od Mistel » sob, 31. črc 2010, 22:34
Já osobně jsem zastáncem názoru, který tu ještě nejspíš nevyzněl. Myslím si, že všechno kolem nás je tu vymyšleno, zkonstruováno, přizpůsobeno a určeno pro nás. Nás nemyslím lidi, ale duše, které přišly na tento "svět", aby nabyly nějaké zkušenosti. Mám důkaz, že existuje minimálně ještě jeden "svět", jako je tento, tedy svět, který obsahuje tvory, kteří mohou být "osídleni" duší (ten svět je naprosto jiný, ale má stejnou podstatu, říkám že je "jako tento").
Tímto nezavrhuji názor nikoho jiného (nebo spíš názory vás všech), pouze uvádím můj osobní názor, se kterým jsem se ještě nikdy s nikým na 100 % neshodl.
Docela se mi líbíla myšlenka, že zvířata jako je např. pes a kočka mají duši, která je v "jiném" stádiu vývoje. Pak mě ale napadá nekonečně mnoho dalších otázek. Třeba to, že by musely existovat "mladé" duše, které by nebyly na stejné zkušenostní úrovni jako naše duše. Pak ale mě zase napadá otázka, že jsou přeci duše lidí, který mají méně zkušeností, než duše jiných lidí (tento rozdíl se vynuluje tím, že si nepamatujeme minulé životy). Pak mě napadá ještě jedna otázka, která by byla docela zapadající do té teorie "vývoje" duše. Jestli je možné, aby vznikla nová duše. To by potom vysvětlovalo, proč by měl např. kámen duši, protože duše by se toho naučila ze začátku dost paradoxně i v tom kamenu.
Každopádně tam někde "nahoře" se duše dělí na určitá "přátelství", tedy v každém životě potkáváme stejné duše (v různých rolích). Řekl bych, že je dokonce přesně načasované, kdy jakou duši potkáme. To napomáhá získávání zkušeností. Akorát mě nějak nenapadá, na co duše potřebuje zkušenosti z těchto "světů".
To bylo zas něco z mé zásoby teorie o duši. (... jdu pokračovat v tématu...)
... Ale jestliže by jsme nebrali v úvahu prostor a čas, mohlo by být vytvořeno nekonečně světů, které by sloužily pro tento účel (získání zkušeností pro duše). Pak mi nepřijde tak nereálné to, že v tomto vesmíru můžeme být klidně jediný tvorové, kteří mají duši. Pro duše v jiném stádiu "vývoje" může být vytvořen úplně jiný svět a tůdíž se nemusí "vtělovat" např. do kamene, nebo do plyšového medvěda. Pokud tedy existují duše na jiném stádiu vývoje.
Těžko se mi nad tím přemýšlí, protože nemám nějaká "pevná" fakta, na která bych mohl navazovat další myšlenky, takže můj názor podle mě může být jak naprosto dokonalý, tak naprosto nesmyslný. To už nechám na vás.
Je až pozoruhodné, jak je vše založeno na odhodlání a trpělivosti.