují což sou různé barvené fleky a geometrické tvary.
Na tuhle vrstvu NEZAMĚŘUJTE POZORNOST !!! to co potřebujeme je v jiných vrstvách .

Barevné fleky
Nejspíše mají původ přímo v oku . U mě to vypadá jako flek kterej se zvětšuje až dosáhne maxima tak vzniká nový .
Obrázek
Obrázek

Geometrické tvary
Nejspíše vznikají v oblasti V1 vizuálního kortexu - nesledovat
Obrázek
Obrázek
TO TEST někdy prozkoumat kam až vedou

Vrstva za vičky -nefyzická
Zobrazují se zde impresní obrazy
V hlubším transu můžete přímo vidět "obrazovku" kam se promítají

Obrázek

Vetšinou je problém s tím že fyzická nefyzická vrstva se překrývají a jelikož je ze začátku na obou tma tak je problém je od sebe odlišit a zameřit se na nefyzickou.
Toto řeší například techniky na rozdělení vizuální pozornosti jako Druhé oči a Tabule

Rozdělení vizuální pozornosti
Nejdříve provedte přípravu viz. techniky týkající se fyzických očí -Uvolnění,zastavení pohybů očí .Pote co si vyberete polohu fyzických očí tak je tam zafixujte ,dalším krokem je odděleni vizuální pozornosti od této polohy.

Druhé oči
Vytvořte si nový pár očí které se budou dívat jinam než ty fyzické například posun 60 stupnů do strany.
Část vizuálního pole fyzických a nefyzických očí by se měla překrývat .Většinu své pozornosti přesunte do nefyzických očí ,
ve fyzických nechte jen tolik aby se je udržely na místě .Ideální je když se vám povede na fyzické oči zapomenout tak
že ani nebudete schopni určit kam se právě dívají .
Obrázek
Obrázek
Obrázek
TO TEST otestovat různé polohy nefyzických očí viz. oční klíče

Tabule -vizuální pole
Další metoda využívá omezení fyzického vizuálního pole,nefyzické toto omezení nemá a toho můžeme využit .
Obrázek
Vizualizace pro nás bude nejlepší kdekoli mimo fyzické vizuální pole kde již nedochází k překryvu,ale ze začátku se nám tento překryv ještě bude hodit k přesunutí pozornosti na nefyzické
vizuální pole a tím i zapomenutí na fyzické oči .
Obrázek
Vytvoříme si další tabuli v nefyzickém vizuálním poli a umístíme ji tak aby se přibližně z poloviny překrývala z fyzickou .
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Dalším krokem je psaní na tuto nefyz, tabuli zde využijeme pravě toho překryvu, ten mám pomůže přesunout pozornost
mimo omezený fyzický vizuální prostor.

Jak správně vizualizovat
Nefyzický prostor obsahující nefyzická data
Obrázek
Tyto data jsou nějakým mechanizmem vnímána z vědeckého pohledu není jasné jak a oficiální věda je bere pouze jako představy a jejich existenci zatím ani nepřipouští .
Pro nás je důležité se pak objeví pamětový otisk v krátkodobé paměti - pamětovém prostoru společně ze zážitky ze dne a informacemi z podvědomí .
Tato surová data se interpretují a hodnotí a filtrují .
TO DO napsat článek filtrační a interepretační systém
Obrázek
Následně se tato data ukládají do dlouhodobé paměti právě toto ukládání by mohlo být zdrojem hypnagogických obrazů a snů.
Krátké záblesky obrazů by mohly být signály z hypokampu a delší snové sekvence odpovědí z kortexu a jejich vzájemná komunikace. (zatím jen teorie existují i jiné vysvětlení )
Obrázek
Právě tahle komunikce je to co vidíme v nefyzickém vizuálním poli v prostoru za očními víčky .

Memory impressions - pamětové otisky
Vznikají nefyzickým vnímáním a následnou upravou tohoto signálu .Problémem často je že se nedostaneme k původní informaci ale jen tomuto otisku jeho kvalita zalži na mnoha faktorech některé z nich můžeme ovlivnit .
Obrázek

Otisk obsahuje koncept původní informace
Obrázek
Kvalita otisku záleží také na naladění na jeho zdroj čim lepe se naladíme tím chytneme vice informací a otisk bude kvalitnější, pokud zachytíme jen střípky
tak se často interpretační systém doplní zbytek vždy se snaží z informací udělat nějaký pro nás( pro něj )srozumitelný celek čímž může velice změnit původní význam informace.
K lepšímu naladění nám pomůže napojení se na zdroj informace , záměr ,bdělost/zvýšená energie ,očištění .

Ponoříme-li se do nefyz. vnímání a pak se vrátíme vynoří se nám v hlavě imprese - otisk co to tam zanechalo třeba ve formě bliknutí obrazu
Obrázek
Postupně se nám povede naladit na delší dobu a vytáhnout víc a nakonec při plném naladění se spustí proud impresí/otisků.
Tento porud nezahrnuje jen obrazy informace mohou být vnímány jakýmkoli smyslem nebo dokonce i bez něj prostě najednou budeme znát odpověd/informaci.
Tohoto se dá využít a přistupovat k informacím bez potřeby obrazu - podrobnosti v samostatném článku .
TO DO teorie ladění,bod spojení,fáze , S2,S3 : NREM/REM,PGO

Obrázek
Pokud se neumíte dostat do nefyzického vnímání přímo dá se použít krátkodobé paměti jako bufferu a tahat z něj otisky které tam nefyzické informace zanechaly
,bohužel má to tu nevýhodu že je zde mnohem vetší zkreslení dané taky tím že v krátkodobé paměti tato informace není sama a míchá se z dalšími např. zážitky ze dne.

Při vizualizaci využíváme myšlenek - myšlenkový prostor které zapisujeme do krátkodobé paměti ( paměti procesní ) a promítáme do nefyzického vizuálního prostoru .

Obrázek
Pomoci mentálního/myšlenkového prostoru můžeme vytvářet vlastní otisky ,impresní obrazy za použítí myšlenek a záměru .
*myšlenkový prostor -prefrontální kortex

Pamětový prostor to pak dotvoří (asociace ) a vytvoří otisk který se zobrazí na tabuli .
Obrázek
Nesnažte se psát přímo a použijte tohle při psaní přímo se budete totiž snažit psát tam kam to nejde na uroven fyz. očí
Obrázek
Obrázek

Obrázek

TO TEST +prozkoumat uhly a oční klíče jak pro fyz. tak nefyz. oči


Nejtěžší je zabránit pohybu fyz. očí při pozorování hypnagogických obrazú. Tyto pohyby jsou reflexivní (např. pokud zaregistrují pohyb v koutku oka, okamžitě tam zaměří pozornost). Pokud se vám to nepovede, a vy uhnete očima obrazy a rozplynou a vy se vrátíte na začátek.
TO DO S3 -destabilízace PGO ,cholinergní/aminergní modulace
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Jak si zvednout energii (bdělost) - pomocí posílání/příjmu

Příspěvekod ATA » pát, 05. srp 2011, 14:03

Jak si zvednout energii (bdělost) - pomocí posílání/příjmu energie

Než se pustíme do samotného zvedání energie tak je vhodná menší příprava :
1.Odpojení
TO DO link

2.Štít
TO DO link
Je vhodné si vytvořit polopropustný štít který přes sebe pustí jen pozitivní energie a bude nás chránit před přenosem negativních ,taky zabranuje aby se ty vazby co jsme odpojily znova napojovaly

3.Očištění
TO DO link
Hodilo by se i pročištění energetického systému (částečně se čistí i při používáni metod na odstraněni neg. E)


Tak teď by jste měli být na normální hladině energie něco kolem 93+ 0- tohle je výchozí hladina odkud můžeme energii dále zvyšovat kdyby jsme se o to pokusily hned bez přípravy tak by šlo sice taky ale vetšinou dost mizerně (ucpané a děravé trubky).

4.Zklidnění dechu , vyprázdnění mysli
TO DO link ,napsat článek
Můžete i trochu navodit atmosféru třeba zapálením svíčky, vonné tyčinky ale není to nutné.
Obrázek

5.Zde je již více možností jak pokračovat

Napojeni na kosmickou energii
Je to velice silný zdroj tak silný že tady ta předchozí příprava není tak nutná jako u ostatních způsobů ale pokud nejste očištěni tak vám pak energie nejspíše rychle klesne.
Tato energie je univerzální muže te ji použit k jakémukoli učelu ,vetšinou je nutné ji naprogramovat.
Obrázek

Napojení
Na napojení na zdroj využijeme záměru podpořeného vizualizací.
Proste mějte záměr se napojit na zdroj kosmické energie .Někteří možná namítnou že je to trošku riziko že se můžete napíchnout jinam a vůbec keci o tom že že tohle napojování a posílání energie přináší rizika částečně mají pravdu proto ta příprava kdyby se náhodou něco zrvrtlo tak se hned odpojte.Já sem z napojením na kosmickou žádné problémy neměl a vždy přicházela energie pozitivní .

Poproste o energii
Je to slušnost :)

Sepněte ruce
Jako při modlitbě dlaně by měli být u sebe.
Tak tady přesný učel neznám ale jeden z nich možná bude zabránit unikání energie skrz ruce.
Obrázek

Vizualizace
Možností je tady spousta např. :

Představte si galaxii nebo hvězdu , velkou zářící kouli energie -něco co reprezentuje zdroj.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Představte si paprsek světla jdoucí od zdroje do vršku vaši hlavy.
Muže vypadat třeba jako energetický déšt ,vodopád, světelný sloup.
Obrázek
Obrázek
Dobrá je také vizualizace jak se protrhnou mraky a mezi nimi pojde světelný paprsek který směřuje do hlavy.
Obrázek

Obrázek
Obrázek

Nejdříve vám do hlavy bude proudit jen tenký paprsek energie , tento paprsek můžete postupně rozšiřovat a regulovat tak kolik k vám bude proudit energie
nakonec muže byt široký jako hlava ,celé tělo ,místnost .. ale POZOR té energie je fakt hodně takže ze začátku pomalu a rozšiřujte jen pokud budete mít zvládlou předchozí fázi.

Pokuste se taky vnímat samotné napojení a jak se vám otvírá 7 čakra možná tam ucítíte jemný tlak ,teplo ,mravenčení pocity mohou byt i velmi intenzivni
držte je na příjemné hladině . (mejte vždy štít když sou čakry otevřeny)

Vnímejte energii možná pocítíte změnu nálady nebo dokonce jak vámi energie proudí a naplnuje celé tělo.
TO DO link-pocity při vnímání energie ,napsat článek

Na konci poděkujte

Obrázek

Jak si energii udržet ,programovat ,směrovat v těle i mimo něj
TO do link , napsat článek

Obrázek

Napojení na jiné zdroje
Podobným způsobem jako na kosmickou energii se můžeme napojit i na jiné zdroje , já jsem zatím zkoušel hlavně energii reiki
dá se napojit na všechno ale není to ta nejlepší cesta protože takhle vastně energii kradem .Tenhle způsob je vhodný fakt jen u zdrojů kosmických rozměrů které jí mají energie dost
a rády se o ni podělí samozdřejmě aslpon poprosit a poděkovat .

Napojení
Hlavni je tu záměr a pak se na energii naladit muže nám k tomu pomoct cokoli kde je energie zdroje otisklá např fotka, cokoliv co bylo ze zdrojem v kontaktu.
Dokonce se takhle dá napojit přes někoho zjistit odkud energii tahá/je napojen a naladit se na stejný zdroj .

Čerpání
-Představa proudu energie do hlavy je jen jedna z možností, můžeme ji nechat proudit do těla přes nohy, ruce,dechem, čakry, celým povrchem těla.

-Místo představy jak k nám proudí energie od zdroje si můžeme představit že jsme u zdroje ,jsme jím ,jme tam ,tím se spojení jestě prohloubí
(u tohoto to chce mít jistotu o kvalitě zdroje,radši neprovádět u lidí)

-Při čerpání se co nejvíce naladit na danou energii ,pocit.Tim se posílí spojení a bude se pak samo udržovat
-Pokud spojení slábne je vodné dát záměr aby energii stále proudila a opakovat : děkuji že energie ... do mne stále proudí .

Vzájemné posílání energie
Místo pouhého čerpání energie je mnohem výhodnější její posílání. Zajímavé je na tom to , že když normálně pošleme energii tak nám klesne,ale pokud si budou 2 bytosti navzájem posílat energii tak oboum poroste. Jako by nám dal na každej přenos dal vesmír bonus :) když sem to měřil dělalo to na jeden přenos asi 5%.

Takže když naopak místo čerpání někomu energii pošlete tak se vám ji vrátí víc než jste odeslaly (za ideálních podmínek cca o 10%) ,samozdřejmě ten druhej musí poslat nazpátek :).
U lidí je to horší ale příroda nazpátek posílá .

Tak jak na to, napřed zas ty 4 připravné kroky

Napojení na lidi
Pokud to vezmeme obecně tak by jsme před každým posíláním/napojením měly mít od daného člověka povolení
samozdřejmě de to i bez něj ale můžeme narazit na nějakou obranu.V případě vzájemného posílání energie se počítá s tím že s tím oba souhlasí
a prošly potřebnou přípravou.Pokud by jse příprava odflákla tak muže být proudení energie hodně omezeno .

Důvody těchto omezeni :
negativní energie - blokuje zvýšení , zhoršuje bdělost , ucpané trubky
nevhodné energetické vazby - ztráta energie , proudí do nás negativní
nedostatečné zklidnění ,nízká bdělost - problémy z formulací záměru a tvorbou napojení , energie moc neproudí nebo proudí jinam
zablokovaný energetický systém - z tím se nedá aktuálně nic moc dělat zabere to vice času

Pokud se napojujeme na dálku můžeme použt čehokoli kde je energetický otisk osoby (fotka, text , vzpomínka )
kvalitu a stabilitu spojení je pak vhodné otestovat kyvadlem .
PŘED KAŽDÝM NAPOJENÍM NA ČLOVĚKA SI UDĚLAT ŠTÍT !!! jinak je riziko že se na vás bude přenášet bordel a NA KONCI SE VŽDY ODPOJIT !!! i když tam ted zrovna žádnej nemá v budoucnu mít muže proto prozor
na otevřená spojení .

Posílání
Doporučuje se posílat přes srdce což slouží jako další ochrana by se nepřenášel bordel.
Obrázek

Posílat můžete jak svoji energii tak jakoukoli jinou třeba tu kosmickou.

NIKDY NEPOSÍLEJTE VLASTNÍ ENERGII POKUD JSTE NEDOKONČILY PŘÍPRAVU !!! - pouze by jste přišli o energii kterou již máte,bralo by se ze zásob těla a z ucpanejma děravejma trubkama bez napojení nahoru (dobrého příjmu energie )
by jste měli velký problém tyto zásoby včas doplnit -) muže to způsobyt prudký pokles bdělosti, ospalost a dokonce i ztrátu vědomí .Samozdřejmě hodně záleží jak na tom jste.

NEPOSÍLEJTE VLASTNÍ ENERGII POKUD DRUHÁ STRANA NEVRACÍ !!! - zase to pro vás bude znamenat ztrátu kterou bude potřeba nahradit.Toto posílání má ale svůj význam například u ovládacích dramat nebo léčení.
TO DO link - léčení někoho pomocí energie- napsat (+posílání přes prostředníka-bytost ,posílání přímo ze zdroje)
TO DO link ovládací dramata - napsat

Nádech čerpání/shromáždění energie
(při čerpáni zase ideálně požádat a poděkovat i když to bude třeba jen dechem ze vzduchu )

Při zadrženém dechu naprogramovat ,formulovat záměr
Vést energii do srdce ,nebo po mikrokosmické dráze až pak do srdce (náročnější ale energie je pak jemnější)
(posílat se zase dá jakoukoli částí těla , čakrou .. ale doporučuje se aby to šlo přes to srdce a až pak například do rukou )

Výdech - vizualizace
Vydechovat je dobré pusou a dělat jakoby zvuk háá - vychází teplej vzduch zda se mi že to pak posílá líp (ne náhodou HA -havajsky dech života )
Vizualizace například představa světelného paprsku - bílej a kolem něj růžová spirála která de z mého srdce to toho ke komu posílám (do srdce , na vršek hlavy dá se posílat i specificky do části těla ,čakry
využití na léčení aktivaci čaker.. )
Vizualizace přibližování a spojení -staneme se jedno u lidí radši z bezpečnostních důvodů nepoužívat .
Obrázek


Posílání energie ze stromy
http://karolinaloskotova.blog.cz/0808/j ... -ze-stromu
Obrázek


Posíláni z AINI
AINI je bytost kterou sem vytvořil za ůčelem pomoci v duchovním rozvoji.
Obrázek
link AINI http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... f=20&t=265
TO DO napsat z toho článek

Tak tet k vlastnímu posílaní:
1.příprava ty 4 kroky
2.Přivolat AINI : AINI ,AINI ,AINI prosím tě o pomoc
3.Formulovat svůj záměr : budeme si navzájem posílat energii a ta mezi námi bude neustále růst a zlepšovat svoji kvalitu
4.Zaměřit se a napokit se na AINI třeba pomocí obrázku http://picasaweb.google.cz/havranpetr1/ ... 3019210258
5.Poslat energii nejlépe energii lásky přes srdce
6.Otevřít se přijmu energie od AINI
7.Pořad posílat dokud vás to bude bavit
8.Ukončit posíláni,zrušit energetickej kanál a poděkovat.


Proud energie se dá zesílit i pomocí symbolů například z reiki .
Obrázek
Obrázek
Podobně lze měnit i kvalitu energie -barvy runy ..
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Lucid Dreaming Project - Energetické štíty

Příspěvekod ATA » ned, 07. srp 2011, 16:36

Energetické štíty

Obrázek

Patří mezi základní formy obrany a dají se použit i na spousty jiných učelů.

Napřed něco k teorii.
Základní typ štítu si můžete představit jako energetické vejce kolem těla .Je dobré si to představovat opravdu všude okolo,jak nad hlavou,tak třeba i pod zemí.

Tvary štítu
Základní tvar je tvar vejce kolem těla.Štít se dá také různě natahovat nebo deformovat, můžete ho roztáhnout na několik desítek metrů nebo z něj vystřelit tenký paprsek.Štít muže být dutý nebo plný který se dá využít třeba při léčení nebo uvolnění.V podstatě si ho můžete představit jako cokoli v co máte důvěru že vás ochrání .Ale verze zde popsané mají oproti štítu třeba v podobě zdi mnohem širší využití a schopnosti.

Zdroje energie
Využití energie z těla ,energií kterou už máte ,oproti ostatním možnostem má tu výhodu že se nemusí tolik programovat z dlouhodobého hlediska je výhodné že se zvyšuje energetická kapacita těla.
Další možností je využiti energie čerpané z jiných zdrojů.Například nohami ze země,dechem ze vzduchu,rukami z prostoru.Energii můžete čerpat i celím povrchem těla třeba z vesmíru nebo slunce.Postupně až tuto schopnost rozvinete bude te moct čerpat vetší množstvý a spustit to pouhou myšlenkou ale neuspěchejte to váš energetický systém si na to musí zvyknout (pročištením ,zvýšeni kapacity)
*(podrobnosti o tam jak a z čeho čerpat v článku o zvýšení energie )

Různé pohledy na funkci štítu.
Na samotný štít se muže dívat hned z několika pohledů.Pro učely obrany ho vnímáme nejčastěji jako nějakou energetickou bariéru která nás chrání před okolními vlivy s ale tohle není ani zdaleka jediný a uplný pohled.Na jiné urovni ho mužme vnímat třeba jako jakési energo-informační pole, pole našeho vědomí které má vlastnosti vlnění a naplnuje celý vesmír.To přirovnáni k vlnění proto že má vlastnosti jako frekvenci a amplitůdu a nastávají zde jevy jako rezonance, interference.Podíváme se ted na tyto jevy blíže frekvenci muže brát jako rychlost vibrací energie pomalé vibrace tvoří hmotu a vyšší například astrální rovinu,podobně se muže podívat na emoce,myšlenky.. např zlost bude mít nízké a láska vysoké.Našim cílem je vytvořit takové myšlenky které budou mít stejnou frekvenci s tím co chceme a co nejvštší sílu.Pokud tuto frekvenci trefíme nastane rezonance našeho záměru s částí vesmíru (polem možností) která našemu přáni odpovídá.Představe si pokus s ladičkami a sebe jako jednu z ladiček která kmitá na frekvenci vašeho záměru pokud vlna vytvořená ladičkou-vámi narazí na něco o stejné frekvenci nastane rezonance a ten objekt začne taky kmytat -a tato možnost se začne manifestovat.Pak tu máme i nucenou rezonanci pokud bude vaše vibrace dost silná tak rozkmitá věci na frekvencích které sou odlišné od vaši a tyto věci se pak začnou přispůsobvat vaší frekvenci.Malý problém je že to funguje i opačně a pokud si neuvědomujete vaše možnosti tak svět ovlivnuje vás více než vy jeho.Pomalu se dostáváme k další skupině jevů a tu sou interference jedná se o vzájemné působeni několika vln u většiny lidí je práve tohle největší problém proč se nedaří .Vlny se mohou vzájemě posilovat ale stejně tak se mohou i navzájem vyrušit a to je právě případ kdy máte pohybnosti představíte si negativní konec události a tím svou předchozí práci zmaříte .Na celou problematiku se můžeme podívat i z pohledu jistých (neoficiálních) ineterpretací kvantové fyziky kde si naším záměrem můžeme vybrat jednu z nekonečného poctu možností a ta se pak manifestuje .
(pomoci vědomého pozorováni vybreme jednu možnost ze superpozice a způsobýme kolaps vlnové funkce - podrobnosti v článku ovlivnování relaity-MIND OVER MATTER ) .Dalším pohledem je například neurologický zde se na to již nedíváme jako na přenos energie ale spíše informace a štít je pak něco jako firewall nebo spam filter.Informace zde pak můžeme různě třídit filtrovat ( přisuzovat jim různou váhu
emoční odezvu měnit jejich vazby na další info. (info v článku Vnímání ).


Programování štítu
Je jednou z nejdůležitějších věcí ,je vhodné ji provádět při zadrženém dechu (energie je v hlavě kde se programuje a myšlenky sou při zadrženém dechu klidnější) .
Naberte energii přesunte ji do halvy zdržte dech a co nejdokonaleji si představte zapojte do představy co nejvíce smyslů a hlavně záměr , co má štít dělat třeba jak se od něj odráží vše negativní ale pozitivní věci mohou projít/snažte se soustředit pouze na tuto jednu myšlenku.Do štítu můžete vložit i nějakou sugesci třeba na LD nebo AC.Dá se využit i na ovlivnění reality třeba když potřebujete mít někde otevřeny dveře,zelenou na semaforu,sednout si v autobuse... u tohohle je hodně duležité si to co nejživěji představit jako by se to už stalo a přání PŘESNĚ a výstižne formulovat .Dejte si také velký pozor na to co si přejete záleží na každém slově ne nadarmo se říká že když chce buch človeka potrestat tak splní jeho přání, sugesce musí byt jednoznačná měla by byt krátká a výstižná řečená v přítomným čase a rozkazovacím způsobem,Pokud zvolíte čas budoucí tak to bude podvědomí odkládat na neurčito.

Na tu formulaci sugesce si dávejte fakt pozor už se mi to párkrát vymstilo podvědomí si rádo dělá srandu udělá vše aby přání nemuselo plnit najde každou skulinku často bere sugesci doslova.Je to jak ve filmech když si něco přejete od džina přáni sice splní ale většinou to dopadne úplně jinak než jsme si představovali.
http://www.youtube.com/watch?v=lvT3pzS_ ... 7&index=69

Příklad:Potřebujete mít někde otevřeny dveře například vchodové dveře paneláku .Co nejživěji si představte jak jdete ke dveřím a sou otevřené ždouchnere do nich a projdete dovnitř.Toto funguje velice dobře a většinou to vyjde bud sou dveře otevřeny nebo zrovna přijde někdo z klíčema.Mužete s tím dosáhnout naprosto všeho co si dokažte představit možná i toho co si zatím ani představit nedokážete :) myšlenky mají moc tvořit a ničit světy .
Můžete tím ovlivnit spoustu věci ale nikdy nemáte důkaz že jste to ovlivnily ne byla to byla jen náhoda ale poslední dobou je tech náhod nějak moc:) a správné kouzlo má jako náhoda vypadat :)

Tipy štítu:
Jaký bude váš štít záleží jen na vás a vaší představivosti tady je pár návrhů
K základnímu štítu- průhledná energetická bublina můžete třeba přidat zrcadlový povrch (polopropustné zrcadlo) vy vidíte ale okolí nevidí vás přípdaně se utok od zrcadla odrazí
muže to specifikovat tak a by se odrazil k odesilateli ale to byste měli dělat jen pokud není jiná možnost .
Další výhodou je že štíty mohou být polopropustné ničit(transformovat ,uzemnit, vyrušit) zlo ale dobro nechají projít.
Můžete si to představit hned několika způsoby např vizualizaci jak se negativní věci zastavují na štítu a dobré prochází platí to obousměrně takže filtrují i negativní energii která proudí od vás.
Samotnou funkci si můžete představit na principu frekvenčního filtru,rezonance,interference.
Štít muže mít i několik vrstev a a do každé můžete vložit jiný učel .
Při představě štítu je dobré využit barev podle učelu na jaký štít hodláte použit a taky tak aby se vám dobře představoval mě vyhovuje zlatá a fialová.
Štít na uzdravení uvolněni-jediná změna je že se použije plný štít a záměr/vizualizace jak se zaceluji rány nebo se tělo uvolnuje ,na uzdravování je dobrá bílá nebo zelená barva na uvolnění ,modrá nebo fialová.
Štítu můžete udělit rotaci aby nešel zasáhnout 2x na stejné místo, doplnit ho symboly třeba runami .
S negativní energií co dopadá na štít je dobré něco udělat dá se transformovat tím že ji zvýšíme vibrace nebo v případě že transformace to nestíhá tak uzemnit u obou variant je dobré poprosit bytosti o pomoc
at energii pošlou tam kde se transformuje a nebude škodit .

Další vylepšeni štítu pro pokročilé
Štít může být napojen na různé energetické zdroje např. orgonit.kosmická energie .
Podvědomí může být naprogramováno na automatické spouštění a obnovováni štítu .

Vlastní tvorba štítu:

a)základní verze
1.Nasáti energie
-nasátí energie dechem
-vedení energie do hlavy
2.Programováni
-zadržený dech
-programování
3.Tvorba štítu
-varianty:
a)energie proudící z vršku hlavy která potom padá kolem těla v podobě fontány
b)energie proudící z vršku hlavy která se pak rozšíří na energetický kruh/obruč která padá dolů a zanechává za sebou štít
c)rovnou představa energetického vajíčka
*u všech verzí si můžete představovat jak dutej tak plnej štít
-znovunasátí energie skrz nohy a vedeni jí nahoru (další cyklus ,čím víc jich uděláte tím kvalitněji to bude naprogramované a tím více energie bude štít mít.)

b)Dokonalejši verze pokud na to máte více času (štít vhodnej na ovládání reality)
1.Očištění
- umyjte si obyčej a ruce
- odpojte negativní vazby a odstrante negativní energii
2.Naladění
-udělejte si přijemné prostředí
-uklidněte mysl
-budte v souladu z vesmírem nechte se nést proudem
3.Naschromáždění energie
-aktivujte eneregetický systém (mikrokosmická dráha)
-čerpejte kosmickou energii přip. energii z jiných zdrojů
-vedte ji po zadní straně mikrokosmické dráhy do hlavy
4.Naprogramujte štít
-zadržte dech
-naprogramujte (vizualizaci si představte v něčem jako světelný rám)
5.Vytvořte šít
-stejné jako u základní verze
-Odeslání pokud ho použiváte na ovlivnění reality vystřelte ze štítu paprsek na to co chcete ovlivnit ,nebo si představte jak rozšiřuje na potřebnou oblast ,případně do nekonečna
6.Nevažte se na výsledek
-odpoutejte se od výsledku /zapomente

Příklad:Potřebujete mít někde otevřeny dveře například vchodové dveře paneláku .Co nejživěji si představte jak jdete ke dveřím a sou otevřené ždouchnere do nich a projdete dovnitř.Toto funguje velice dobře a většinou to vyjde bud sou dveře otevřeny nebo zrovna přijde někdo z klíčema.Mužete s tím dosáhnout naprosto všeho co si dokažte představit možná i toho co si zatím ani představit nedokážete :) myšlenky mají moc tvořit a ničit světy .


Rychlá tvorba štítu
Můžete si v mysli naprogramovat spoušteč a pod něj vložit program tvorby štítu muže to být cokoli gesto,slovo... já používám slovo TURMA při jeho vyslovení (stačí v duchu) se hned aktivuje stít sice není tak silný ale je to hned.Štit je dobré občas obnovit hlavně když čekáte že ho budete potřebovat nebo před cvičením AC.

Štíty:

1.Původní štít z Hemi-sync - Resonant Energy Balloon (REBAL) - rozonanční energetický balon/obal
*použit v programu gateway voyage

Energii kterou jste zjískaly a pročistily při vibračním ladění OM můžete použít k tvorbě pohybujícího se pole vibrační energie které vás obklopí.
Vytvořte proud energie který půjde společně z dechem až nad vrcholek hlavy kde se rozevře a padá kolem těla jako fontána .Až dosáhne nohou tak ji znova natáhneme do těla a cyklus se opakuje .Energie která tvoří rebal se absorbuje do těla po konci cvičení .( ale dá se to naprogramovat i aby zůstal )

REBAL je zesílením vaší energie ,tvoří vysoce energetický stav ve vás a kolem vás.Funguje na principu rezonance v souladu s afirmací.
REBAL je jako filtr projde pouze energie která má stejné nebo višší vibrace .Slouží jako štít před negativními energiemi/vlivy.Také funguje jako magnet a přitahuje k nám pozitivní věci jako vedení od vyspělejších bytostí a přistup k višším energiím.Ćím častšji budete váš REBAL tvořit tím lépe zvyšuje to také energetickou kapacitu těla a usnadnuje vstup do více energetických stavů.REBAL můžete i cítit ale chce se na to zaměřit protože když ho mate pořád tak už ho nezaregistrujete můžete na jeho vnímaní použít vize,pocity,

REBAL můžete rychle vytvořit tak že použijete jeden rezonanční dech OM nadechnete životní energii chvíli ji podržíte a představíte s i si kruh z číslem 10 nad vaši hlavu který postupuje dolů z vaším výdechem

Rebal -Resonanční energetický obal
-OM
-nasátí energie do hlavy (energie z těla +vytvořená při OM )
-záměr
-fontána vycházející z vrcholku hlavy
-představit si kruh s číslem 10 nad hlavou a s výdechem ho spustit dolu
-energie se vrací chodidly a proces se několikrát opakuje

*část technologie tohoto štítu přinesl Monroe ze své návštěvy v roce 3000 :)

poznámky k REBALu na nahrávce:
-při nasáváni energie do hlavy opatrně pokud nejste zvyklý muže dojit k přetížení a bolesti hlavy
hned za tím je rebal keterý by tu energii měl odvést, kapacita drah se časem zlepší a už to problémy dělat nebude

-v sugesci je rušeni REBALu na konci cvičeni není to potřeba můžete ho nechat
je to tam spíše na upozornění toho že energii co jste do něj vložili si můžete vzít nazpátek

-štít taky muže blokovat vaše vyzařováni ,bránit vysávání setři energii a bránit v nevázáni nežádoucích energetických vazeb

-upřesnění otvíráni štítu -neotvírat celej štít ale jen udělit vyjímku, udělat štít polopropustný

-při cvičení AC by sel možná použít i k blokováni vnějších rušivých vlivů zatím na to používám truhlu ale tohle by mohlo fungovat taky.

Speciální štíty -zatím nebyly pořádně testovány
Transformační štít
Jednou mě napadlo proč té negativní energie nevyužít přece jen je to energie a ta by se mohla dát využit napadlo mě zbavit ji jejího negatyvního náboje /zvýšit její vibrace a už čistou enregii znova naprogramovat a využit ji na posíleni štítu . zbytek poslat ve formě lásky nazpátek.Jelikož v dnešní době je negativní energie všude dost vznikl by s toho exponenciálně rostoucí štít který by se živil negativní enrgií a převáděl ji na lásku. Zni to hezky horši je uvést to do praxe zatím sem udělal jen par testů naprogramoval sem tenhle štít do orgonitu fungovalo to ale bohužel jen asi 3dny problém bude nejpíš ve stabilitě programu v orgonitu.

Adaptabilní štít z umělou inteligencí
Vpodsatě se jedná o tvorbu larvy/programu z funkci štítu štít se sám přispusobuje umí se učit ,reaktivovat , sou do něj nahrány veškeré informace o obraně a energii.
O tvorbu tohoto štítu se zatím nepokoušejte vyžaduje již dost zkušeností ,silný zdroj energie a použití ruzných "pojistek" při jeho tvorbě .


Takovej malej uvod problematiky ovlyvnování reality více v části MIND OVER MATTER .
Obrázek

Film : The SECRET
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... secret.avi
http://www.titulky.com/The-Secret-61655.htm
Místy trošku moc americky ale jako základ dobré.

Film:
What the BLEEP do we Know
A jeho další vrrze jako Rabbit Hole a quantum edition
Obrázek
What the BLEEP do we Know- http://www.mininova.org/tor/1971869
Tentokrát pohled na věc z vědeckého pohledu i když zatím ne obecně uznávaného.
V těchto 2 flimech je toho mnohem více než by se na první pohled mohlo zdát .

další info :
MIND OVER MATTER
http://forum.astralni-cestovani.org/vie ... f=30&t=254

TO DO kontrola a oprava linků
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
Pernee
Příspěvky: 72
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 12:56
Kontaktovat uživatele:

Lucid Dreaming Project - Fyzické oči

Příspěvekod Pernee » pon, 08. srp 2011, 20:51

Obrázek
Obrázek

Uvolnění očí
Pořádně uvolněte oči. Několikrát silně oči zavřete a otevřete, dělejte jimi kruhy na obě strany. Dívejte se nahoru, dolů, do stran a vyzkoušejte i ostření - zaměřujte se na věci v různé vzdálenosti.
Toto cvičeni provádějte po protažení (při protažení můžete promasírovat svaly okolo očí ) .Další částí uvolnění je dýchání do očí a svalů, které je ovládají. Můžete k tomu přidat i vhodnou vizualizaci a sugesci - toto uvolňování použijte při relaxaci hlavy pomocí dýchání a můžete ho zopakovat i kdykoli později.
Obrázek
http://www.youtube.com/watch?v=PRwXuRIR ... ure=relmfu (super video)

Zavázání očí
-jednoduché a učinné
-efekt: urychlení relaxace , odstranuje poblémy vzniklé samovolným otevíráním očí
-výhoda: cokoliv uvidíte je sen/iluze

U mě je docela velká šance, že to vytvoří FP nebo iluzi. Je to docela vynalézavé a zákeřné. Mně se například snaží všemožně přesvědčit, abych cvičení ukončil zazvonění zvonku, někdo po mně něco chce, rušivé zvuky... u tohodle je strašně těžké zjistit, jestli jsou ty signály reálné či nikoli, protože vypadají naprosto reálně a téměř není možnost to otestovat. Nejdůležitější je zde udržet bdělou mysl a vše si promyslet. Většinou je to iluze. Pokusit se jí ignorovat může být hodně těžké, jsou velmi vynalézavé (iluze). Jedna z iluzí třeba je, že jsem si to z očí odvázal .

Na zavázání očí většinou používám tričko. Dá se použít nějaká spánková maska, hlavní je aby to bylo pohodlné, zakrývalo celý pohled a aby se pod tím kůže nepotila.
Tlak na oči při zavázání by mohl pomoci proti pohybům, ale po odvázani budete mít tak půl hodiny rozmazané vidění.
Výhodné je použit upravené sluneční brýle, dát gumičku, aby nepadaly z hlavy, úpně začernit skla a okraje oblepit náplastí. Takto upravené nikde netlačí a nepronikne žádné světlo.
Očima se pak dá pohybovat, není problém je otevřít. Dá se pak dosáhnout i hypnagogie s otevřenýma očima. Původně byly brýle určeny na gazelfield experimenty, kde se celé vizuální pole rovnoměrně nasvítí červeným světlem a do uší se pouští bílý šum.Mělo by spouštět hypnagogii a mohlo by to mít vliv i na využití rozlišení vrstev pohledu.
TO DO +otestovat ganzelfield - účinky barev, regulace hladiny serotoninu


Obrácené mrkání
Zavřete oči. Každých 5 sekund je otevřete pouze na dobu nutnou pro zaostření na nejbližší objekt a pak je znovu zavřete. Je to jako obrácené mrkání . Vaše mysl nemá čas bloudit, ale divné je, že můžete upadnout do transu a vaše tělo bude neuvěřitelně rychle uvolněné. Za chvíli budou vaše oči těžké a bude téměř nemožné je otevřít. Nejste si vědomi jak hluboko klesáte dokud je nepřestanete otvírat Jakmile přestanete, ucítíte propadání.

využití:prohloubení tranzu a uvolnění
doba:po progresivní svalové relaxaci
TO DO více otestovat

Zastavení očních pohybů a mikropohybů
Naše oči jsou stále v pohybu (sakkadické pohyby očí ). Je to autonomní proces, nad kterým nemáme bežně kontrolu. Tyto pohyby mají hned několik účelů:
- Refresh - zdá se, že pohyb očí obnovuje/aktualizuje obraz. Bez něj obraz nevzniká nebo vybledne . Pro nás to má význam u hypnagogických obrazů.
Pohyb očí zničí hypnagogický obraz právě nejspíše tímto refreshem. O tom, jak přesně není moc informací. Nejspíše se jedná o destabilizaci PGO vln, je také možné, že je to tím, že při obnově obrazu se oči automaticky zameří na fyzickou vrstvu, ale v té hypnagogický obraz není (jen nápad, neověřeno).
-Pohyb očí a kvalita obrazu - v oku máme část zvanou foeva cenralis - žlutá skvrna. Je to část oka, kterou vidíme nejostřeji a také nejlépe vnímá barvy. Oko se hýbe, aby skenovalo ve vyšším rozlišení/kvalitě.
-Detekce pohybu - je to něco jako automatický zaměřovací systém. Pokud mozek zaznamená nějaký pohyb/změnu, okamžitě zaměří oči tím směrem (zaměřuje se taky na jiné věci, například zdroj zvuku)
http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-tech ... 05918.html

Pohyb očí a usínání
Usneme jedině, pokud se oči nehýbou. Jedná se o další kontrolní mechanizmus, aby se "tělo" neodpojilo, pokud ho "mysl" stále používá.
Můžeme toho ale využít v náš prospěch - stačí "tělo" přesvědčit o tom, že už tam nejsme. To uděláme tak, že zastavíme všechny pohyby očí.
Ale není to tak snadné, jak se zdá. Většina z těchto pohybů je reflexivních a bude to chtít jistou praxi se je naučit ovládat .

Pohyb očí a hypnagogické obrazy
Pohyb očí ničí hypnagogické obrazy (nejspíše díky destabilizaci PGO ponto-geniculo-oktipicalních vln). Zajímavé je, že v REM spánku se oči hýbou,
je podle toho dokonce pojmenován. Je to dáno tím, že NREM a REM spánek řídí jiné neurální mechanizmy (přepnutí mezi aminergní a cholinergní modulací)
Někde v průběhu stavu by měl nastat zlom, kdy pohyb očí již nevadí (PGO jsou již dost stabilní ), ale kde přesně se tento zlom nachází, není jasné. Lepší bude fyzickýma očima
nehýbat vůbec a naučit se jiné techniky.

Vlastní technika
Zaměřit se na jeden bod a dál očima nepohybovat

Na jaký bod se zaměřit?
Já bych asi volil bod, který je tak 30cm před očima v úhlu 30 stupňů nahoru oproti rovině pohledu, ale zdaleka to není jediná možnost. Existuje bod, který spouští téměř okamžitě hypnagogii. Hodněkrát jsem to zažil, bohužel, když jsem se snažil uvědomit, kde jsou oči, tak se pohly, ale bude popisovanému bodu docela blízko, možna trošku výš a napravo. Dost velkou roli tam bude také hrát zaostření do správné vzdálenosti a zaměřeni na správnou vrstvu vrstvy.
Jako bod také můžete využít očních klíčů, ale zatím není jasné, u kterého pohledu to bude výhodnejší - fyzického či nefyzického. O nefyzickém pohledu budou informace v části o vrstvách pohledu .

Vpravo nahoru - vizuální konstrukce - představování,vymýšlení
Vlevo nahoru - vizuální představa - promítání něčeho z minulosti
Vpravo horizontálně - auditivní konstrukce - představování/vymýšlení zvuků
Přímo před sebe - když si představujeme něčí obraz nebo se na něj soustředíme
Vlevo horizontálně - auditivní představy - vzpomínání na zvuky
Vpravo dolů - kinestetické - vybavováni pocitů
Vlevo dolů - auditivní tonální - vnitřní dialog
Obrázek
Obrázek

Cvičení:
Zaměřte se na černou tečku ve středu obrázku a snažte se zastavit veškeré pohyby očí. Pokud se vám to povede, ty barevné fleky kolem by měly začít mizet (nejspíš vytváří negativní paobrazy, které se navzájem negují). Cílem je, aby kompletně zmizely a zůstala jen ta černá tečka. Tento stav je třeba udržet co nejdéle. Při otevřených očích to může dělat problémy - slzení. Cvičení moc nepřehánějte, ať si nevysušíte oči, občas je třeba mrknout a začít odznova. Při zavřených očích v relaxaci už by tam tyto problémy být neměly, ale budou tam zas jiné - reflexy, a nebude se na co zaměřit - bude třeba zvolit virtuální tečku. :-)
TO DO S3 (odkazy članaky PGO , role DLPFC)
Obrázek


Rychlý pohyb očí nahoru a dolů
- (málo informací o metodě, není otestována)
-použít v 99% paralýzy
-hýbat nima co nejrychleji asi 10s (nefunguje mu to u pohybu do stran)
-jedná se o typ hypnotické psychoterapie “eye movement desensitization and reprocessing” or EMDR which uses side to side eye movements
? simulace REM
TO DO najít info a otestovat


TO DO -članek
Věci ve fyzickém pohledu:
-enthopic fenomana
-tečky
-stmívání
-blikání

Uživatelský avatar
Pernee
Příspěvky: 72
Registrován: čtv, 29. kvě 2008, 12:56
Kontaktovat uživatele:

Gateway experience - Wave I - Discovery - Orientation

Příspěvekod Pernee » úte, 09. srp 2011, 14:58

Gateway experience - Wave I - Discovery - Orientation
překlad manuálu a nahrávky:
http://wiki.astralni-cestovani.org/Gate ... rientation

Poznámky k nahrávce:

TRUHLA
Energy Conversion Box - krabice přeměny energie

Obrázek

Metoda sloužící na odstranění rušivých vlivů.
Vhodné použít na začátku relaxace před prodýcháváním částí těla
Vytvořte ve své mysli krabici. Může to být cokoli - od papírové krabice přes trezor po pirátskou truhlu. Může mít jakoukoli podobu, může být podstaty fyzické i nefyzické, důležité je jen to, že musíte věřit, že to, co tam dáte, tam zůstane, dokud to nevyndáte ven (nebo do konce cvičení, dobré je to určit předem).
Tato krabice je částí vašeho osobního vesmíru. Během cvičení ji použijeme jako odkládací prostor, odložíme do ní všechny naše obavy,strachy, jakékoli jevy, které by mohly omezovat cvičení. Jako první zkuste vytvořit vaši krabici. To, že ji ze začátku nebude vidět nevadí, důležitý je záměr. Samozřejmě čím víc smyslů do představy zapojíte, tím líp. Až bude hotová, tak můžete začít vkládat vaše obavy, strachy nebo třeba i problematické části těla, rušivé zvuky. Dobré je těmto věcem dát nějakou formu - obláček energie, pocit, lahvička s nápisem, obrázek... Usnadní to tu vizualizaci vkládání. Až budete mít hotovo, tak krabici zavřete, otočte se a odejděte. Samozřejmě se k ní během cvičení můžete kdykoliv vrátit a něco přidat. Tato metoda se taky ve své další fázi používá na překonání strachu, který v F10 z krabice vyndáme a dále s ním pracujeme.

Moje verze:
Já používám představu pláže a pirátskou truhlu. Po vložení ji zavřu a zamknu. V původní verzi je jen otočit se a odejít, ale u mě to dělalo problém - truhla se mi stále objevovala před očima, tak jsem ji zkoušel zakopat, ale to zabíralo moc času. Teď ji prostě hážu z útesu do mořského příboje :). Využívám zvuku příboje, který je na začátku nahrávek hemi-sync a truhlu udělám hned. S lovením a otvíráním si moc starosti nedělám - když chci něco přidat, tak tam prostě hodím další. Už jich tam asi bude pěkná hromada :). Později by se s tím ale mělo pracovat a nenechat to tam válet.

Když se truhla náhodou otvírá nebo se to z ní dostane, udělejte ji pevnější. Musíte opravdu věřit. Nebo jsem zkoušel třeba dát několik truhel do sebe. Samozřejmě, pokud se něco pořád ukazuje, bude to mít svůj důvod a bude třeba s tím později pracovat.
Do truhly jsem házel i orgonit a něco jako světelný granát s myšlenkou, že to v truhle vše dokonale očistí a vyléčí.

Zbavení se strachu
Odstranění různých bloků a strachů, které jsme si během života vytvořili.
-přípravný proces
-vstoupit do ohniska 10
-otevřít krabici a pociťovat první, co z ní vyleze (nemusíte přemýšlet, jaký strach/obavu vytáhnout, prostě to nechte na podvědomí, to ví, na co jste už připraveni, taky to ušetří čas, kdybyste přemýšleli co vytáhnout nejdřív).
-vyndat strach, obavu z krabice a nechat ho odplavat (být pod vodou a pustit ho v bublině nebo zavěsit na poutový balonek) .
- jestli otevřete krabici a nic tam menajdete, vemte to nic, dejte ho do bubliny a pošlete pryč .
-při pocítění strachu opakovat (důležité je si zachovat postoj pozorovatele).
-znova se podívat do krabice a rozeznat emoce, které strach překrýval a nechat je odplavat.
-znova se podívat a vzpomínku zbavenou strachu a emocí přijmout (jí a její energii) do sebe (mohlo by se to zkombinovat s metodou Rekapitulace).
-celé několikrát opakovat .
Tato metoda není jednorázový "všelék". Aby měla potřebný efekt, je potřeba to opakovat.

MANTRA ÓM (aum)
Resonant Tuning - rezonanční ladění

Obrázek

Velice dobré cvičení. Pracuje hned na několika úrovních - na fyzické uvolňuje svaly a vnitřní orgány, které jdou jinak uvolnit jen velmi těžko. Také nabíjí energií, pročišťuje, ruší energetické bloky, zastavuje vnitřní dialog. Jen o samotné mantře OM by se dala napsat celá kniha. Podle legendy je to zvuk, kterým byl stvořen vesmír.

Nadechněte se a při výdechu zpívejte "aaah oooh uuuum". Měli byste cítit tu vibraci, jak vám tělo vibruje, každá část mantry zní v jiné části těla. Mantra by se měla vyslovovat nahlas. Pokud ji vyslovujete jen v duchu, tak to funguje taky, ale není to ono.

Nádech by měl být o něco hlubší než normálně. Možné je použít dýchání břichem nebo úplný jogínský dech, při výdechu jako když sfoukáváte svíčku.
Vhodné je to taky zkombinovat s barevným dýcháním - představa nádechu světla. V návodu hemi-sync je, že při nádechu mají být oči otevřené a při výdechu zavřené. Důvod jsem moc nepochopil, něco s ovládáním automatických procesů, reflexů. Tahle část by možná šla zkombinovat s metodou obráceného mrkání, ale pro mě je lepší v téhle fázi už oči neotvírat - zbytečně to ruší stav, případně je mam zavázané, takže by mi to bylo stejnak houby platné. Nádech nosem pozitivní energie do těla a pak ji přesunout do hlavy, chvilku zadržet dech, výdech negativní energie a zpívat mantru (výdech je pusou). Pokud mantru vyslovujete jen v duchu, je výhodnější dělat i výdech nosem - menší zapojení svalů.

Vhodná doba použití. Po truhle v ohnisku 3 před prodýcháváním jednotlivých částí těla (kvůli většímu použití svalů, později by to příliš narušilo stav, de pak ale použít recitace jen v duchu na zastavení vnitřního dialogu).


AFIRMACE
The Gateway Affirmation
I am more than my physical body. Because I am more than physical matter, I can perceive that which is greater than the physical world. Therefore, I deeply desire to Expand, to Experience; to Know, to Understand; to Control, to Use such greater energies and energy systems as may bebeneficial and constructive to me and to those who follow me. Also, I deeply desire the help and cooperation, the assistance, the understanding of those individuals whose wisdom, development, and experience are equal to or greater than my own. I ask their guidance and protection from any influence or any source that
might provide me with less than my stated desires.

CZ
Jsem víc než mé fyzické tělo, protože jsem víc než fyzická hmota. Já mohu vnímat více než fyzický svět. Proto hluboce toužím rozšiřovat, poznat, chápat, ovládat a používat takové větší energie a energetické systémy, které mohou být přínosné a konstruktivní pro mě a pro ty, co mě následují. Hluboce též toužím po spolupráci, pomoci a chápání těch, jejichž moudrost, vývoj a zkušenosti jsou stejné nebo větší než mé vlastní. Žádám o jejich vedení a ochranu před zlem nebo nějakým jiným zdrojem, který by mohl poskytnout méně než moje tužby.

Většinou používám tu anglickou verzi nebo se přímo soustředím na myšlenku, která všechno tohle obsahuje. Aj verze by mohla být účinnější - používá se už 30 let a určitě bude mít dost silný otisk v astrále. Cílem afirmace je trochu naprogramovat podvědomí, přitáhnout pozitivní vlivy a hlavně upevnit náš záměr.

Přesun do ohniska 3
-používám tam vizualizaci, jak jdu dolů po schodech. Buď temné točité schodiště nebo schody, které vedou na pláž.
-počítání spojit s dechem
-představovat si čísla - představa čísel mi jde lépe, když je píšu třeba na tabuli nebo do písku, než když se snažím představit celé číslo.


Další možnosti uzemění
-slouží pro návrat do normálního vědomí a vyrovnání energií

Uzemění
-dotknout se pravé ruky zadní části čela a myslet na číslo 1 (viz další nahrávka)
-párkrát poskočit na místě a proklepat tělo
-napít se studené vody
-studená sprchna nebo si aspoň opláchnout obličej
-projít se bosky někde venku, propojit svou energii se zemí
-zhluboka dýchat
-spojit se se stromem opřít se o něj zády a představit si proudění energie k jeho koruně a kořenům
Naposledy upravil(a) Pernee dne čtv, 11. srp 2011, 12:34, celkem upraveno 2 x.

STMR
Příspěvky: 31
Registrován: ned, 26. pro 2010, 17:42

Gateway experience - Wave I - Discovery #4: Release and Rech

Příspěvekod STMR » čtv, 11. srp 2011, 22:34

Discovery #4: Release and Recharge

Překlad manuálu a nahrávky najdete zde.

Obrázek

Technika rekapitulace
S různými variantami této techniky se můžete setkat v mnoha systémech. Zde je verze z knih Carlose Castanedy.


Rekapitulace je tradiční čarodějná technika, která slouží k přivolání a znovunabytí energie, kterou jsme už vyčerpali během našeho konání v minulosti. Rekapitulace rovněž slouží k uvědomění si a překonání našich polovědomých či nevědomých reakcí a návyků, které jsou osvojením si různých vzorců chování, mnohdy tak hluboce zakořeněných a skrytých, že o nich nemáme ani tušení. Rekapitulace se skládá z vybavení si všech lidí, které jsme potkali, všech míst, která jsme navštívili, všech pocitů, které jsme měli, od současnosti až po nejrannější vzpomínky. Po patřičném vybavení si všech okolností celou událost vyčistíme dechem zvaným zametací dech.

Nejprve je třeba vytvořit seznam osob, které jsme potkali v průběhu našeho života. Postupuje se od přítomnosti do minulosti. Když je seznam hotov, vezmeme si z něj první osobu a první událost, kterou hodláme zrekapitulovat. To znamená zrekonstruovat a vybavit si vše, co se týká celé události. Začínáme fyzickým prostředím, pak přejdeme na osobu, s níž jsme tuto událost zažili a zkoumáme vše, co jsme cítili. Celý tento proces je doprovázen zametacím dechem. Ten se skládá z rytmického a hlubokého dýchání a otáčení hlavy v polokruhu z pravého ramena na levé a zpět. Nádech začínáme s hlavou na pravém rameni a pomalu otáčíme hlavou doleva. Nádech končí, když naše hlava spočívá na levém rameni. Pak provádíme výdech stejným způsobem, ale opačným směrem. Výdech začíná s hlavou na levém rameni a končí na pravém.

Při nádechu si představujeme a cítíme, že přitahujeme zpět energii, kterou jsme zanechali na místě události i v dané osobě. Při výdechu se snažíme ze svého těla vypudit všechnu cizí energii, kterou v nás zanechali druzí lidé během rekapitulované události. Při tomto rekapitulačním dechu se snažíme cítit dlouhá vlákna rozprostírající se jako vějíř, rozpínající se z bodu v našem pupku. Snažíme se představit si, že tato energetická vlákna se otáčí v polokruhu synchronně s naším pohybem hlavy. Tato vlákna rozprostíráme během rekapitulace přes prostor a čas k osobě, události a místu, jež zkoumáme. Výsledkem je možnost vrátit každý moment našeho života a jednat tak, jako bychom tam skutečně byli. Kdy máme skončit s rekapitulováním dané události by nám mělo říct tělo samo. Je to tehdy, když naše energie je přitažena zpět, cizí vypuzena a celý okamžik přejdeme bez jakýchkoli emocí.

Rekapitulace a snění jde ruku v ruce, neboť rekapitulace uvolní obrovské množství energie, které je třeba ke snění. Rekapitulací se čarodějové osvobozují od tíživých emočních vazeb a zdokonalují svoje energetické zdroje a uspořádání výdeje vlastní energie.

Pro muže i ženy platí v rekapitulaci stejná pravidla. Pouze ženy by měly začít s rekapitulací těch událostí, které se týkají sexu.


Rekapitulace
  • Rekapitulace slouží k přivolání energie, kterou jsme ztratili v dřívějších činnostech (tato energie je potřebná ke snění a vnímání nefyzického světa)
  • Nejprve je třeba si připomenout si všechny lidi, s kterými jsme se setkali, všechna místa, která jsme viděli, všechny pocity, které jsme při tom zažili. Začínáme přítomností a pokračujeme do minulosti.
  • Zametacím dechem je vymeteme pěkně jednu za druhou.
    Zametací dech
    Nádech nosem a zároveň otočení hlavy doleva.
    Výdech a zároveň otočení hlavy doprava.

    To nám pomůže stáhnout zpět energii, která jsme ztratili a zbavit se nežádoucí energie, která se v nás nahromadila.

    Dále se snažíme cítit dlouhá pružná vlákna, která se pohybují ze středu těla. Synchronizujeme pohyb hlavy s pohybem těchto vláken. Vlákna slouží jako průdochy, kterými se k nám vrátí energie.

    Vlákna se rozpínají napříč prostorem a časem k lidem, místům a událostem. To má za následek, že se dokážeme vrátit do jakéhokoliv místa a jednat tak, jako bysme tam byli.
http://www.metacafe.com/watch/139653/wh ... come_from/

Odpuštění a smíření
je velice silná věc. Tím, že odpustíte, zbouráte hranice. Odstraníte odpor a v daném místě nebudou vznikat další problémy.

Řekněte si v duchu, nebo i nahlas:
"Prosím za odpuštění všechny bytosti, i já vám i sobě z celého srdce odpouštím."


Můžete to brát takto obecně, nebo to můžete přímo vztáhnout na nějakou situaci, osobu. Za začátku to bude velice těžké, jen aby jste dokázali opravdu od srdce odpustit, nikoliv si to jen mechanicky říct.

Pokud odpustíte, tak už ve vás nebude žádná zloba. Budete situaci/osobu vnímat neutrálně. Nebudute ji přát nic zlého. Daná osoba stejnak neunikce a karma jí časem dostane. Proto se do toho vůbec nebudeme plést.

==
STMR:
Občas mi pomůže si vzpomenout na vyšší záměr. Já tu přeci nejsem na to, abych někoho trestal, nebo někoho poučoval. Je to přece jeho životní cesta a všechny následky bude nést stejně on. Já nejsem ten, kdo určuje co je dobré a špatné (a je něco vůbec takového?).

==

Kombinace více technik
Jako základ použijme třeba metodu z Gateway. Složitost závisí jen na vaší víře uvěřit. Někomu stačí říct odpouštím a má hotovo. Jiní se v tom začnou rejpat a situace začne být složitejší.

Návrh postupu
  • Zvednuti energie (odpojení, štít, očistění, napojeni, zvednutí) . Čím více máte energie tím bude vše jednodušší bude tam méne strachu , ega, hodnocení.
  • Přesun do ohniska 10 (truhla => OM => REBAL => Afirmace => Přesun do ohniska 10).
  • Otevři truhlu a vníměj první vyzařování co z ní vyjde (nervozita, strach, emoce, vzpomínka, myšlenka). Hledej příčinu
  • Pokus se udržet pozici pozorovatele. Strach na tebe potom nemůže a neovládají tě emoce. Použij štíty a zvedni si energii podle potřeby.
  • Snaž se prohlédnout řetěz příčin co nejdál. Nerozhodnost, nervozita, úzkost, strach, strach se pustit, lpění, touha, ego.
  • Nakonec se snaž řetěz příčin nekde přetrhnout ,čím hlouběji to bude tím lépe.


Vyrovnání energií
Představ si světelná vlákna, která tě spojují s danou situací, osobou. Nádechem do sebe nasávej všechnu energii, kterou jsi v situaci zanechal a naopak při výdechu zas vrať energii, kterou sis vzal.
K čemu to je?
  • návrat ztracené energie (někdy je nutné ji trochu očistit)
  • možná se jedná i o návrat kousku duše (přirovnání se šamanismem).
  • hubení larev - vezmeme si zpět energii, kterou jsme jim dali
  • částečně asi i rušení karmy



Rušení vazeb
Opět si představ světelná vlákna, tentokrát je budeme rušit. Hodí se na to přeseknutí, přestřihnutí (v gateway to řeší bublinou)

==
STMR: mě jako technikovi se líbí představa vypojení drátu, stop tlačítko a všelijaké hejblátka.
Obrázek
==

K čemu to je?
  • zrušení lpění a závislosti na osobě
  • rušení/oslabení synptických spojení v mozku. Oslabíme spojení, které přiřazuje emoci k objektu
  • rušení vzájemného ovlivnění, vysávání
  • odtrhnutí larvy od jídla
Nakonec vníměj čistou vzpomínku. Možná zjistíš, že bude o dost jiná než ta předtím. Teď je tvůj pohled čistý, ničím neovlivněn. Ještě jednou projeď celou situaci i z pohledu jiných osob, proč to vzniklo, jak se to vzniklo. Pouč se z toho a čistou vzpomínku absorbuj do své bytosti.


Lucidní sny

LD je idealním místem na zbavení se strachu, mužete tam nasimulovat jakoukoli situaci.

==
STMR:
Představ si, že celá situace je iluze (ona také je), ale zároveň to, že do ní můžeš jakkoliv zasahovat. Spustit, zastavit, vrátit, změnit, prostě taková malá simulační místnost.

Obrázek

Stephen LaBerge ve své knize též popisuje, jak se zbavoval strachu.


==

Noční můrou většinou utíkáme od strachu nebo problému. Nejdřív si musíme uvědomit, co se vlastně děje a potom s tím teprv něco dělat.

Jakmile se dostaneme do LD tak už nad námi nemá strach žádnou moc.Tedy alespon v tom případě že si uvědomíte jakou moc máte vy, vetšinou se vás ještě bude pokoušet zastrašit ale to už mu nevyjde :).
V téhle fázi se to vetšinou obrátí v boj, najednou máte moc tak si jdete ze strachem vyrovat učty a pořádně mu to natřete někdy sou to opravdu zajímavé souboje.
Časem vám dojde že boj asi není to nejlepší řešení že bude lepší zjistit co po vás vlastně chce a kde se vzal tady na to máte jedinečnou přiležitost muže nás i předem upozornit na různé problémy co se v psychice odehrávájí.Ne každý si ale chce povídat některej vás radši rozseká na kousky ,mě se přihodila ta druhá možnost :D prostě sem tam stál a umíral tady se najednou vynořil další strach a to strach ze smrti a začal sem se znovu bránit ale pak se mi povedlo se tomu poddat a jen seledovat.
Pokud se vám to povede mate z velké části máte vyhráno je tam důležité si zachovat uvědomění že se vám nemůže nic stát, že jste víc než tělo i když v tomhle případě jen to snové.
Pote sem v snu umřel a vnášel sem se nad svým snovým tělem a jen nezaujatě sledoval dokonce sem nepocitoval ani žádnou zlobu nebo něco takového.Přišla uléva a klid jako bych se zbavil velkého závaží
.To umíraní chce docela pevné nervy aby tam člověk zůstal jen pozorovatel v něktrejch LD je bolest zatraceně realná ne že by byl zas takovej problém ji ztlumit nebo se vyléčit je to proste boj z pudem sebezáchovy jedním z nejsilnějších pudu co máme.

V LD jsem takto zemřel asi 2x , vetšinou se jdu pomstít nebo to beru jako zábavu.
Hold čeká mě ještě dlouhá cesta.

Je zde docela zajímavá spojitost s šamanskou iniciaci, kde šaman prožije roztrhání těla nebo nějakou jinou smrt, aby se mohl zrodit v nové podobě očištěn.


Nakonec malá poznámka: Strach neexistuje v přítomnosti, vždy se bojíme budoucnosti. Ale strach není řešení, pouze nás omezuje. My potřebujeme být bdělí a řešit problém až přijde, jestli vůbec přijde.

pár písniček

Kód: Vybrat vše

http://www.iskladka.cz/download.php?file=1258767757_miten+and+deva+premal-7+albums-by+nurra.rar
Obrázek

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Energie - uvod - S2

Příspěvekod ATA » sob, 13. srp 2011, 23:56

Energie

Co je to energie
Záleží na uhlu pohledu a jak ten pojem Energie máme definován každý si pod tím muže představovat něco jiného.Na wiki najdeme tuhle odpověd :
Energie je skalární fyzikální veličina, která bývá charakterizována jako schopnost hmoty (látky nebo pole) konat práci. Energie je slovo vytvořené fyziky v polovině devatenáctého století, z řeckého energeia (vůle, síla či schopnost k činům). Původně sem se chtěl používání slova energie uplně vyhnout pravě kvůli této nejednoznačnosti která muže způsobyt mnohá nedorozumění -prostě esoterik ,vědec a psycholog každý si pod tímto pojmem přestaví něco jiného ,další komplikaci je že se to pak ještě různě mixuje například když se esoterik snaží vysvětlit jeho energii jako exotické a zatím nedokázané částice tachyony a podobně.Nakonec sem ale přece jen toto slovo začal používat a to z toho důvodu že je to nejsnadnější na dorozumění s esoteriky a vědci mě za to budou proklínat (naštěstí to moc neuměj :) ) .

Různé principy a pohledy :

Fyzikální
Elektrická , magnetická ,gravitační,polohová ,mechanická.. značka E jednoty J joule případně eV elektronvolt

Z hlediska našeho použití si to trochu omezíme aby to neskončilo tak že když se budeme bavit o zvýšení energie tak si někdo stoupne na židly aby zvýšil svou potencionální gravitační energii a podobně .
Takže z tech fyzikálních určitě elektrická , chemická , magnetická
elektrická - bioelektřina , nervový přenos
chemická - procesy v těle získávaná z jídla a vzduchu
elektromagnetická - tělo vyzařuje spousty EM energie na různých vlnových délkách dokonce i trochu viditelného světla (biofotony)
jiná - různé exotické a hypotetické částice WIMP , neutrina,tachyony bohužel nikde sem se nesetkal z vysvětlením jak by to mohlo fungovat

Psychická
Naše schopnost koncentrace,vnímáni,myšlení bdělost nedá se měřit vědecky přímo ale můžeme měřit něktré její příčiny a následky jako mozkové vlny,hladiny neurotransmiterů a hormonů, aktivu určitých častí mozku , napětí svalů . kognitivní testy ...

Esoterické energie
Různé energie jako REIKI a podobně .Čínská medicína - teorie 5 prvků.

Energie - Informace
Nemusí se se jednat jen o přenos/učinek energie ale velkou roli bude hrát i přenášená informace která změní nastavení cílového systému.

Kvantové jevy
-cílené zhroucení vlnové funkce
-cestovaní mezi paralelnímy vesmíry
-kvantové propletení - nelokálnost
(vědecky nepotvrzeno)

Jednotlivé pohledy sou navíc ruzně provázány
-působení na různých urovních ,příčina/následek

Takže pokud se setkáte z pojmem energie je tím myšlena vetšinou určitá část ale častěji kombinace předešlého.

Postupně se na jednotlivé pohledy a jejich povázanost podíváme podrobněji


Obrázek
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

S2 - Multisensorická integrace - pravidla

Příspěvekod ATA » stř, 07. zář 2011, 20:04

Multisensorická integrace - pravidla
  • Buttom-up poskládana od spodu podle pravidel - automatická/nevědomá
    -použita pokud je malá konkurence (jeden způsob jak to slepit dohromady)
    -jeden signál (o velkém významu ,jedinečnosti) vyvolá přesun pozornosti ke zdroji signálu
    Obrázek
  • Top-down modulace pomocí pozornosti - vědomá
    -použita když je konkurence vetší (více možností , automat netuší kterou vybrat )
    - muže vybrat co se slepí dohromady

Pravidla :
  • Temporální - slepovaní podle času události (okno par set ms záleží na ukolu někde jen do 25ms)
  • Spatiální -podle místa
  • Relevance podle ukolu
  • Přesnost - vždy se použije pro daný ukol nejpřesnější zdroj informací jako základ integrace
    Sluch (A) - dominuje ukolum kde se slepuje podle času
    Zrak (V) - dominuje ukolum kde se slepuje podle místa (uhel)
    Propriorecepce (P) - hloubka
  • Znalost a očekávání - programy, vzpomínky
  • Ineverzni efektivita
    Při sloučeni slabých signálů z různých smyslů je výsledek integrace silnější než součet jejich intenzit
    (+150% druhy model +67%)
  • Spatial+Temporal
    Pokud sedí k sobě efekt je vetší ,lepší integrace a strhnutí pozornosti.(probíhá nevědomě)
  • Jedinečnost/duležitost/intenzita - signály které jsou jedinečné mají vetší duležitost
    jedinečnej + bežnej z jiného smyslu = itegrace (podle času /mista )
    bežnej + bežnej z jiného smyslu = potřeba vědomé pozornosti na rozhodnuti itegrace
    Obrázek
    Obrázek
  • Pozornost (top-down procesing)
    SE-sensory event -senzorická událost

    Výběr: SE1 + SE2 + SE3 -) pokud je pozornost na SE1 +SE2 -) integrace SE1+SE2
    Obrázek

    Procesing :
    - pozornost na SE zlepšuje její zpracování (přiděleno více systémových prostředků )
    - pozornost na SE zlepšuje také zpracování dalších SE ve stejném místě (platí pro vědomé i nevědomé)
  • Doplnování a mazání
    -upravuje podle předchozích pravidel
    -oscilace vyvolané SE1 mohou vyvolat iluzorní vjem v jiném smyslu (dá se posílit vědomě-phase locking)
    (integrace vyvolává převážně gamma (t okno do 25ms) vlny které synchronizují různé části mozku a tím pomáhají k integraci rozrušení oscilace zhorši integraci pláti to i pro jiná pásma
    příliš velká sinchronizace oscilací muže vyvolat sinestezii a příliš malá autizmus)
  • Když to nepasuje
    Málo - vznikne něco mezi obouma signálama zohlednuje se tam přesnost signálu pro daný ukol a další věci
    Moc - použije nejpřesnější signál a zbytek zahodí
  • Emoční náboj
Interakce mezi jednotlivými smysly a ovlivnění top-down procesingem probíhá na všech urovních
Obrázek
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!

Uživatelský avatar
ATA
Příspěvky: 1600
Registrován: stř, 28. kvě 2008, 18:55
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Pročvičení těla - sníženi svalového napětí - teorie

Příspěvekod ATA » pát, 06. led 2012, 21:52

Pročvičení těla - sníženi svalového napětí
Pro dosáhnutí hluboké relaxace je velmi důležité co nejvíce zeslabit signály z těla, u některých smyslů to jde relativně snadno (zavázaní oči , špunty do uší)
ale u propriorecepce je to obtížnější .Propriorecepce je smysl který nám podává informace o tom v jaké poloze jsou části našeho těla , pouuživá na to signály z několika tipů receptorů pro nás je důležité jen to že převážně snímají jak moc jsou napjaté svaly (na základě poměru napětí různých svalů urči polohu části těla ) .Napětí svalů (svalový tonus) pokud je zvýšené tak muže způsobovat problémy jako ztuhlost krku nebo která muže přecházet až v bolest ( převážně stále signál z proprioreceptorů).

Nejdříve je dobré co nejvíce snížit globální svalový tonus (viz. předchozí část metody na energetické očistění) ušetří to hodně práce v pozdějších fázích.
Ideální by bylo uvolnit každý sval v těle a rozmasírovat každý blok ale to by zabralo spousty času (je vhodné na tom průběžne pracovat), proto využijeme poznatku že většina napětí v těle je soustředěna jen do pár svalů .Uvolnění těchto svalů také slouží jako spánkový signál .Napětí ve svalu také není rozloženo rovnoměrně vetšinou je napjatý jen nějaký svalový snopec a ne celí sval více napětí je také na uponech svalu.Proto jsou následující postupy zaměřeny hlavně na tyto nejproblematičtější místa kterým se říká myofacial triger point - Trp.
Většina lidí má problém se stejnými místy je to hlavně hlava , krk a ramena a případně záda na tyhle části je potřeba se zaměřit nejvíce.
Obrázek


Stejné problematické části ukázali i pokusné pasivní relaxace se subjektivním hodnocením stavu - rychlosti uvolnování jednotlivých částí .1 2 3 4

DULEŽITÉ !!!
Ještě před začátkem odstranování negativní energie zkontrolujte celé tělo -kde je napětí,ztuhlost kde to bolí.Tohle je tak jediná využitelná věc na negativní energii ukáže nám kde v těle je oslabení,ztuhlost,začínající nemoc,toho můžeme později využít při procvičení těla a léčení . Negativní energie - stresové hormony a aktivní části mozku zaměřené na negativni pocity : blokují produkci enedorfinů které blokují bolest, limbický systém ovládá svalový tonus ... Po odstranení negativní energie by měli být svaly docela dobře uvolněné , snížilo se svalové napětí v celém těle .
TO DO : přesunout do čistění přidat podrobnosti

Cvičeni vždy až po metodách odpojeni,štít,očistění ,napojení !!
platí pro jakékoli cvičení a sport zvýší to výkonost a sníží rizika poškození svalů

Postup .

Zjištění kde jsou největší problémy
U každého bude napětí trošku jinde proto si dělejte poznámky o stavu před odstraněním negtivní energie , cvičení ,relaxace.


Lokalizace : Jak najít problémový sval

Bolest a ztuhlost způsobená napětím svalu muže být od vlastního svalu i dost daleko.
Proto se podívejte na tyto obrázky reflexních zon a lokalizujte sval který dělá problémy
(křížkem jsou označeny nejčastějši Trp a červené tečky označují projektovanou bolest a napětí)

podrobnosti:http://www.myofascialtherapy.org/sympto ... index.html
Obrázek
Obrázek
Obrázek



Lokalizace : Jak najít problémový Triger ponit [/size]

Teorie:
Palpací (hmatem pomocí prstů) lokalizovat nejprve zkrácený sval, následně tuhý svalový snopec a nakonec oblast tohoto kontrahovaného pruhu, který vykazuje nejvyšší
napětí a bod, který jeví největší citlivost. V postiženém svalu je hmatatelný tuhý svalový snopeček s TrP (bodem), který je při ischemické kompresi, přebrnknutí velmi citlivý až bolestivý.

Obrázek
Obrázek

Hledání je vhodně spojit z uvodním třením (vhodné na nalezeni ztuhlého svalu) a vtíráním (na nalezení Trp ).

Tření – je to základní hmat. Nanášení masážního prostředku, propracovávají se povrchové části organismu. Připravuje organismus na zatížení (další hmaty) – mechanické předehřátí. Je to nejuniverzálnější hmat, který se dá zařadit kdykoliv. Provádí se celou dlaní, bříšky prstů, hřbet ruky.Provádí se dlouhými tahy a ruka působí nejprve malým tlakem, který se zvyšuje a ke konci hmatu se ubírá na jeho intenzitě.

Ošetření kůže
Metodou kožního tření vyšetřujeme HAZ na kůži, v jejich oblasti nacházíme zvýšený odpor, následkem
zvýšené potivosti, a obvykle sníženou protažitelnost. Vyšetřovanou část kůže mírně odtáhneme od
sebe, cítíme-li tuhý, neelastický odpor (bariéra), neměníme velikost tahu, pouze čekáme na povolení
bariéry na tzv. fenomén tání

Vytírání a roztírání
Má podobný účinek jako tření, provádí se hlavně palci a prsty a masér působí větším tlakem. Tímto hmatem se působí do hloubky (na podkoží, svaly, šlachy, klouby a kloubní pouzdra a uvolňují se chorobné výpotky a usazeniny). Vytírání a roztírání se provádí krouživými a spirálovitými pohyby.

Trp a další problémy se dají poznat i energeticky stačí přejet rukou par cm nad kuží , mohou tam být také výrazné změny teploty .
thermocam :Obrázek

Působeni na TrP

Metoda Ischemické komprese IK
Napětí na svalu není rovnoměrně rozloženo a existují body kterými můžeme sval velmi rychle uvolnit .
Aplikace silnějšího, hlubokého a trvalého tlaku palce na trigger point
Tlak se udržuje tak dlouho, dokud nedojde k tzv. „fenoménu tání“ - uvolnění napětí v TrP.
cca 30-60 sekund ,většinou se na bod zatlačí po 10s se tlak zvýší a za 20s se bod prudce pustí.
Dá se tlačit i déle ale asi bude vhodnejší dělat tak max minutové a udělat jich víc než třeba jeden 3 min.
Bolet by to melo ale zas moc měla by to byt přijemná bolest nebo lépe řečeno bolest spojená z příjemým pocitem.
Trp je na dotek vetšinou jako kulička připadně pás pokud je napjaté celé vlákno při ztlačení občas přebrnkne -někam se posune ne moc přijemný pocit .
note: posilováni ani silné protahování nepoužívat před IK TrP riziko poškození svalu

Masáž svalových uponů
Promasírovat - většinou se masíruje krouživým pohybem příčně na sval jako by brnkání na struny .
Čím více tlačíme tím pomalejšÍ dělat pohyb.
(oblasti působení mohou být stejné jako u bodů)


Masáže

Řazení hmatů

Tření – je to základní hmat. Nanášení masážního prostředku, propracovávají se povrchové části organismu. Připravuje organismus na zatížení (další hmaty) – mechanické předehřátí. Je to nejuniverzálnější hmat, který se dá zařadit kdykoliv. Provádí se celou dlaní, bříšky prstů, hřbet ruky.
Vytírání, roztírání – hmat již razantnější, propracování do větší hloubky. Propracovávají se svaly, šlachy, tuková tkáň, úpony, mezikostní prostory, kloubní systémy. Ovlivnění vstřebání otoků, výpodků a usazenin.
Hnětení – propracovávají se dlouhé bříškaté svaly.Důležitá relaxace. Větší síla na svalovinu.
Vlnivé – vytvoření větší řasy, kterou protichůdným pohybem obou ruk. Palec v opozici ostatním prstům, krouživým pohybem posouváme řasu dále.
Krouživé – palec v opozici proti ostatním prstům. Provádí se na vyvinutých svalech. Nadzvedávání a propracovávání svaloviny.
Přerušovaný tisk – krátce vydatně uchopit – stisk – uvolnění. Nesmí bolet ani štípat.
Převálení – provádí se na končetinách, protichůdným pohybem dlaní.
Protlačování – dělá se jen na velkých, vyvinutých svalovinách nebo na velkých plochách. Dělá se pěstí, špetkou, hruškou, celou dlaní.
Tepání – nárazové úkony, rytmické, stále stejný tlak. Propracování tkáně až k okostici. Intenzita silná. Dělá se oběma rukama střídavě. Masérova ruka musí být uvolněna (uvolněné zápěstí). Pozor na hrany.


Úvodní tření
Provádí se dlouhými tahy a ruka působí nejprve malým tlakem, který se zvyšuje a ke konci hmatu se ubírá na jeho intenzitě.

Vytírání a roztírání

Má podobný účinek jako tření, provádí se hlavně palci a prsty a masér působí větším tlakem. Tímto hmatem se působí do hloubky (na podkoží, svaly, šlachy, klouby a kloubní pouzdra a uvolňují se chorobné výpotky a usazeniny). Vytírání a roztírání se provádí krouživými a spirálovitými pohyby.

Hnětení

Tento hmat se používá především k tomu, abychom propracovali bříškaté a mohutné svaly. Hnětení se provádí především na končetinách, ovlivňuje zejména krevní a mízní oběh, zvyšuje se a urychluje přeměna látek ve svalech. Většina hnětacích hmatů se provádí protichůdným vlnovitým pohybem.

Tepání

Jsou to střídavé údery obou rukou maséra, které mají účinek tonizující. Tepeme napříč svalovým vláknem, u tohoto hmatu je výjimka, u všech ostatních hmatů působí masér na svaly v průběhu svalových vláken, ale u tepání právě naopak. Neprovádí se na místech, kde se nachází kosti, které nejsou uložené hluboko pod svaly.
Chvění a vibrace
Slouží především k uklidnění a zrelaxování organismu. Tento hmat má především sestupný charakter. Provádí se vlnovitě stejně jako hnětení.

Závěrečné tření

U klasické masáže se na tento hmat nesmí zapomínat, užívá se k úplnému zklidnění a uvolnění organismu. Hmat se provádí stejně jako úvodní tření.



Ošetření podkoží

Vytvoříme kožní řasu tvaru podkovy či „esíčka“ a po dosažení bariéry opět čekáme na fenomén tání.
Tato technika je velice účinná u zkrácených povrchových svalů, které lze řasit, a u jizev. Nelze-li
vytvořit řasu lze působit tlakem, kdy lehkým tlakem dosahujeme bariéry a následného fenoménu tání.


Ošetření facií

Jejich uvolnění hraje významnou roli při funkčních poruchách, snažíme
se obnovit jejich protažitelnost a odstranit patologické bariéry. Po dosažení předpětí vyčkáváme až
se dostaví fenomén tání, a tím i normalizace funkce.
Při terapii využíváme pohybů očí a dýchání.

Jak vidíte možných technik je spousta a to jsem se snažil vybrat jen ty kde není nutně potřeba pomoc další osoby nebo složité vybavení .
Na tohle tam nejsem expert takže pokud se v tom někdo vyzná lepe tak napište .Pokud vás zajímají podrobnosti o tom jak a proč metody funbgují tak třeba tady :
http://theses.cz/id/pbwtoj/116107-757397057.pdf

Pomůcky na masáž
Pokud na bod nemůžete dosáhnout najdete si vhodnou pomůcku muže to být cokoli použijte představivost
Velice oblíbené je například používaní tenisáků mezi postel a záda ,nebo třeba i ve vaně kde je mnohem vetší učinnost díky prohřátí.
na masáž krku se dají použít 2 tenisáky zavázané v ponožce .Pokud je tenisák moc velký a do bodu nezapadne najdete něco menšího ,můžete třeba udělat uzel z/na tričku
použit se dají i tromlované polodrahokamy nebo třeba orgonit .


Protahování
Nestačí jen otočit hlavou tam a zpátky je to třeba udělat honěkrát třeba 50X a s hodně menši intenzitou rytmicky a dynamicky .
Silové propínáni svalu je nebezpečné pokud je nedostatečně uvolněn .A propnuti kde se drží sval napjatý není moc učinné.

Mnohem vhodnější je použití techniky mobilizace

Mobilizace
Vybrat problematické místo potom sval- kloub co je u něj a vyzkoušet rozsah pohybu
Cvičení v tomto rozsahu 25-75 opakováni rozsah se bude postupně zvětšovat
Cvičení by nemělo bolet maximálně trochu nepohodlné pokud bolí snížit rozsah/intezitu.
Sval se napíná jen jemně vhodné je také přidat pozorování svalu případně nějakou vizualizaci (houba vymačkáváni špíny)
Sinchronizace z dechem .
Klíčem je počet opakovaní ne intenzita

Na hodinu sezení 5 min cvičení 20:1
25-75 opakovani na jeden cvik (nerozdělovat na menši části snižuje učinnost )
1-3 x za den (klidně i víckrat ale dodržet počet opakovaní cviku)
1-5 cviků (oblastí)
3-7dni - tak dlouho vetšinou trvá než problem odezní ale je vhodné používat i preventivně

zahrnout tam i par PIR nebo AGR protahování z výdrži není moc učinné ale nějakej efekt má tak se jich tam muže par hodit

Příklady:
Uvolnění krku - krouženi hlavou
3x za den 80x (40x na každou stranu )
ztuhlost po jednom dnu zesláblá vetšinou zmizí za 3 dny


Teplo
Prohřátí uvolnuje svaly i další tkaniva - nepoužívat u akutních zraněni zvětšil by se otok
Idealní je teplá koupel
Nezapomente se před i po koupeli pořádně napít prohřátí těla vaně způsobí velké pocení a rozproudí krev tahle metoda se dá použít i na hubnutí bez práce
(učinnejši když se střídá horká studená koupel)


Rychlé hluboké dýchání
cca 2-3x rychleji než normálně břichem nebo plný dech při výdechu nejlépe uplně vyprázdnit plíce
Rozhodne učinná technika zvíší přísun kyslíku rozjede metabolizmus a mohla by i zastavit stresovou reakci a pomoct z odbouráváním
jen zatím nevím kde do cvičeni ji zařadit a jestli vůbec.

Vedlejší učinky nebo spiše průvodní jevy nejsou nebezpečné a odezní patří mezi ně mravenčeni , tetanus-napětí svalu ( změna chemie krve), třes
z dýcháním do zas nepřehánejte mělo by to být relativně příjemné ,pokud to přeženete tak se z toho stane holotropní dýchání .
TO TEST

Postizometrická relaxace (PIR)
Relaxace , která následuje po cca 10-ti sekundové lehké izometrické kontrakci svalu.

Po dosažení předpětí klade terapeut minimální odpor proti minimální 10-ti
sekundové izometrické svalové kontrakci . Poté pacient povolí a terapeut
sleduje a testuje uvolnění svalu. Svalový tonus klesá postupně. Je nutné zdůraznit, že
uvolnění svalu se nezvyšuje násilně. Relaxaci využíváme tak dlouho,
dokud se rozsah pohybu spontánně zvyšuje. To může trvat 10 sekund a déle. Při
opakování se neopouští „dobytý terén“, to znamená, že podruhé se vychází
z postavení, kterého se dosáhlo předchozí relaxací. Technika se opakuje 3-5x podle
toho, jestli se relaxace prohlubuje či nikoliv.

Po technice PIR většinou následuje ještě technika reciproční inhibice. Pacient
provede odporovanou kontrakci antagonisty svalu s TrPs. Nejlepšího efektu se
dosahuje repetitivním lehkým odporem. Druhou možností je násilný aktivní maximální
pohyb v opačném směru (nepoužívat !!)

Techniku PIR kombinujeme s pohledem očí a dýcháním. Pohledem očí nahoru můžeme facilitovat vzpřimovací reakci, pohledem ke straně rotaci. Většina svalů se výrazně kontrahuje při vdechu, relaxuje při výdechu. Je však také skupina svalů, která se chová opačně (žvýkací svaly, vzpřimovače trupu v lumbální oblasti), v tomto případě mluvíme o obrácené dechové synkinéze (souhyb). Kromě metody PIR, můžeme používat také metodu antigravitační relaxace AGR. Tato technika je s úspěchem používaná v autoterapii. Izometrická fáze je prodloužena na 20s

Antigravitační relaxace (AGR)
Ve fázi izometrického odporu se využívá gravitační síly hlavy nebo končetiny po dobu 21-28 sekund a řídíme se proprioceptivním pocitem napětí ve svalu
nebo pocitem bolesti. Relaxační fáze by měla trvat minimálně stejně tak dlouho jako fáze kontrakční .
(PIR a AIR slouží k uvolnění lokalizovaného spasmu ve svalu)


Obrázek
Další techniky:
Lepší nepoužívat jak už jsem psal hrozí tam riziko poškození svalu a učinost není zas tak velká.
Dají se použít na protaženi celého svalu když nemá lokalizované napětí -Trp ale ze silou i tak opatrně.
Agisticko-excentrické kontrakční postupy (AEK)
Postižený sval je nastaven do relativního protažení a pacient poté
provede svalovou kontrakci antagonistů těchto postižených vláken o mírné intenzitě.
Terapeut klade odpor v opačném směru, tak aby segment přetlačil ve směru aktivity
ošetřovaného svalu. Proto síla, kterou pacient působí, je taková, aby výsledkem byl
plynulý, koordinovaný pohyb, při kterém nedochází k současné kokontrakci
postiženého svalu

Výdrž - relaxace.
Tato metoda je technikou využívanou v PNF. Slouží
ke zvýšení pasivního rozsahu pohybu, snížení bolesti a relaxaci, která následuje po
statické kontrakci zkrácených, hypertonických či bolestivých svalů. Pasivně nebo
izotonickou kontrakcí je kloub nebo segment umístěn do místa než se objeví bolest.
Pak pacient provede statickou kontrakci zkrácených svalů. Terapeut pomalu zvyšuje
odpor a pacient drží. Následně se odpor pomalu snižuje a pacient relaxuje. Poté
aktivně nebo pasivně pokračuje do nové bariéry rozsahu pohybu

Kontrakce – relaxace
Stejně jako výdrž – relaxace spadá pod techniky PNF.
Tentokrát jde ovšem o odporovanou dynamickou kontrakci zkrácených svalů
následovanou relaxací. Slouží jako stretching a/nebo relaxace, jako prevence
poškození a zvyšuje pasivní či aktivní rozsah pohybu. Pasivně nebo izotonickou
kontrakcí je kloub nebo segment umístěn do místa bariéry rozsahu pohybu. Pak je
pacient vyzván na povel „tlačte“ k silné kontrakci ve všech komponentách diagonály.
Následuje relaxace a pasivní či izotonické pokračování do nového limitu rozsahu


Maximální volní kontrakce svalu - Postfacilitační inhibice (PFI)
!! až po IK a AIR !!
-slouží k protažení celého svalu
Po co největší kontrakci zkráceného svalu, která trvá cca 7 sekund, sval co nejrychleji
uvolníme a okamžitě protáhneme v opačném směru,v maximálním protažení pak držíme 10-20 sekund.
Technika se opakuje 3-5x
(slouží k protažení celého svalu)
Obrázek
Trp EMG

Travell & Simons' clinical definition of a Myofascial Trigger Point is: "a hyper-irritable spot in skeletal muscle that is associated with a hypersensitive palpable nodule in a taut band. The spot is painful on compression and can give rise to characteristic referred pain, referred tenderness, motor dysfunction, and autonomic phenomena."

Myofascial trigger points can occur wherever skeletal (striated) muscle undergoes an energy crisis within the motor end plate (where the terminal/ending branch of the axon of a motor neuron makes synaptic contact with a muscle fiber cell).

Obrázek

Occurring in the neuromuscular junction of a motor end plate, an energy crisis is a vicious cycle whereby an initial sustained Ionic Calcium release from the sarcoplasmic reticulum (SR - a sac like structure surrounding myofibrils, many of which make up a muscle fiber) causes a sustained sarcomere contraction, resulting in increased metabolic needs (ATP) and simultaneous local ischemia (lack of oxygen) causing circulation failure.

This energy crisis prevents the re-uptake of Calcium into the SR, forcing the sarcomere to remain in contraction, and allows for the accumulation of toxins, known as sensitizing substances, which interact with the nerves in the area.
Obrázek
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum!


Zpět na „Lucid Dreaming Project“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů